Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jul 2019 / 06:50 uur

Nederlander tweede op WK Fortnite

De Nederlander Dave Jong van 21 is tweede geworden op het WK Fortnite. Jong speelde samen met de 15-jarige Brit Jaden Ashman en eindigde achter de Noorse Emil Bergquist Pedersen en de Oostenrijkse Thomas Arnould.

Fortnite is een van de populairste games ooit. Het WK heeft een totale prijzenpot van 30 miljoen euro. Jong, in het spel bekend onder de naam Rojo, werd tweede met het onderdeel duo’s en won daarmee samen met Ashman 2,2 miljoen euro.

Het onderdeel duo’s, waarbij twee gamers andere teams moeten proberen te verslaan duurde twee dagen. Aan het WK deden in totaal vier Nederlanders mee, maar naast Jong wist niemand de finale te bereiken.

Winnaar Pedersen is nu 16 jaar en door het wereldkampioenschap te winnen is hij miljonair geworden. Alle deelnemende spelers kregen bij de start 50.000 euro. Afhankelijk van de eindstand kan daar een hoog bedrag bijkomen.

Het toernooi wordt in een uitverkocht Arthur Ashe Stadium gespeeld. Online keken nog eens miljoenen mensen naar het toernooi. De finale voor het enkelspel is op zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander tweede op WK Fortnite
Sluiten