Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 jul 2019 / 07:54 uur

Recordhouder Vierdaagse valt uit na sleutelbeenbreuk

De 87-jarige Bert van der Lans uit Nijmegen, recordhouder van de Vierdaagse, is woensdag niet meer begonnen aan zijn tweede wandeldag.

Van der Lans brak dinsdag een sleutelbeen bij een valpartij en had woensdagmorgen nog te veel pijn om opnieuw dertig kilometer te gaan lopen. Daardoor heeft noodgedwongen een punt achter zijn deelname van dit jaar gezet.

72ste poging

De Nijmegenaar deed dit jaar alweer voor de 72ste keer mee aan de wereldberoemde wandelvierdaagse. „We vinden het heel vervelend voor hem en wensen hem een spoedig herstel", aldus marsleider Henny Sackers.

Van der Lans was al in een minder goede conditie, maar liep de eerste dag wel uit. Op weg naar huis kwam hij ten val met zijn fiets. Ondanks de in het ziekenhuis behandelde breuk was de recordhouder dinsdag nog vastbesloten om woensdag toch te starten, hoewel het hem werd afgeraden.

Inlopen

Dick Koopman (88) uit Alkmaar is nu degene die de meeste keren heeft meegelopen onder de dit jaar nog actieve lopers. Hij hoopt vrijdag zijn zeventigste Vierdaagsekruisje binnen te halen. Hoewel hij dan een editie inloopt, staat hij er nog altijd eentje achter op Van der Lans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordhouder Vierdaagse valt uit na sleutelbeenbreuk
Sluiten