Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Stroomstoring New York: 70.000 mensen zonder stroom

New York, de Amerikaanse stad die bekend staat als de stad die nooit slaapt, is zaterdagavond getroffen door een grote stroomstoring. Delen van de stad, waaronder Midtown Manhattan, zaten uren zonder elektriciteit. Ook verkeerslichten waren uitgevallen en metrostations ondervonden hinder.

CNN meldt op basis van gegevens van energiebedrijf Con Edison dat op het hoogtepunt ruim 70.000 klanten zonder stroom zaten. Op sociale media werden al gauw foto’s gedeeld van metrostations waar het licht was uitgevallen.

Stroomstoring New York: 70.000 mensen zonder stroom.
Stroomstoring New York: 70.000 mensen zonder stroom. Foto: ANP.

Brandweerlieden moesten mensen uit liften redden en voorbijgangers gingen spontaan het verkeer regelen op de doorgaans drukke kruisingen van de miljoenenstad.

Jennifer Lopez

Op Broadway zijn voorstellingen niet doorgegaan en zangeres Jennifer Lopez moest haar optreden al vrij snel afbreken vanwege de stroomuitval. Zij trad op in Madison Square Garden, maar dat werd na drie nummers ontruimd. Ook Times Square, dat normaal verlicht wordt door grote reclameborden, was grotendeels donker.

Concertzaal Carnegie Hall werd eveneens ontruimd. Het koor dat daar optrad maakte er vervolgens maar het beste van door de voorstelling min of meer op straat voort te zetten.

Burgemeester Bill de Blasio die campagne aan het voeren was in de staat Iowa heeft laten weten dat hij terugkeert. Hij zei op Twitter dat de stroomstoring een mechanisch euvel is en niet het gevolg is van een doelbewuste actie. Wat de stroomstoring precies heeft veroorzaakt, wordt onderzocht.

Verholpen

Zover bekend is niemand gewond geraakt als gevolg van de stroomuitval, liet gouverneur Andrew Cuomo weten. Tegen middernacht (lokale tijd) was het probleem dat rond 19.00 uur begon verholpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.