Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 20 jul 2019 / 11:59 uur

Tijger in bed bij Indiaas gezin na overstromingen

In India keek een gezin uit het dorp Harmuti deze week raar op, toen ze thuiskwamen. Het gezin trof in het bed van hun slaapkamer een tijger aan.

Zware moessonregens

De tijger komt vermoedelijk uit het Kaziranga National Park in de Indiase deelstaat Assam, die wordt geteisterd door overstromingen. De zware moessonregens hebben ervoor gezorgd dat tachtig procent van het park onder water staat. De regenval heeft de tijger waarschijnlijk een ontsnappingsmogelijkheid geboden.

De natuurorganisatie Wildlife Trust had aanvankelijk het plan om de tijger te verdoven. Toen bleek dat het dier heel kalm was, zagen ze daarvan af. De medewerkers van Wildlife Trust wisten een soort ontsnappingsroute voor hem te maken, waardoor hij kon vertrekken.

Op de vlucht

Niet alleen de tijger heeft het park verlaten vanwege de vele regen. Ook zwijnsherten, olifanten en buffels zijn op de vlucht geslagen. Dat bleek ook nodig, want er zijn al veel karkassen van dode dieren in het water gevonden.

Ook mensen in Zuid-Azië hebben te lijden onder de zware regenbuien. In totaal zijn er 152 mensen om het leven gekomen, waarvan zeker vijftig in Assam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijger in bed bij Indiaas gezin na overstromingen
Sluiten