Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Leeuwinnen hoger dan ooit op de wereldranglijst

Nog nooit eerder stond het Nederlands vrouwenelftal zo hoog op de wereldranglijst. Dankzij hun historische prestaties op het WK in Frankrijk staat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman nu op de derde plek. Alleen de Verenigde Staten en Duitsland staan hoger dan de Leeuwinnen.

Top drie

Oranje begon ruim een maand geleden als nummer acht van de wereld aan de mondiale eindronde. De voetbalsters kwamen in 2017 na winst van het EK de top tien binnen, met de zevende plek als hoogste ranking. Slechts twee jaar later staan de Leeuwinnen voor het eerst in de top drie.

Eerste plek voor ‘Team USA’

De ‘Leeuwinnen’ bereikten op het WK dankzij zes overwinningen de finale, waarin de Amerikaanse vrouwen zondag in Lyon met 2-0 te sterk waren. ‘Team USA’ behield de wereldtitel en staat daardoor nog steviger op de eerste plek op de FIFA-ranglijst. De viervoudig wereldkampioen heeft nu een historisch grote voorsprong van 121 punten op de nummer twee, Duitsland.

De Duitse vrouwen werden in de kwartfinales uitgeschakeld door Zweden, dat het brons pakte en op de wereldranglijst van negen naar zes ging. Engeland, dat net naast de medailles greep, zakte van drie naar vijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.