Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 jul 2019 / 17:54 uur

Miljoen van Zuid-Holland voor songfestival

Mocht het Eurovisiesongfestival volgend jaar plaatsvinden in Rotterdam, dan stelt de provincie 1 miljoen euro ter beschikking. Het songfestival biedt kansen voor de hele provincie en met deze financiële bijdrage is er enige garantie dat de organisatie ‘dit evenement van wereldfaam’ kan organiseren, aldus de provincie.

Zes steden

VVD’er Rense Weide ziet de bezoekers (‘er komen zeker 20.000 mensen op af’) graag komen en denkt dat het songfestival veel gunstige effecten kan hebben. „Ieder jaar kijken er honderden miljoenen mensen naar. Een gouden kans om Zuid-Hollandse parels als Kinderdijk, de Keukenhof, kaasstad Gouda en hofstad Den Haag te promoten. Bijvoorbeeld in de filmpjes die worden opgenomen om de kandidaten te introduceren."

Rotterdam is een van de zes steden en regio’s die het songfestival willen binnenhalen. Behalve Rotterdam zijn ook Amsterdam, Utrecht, Maastricht/Limburg, Arnhem en Den Bosch nog in de race. Den Haag, Leeuwarden en Breda trokken zich eerder terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miljoen van Zuid-Holland voor songfestival
Sluiten