Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 jul 2019 / 18:04 uur

Glazenwassers op grote hoogte vast in Den Haag

Twee glazenwassers zijn woensdag op grote hoogte in Den Haag vast komen te zitten in hun bakje. De brandweer meldde dat de twee mannen rond 17.00 uur niet meer omhoog of omlaag konden door een defect aan de lift. Ze bungelden ongeveer twee uur ter hoogte van de 18e en 19e etage van een gebouw aan de Turfmarkt.

De brandweer schakelde de hulp in van een hoogtereddingsteam van de veiligheidsregio Utrecht. Reddingswerkers van dat team zijn vanaf het dak afgedaald naar de twee glazenwassers. Vanaf daar zijn ze abseilend in veiligheid gebracht. Op de 10e verdieping konden de glazenwassers het pand binnen.

Ministeries

In het gebouw zijn onder meer de ministeries van Justitie en Veiligheid en Binnenlandse Zaken gehuisvest. De glazenwassers zijn opgevangen door de hulpdiensten en het personeel.

Op sociale media is het avontuur van de twee glazenwassers die naar beneden moesten komen te volgen. Vooral Bob van Keulen deed uitgebreid verslag van de reddingsactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glazenwassers op grote hoogte vast in Den Haag
Sluiten