Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jul 2019 / 06:44 uur

Nederlandse jongen glipt door beveiliging Heathrow

Een Nederlandse jongen van 12 heeft voor flink wat commotie gezorgd in Londen. Het kind wist namelijk door de beveiliging van de Britse luchthaven Heathrow te glippen. Hij heeft de Britse beveiliging daarmee flink in verlegenheid gebracht.

Vliegtuig ontruimd

Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder zijn ouders op reis was. Hij stond al in het vliegtuig van British Airways dat op het punt stond te vertrekken naar Los Angeles toen hij werd gesnapt. De jongen weigerde zijn boarding pass te laten zien aan de stewardessen die hem naar zijn stoel wilden wijzen. Hij is meegenomen door Britse agenten.

Vanwege het lek in de beveiliging moest het vliegtuig ontruimd worden. De vlucht vertrok uiteindelijk zo’n vier uur later, zegt een van de passagiers tegen de krant. „Het was heel frustrerend."

Onderzoek

De Britse politie bevestigt het voorval en onderzoekt waar het kind precies vandaan komt. „De jongen was een alleenreizende minderjarige. Hij is geen Brits staatsburger", laat een woordvoerder weten. Volgens hem was de jongen mogelijk op Heathrow om over te stappen. De luchthaven onderzoekt hoe hij langs de veiligheidscontroles is geglipt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse jongen glipt door beveiliging Heathrow
Sluiten