Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Wimbledon-debutante (15) verslaat Venus Williams

De pas 15 jaar oude Cori Gauff heeft voor een stunt gezorgd door in de eerste ronde van Wimbledon de maar liefst 24 jaar oudere Venus Williams naar huis te sturen. Het werd 6-4 6-4. Williams is vijfvoudig kampioene, Gauff komt uit het kwalificatietoernooi.

Gauff hoorde pas vlak voor de start van Wimbledon dat ze mocht deelnemen aan de kwalificaties. Ze is de nummer 313 van de wereld en had zodoende zelfs voor de voorronden een wildcard nodig.

Idolen

Gauff noemt zowel Venus als Serena Williams haar idool. „Zij deden me realiseren wat mogelijk was. Er waren nooit veel gekleurde spelers in de tennissport, zeker niet in Noord-Amerika", zei Gauff voorafgaand aan het toernooi.

Al voordat Gauff geboren was, won Venus Williams al twee keer het toernooi: in 2000 en 2001. Later greep Williams de titel ook in 2005, 2007 en 2008. Williams is nu de mondiale nummer 44.

Ongeloof

Gauff benutte pas haar vierde wedstrijdpunt en ging vervolgens op het gras liggen. „Ik had nooit geloofd dat dit zou gebeuren. Ik leef in een soort droom nu", zei ze direct na haar sensationele zege. „Ik heb nog nooit op zo’n grote baan gespeeld. Maar ik vertelde mezelf dat de lijnen precies hetzelfde liggen als op andere banen." Gauff tennist al sinds haar zesde.

De tiener staat bekend als een van de grootste talenten ter wereld. De voormalig nummer 1 bij de junioren speelt in het ITF-circuit, het niveau onder de WTA-toernooien. Ze is de jongste winnares van een eersterondeduel op Wimbledon sinds Jennifer Capriati in 1991.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.