Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 jul 2019 / 18:54 uur

Bisschop: Duivel verdrijven met heilig water en heli

De duivel dwaalt rond. Althans de figuurlijke variant, dat beweert bisschop Ruben Dario Jaramillo Montoya over zijn stad Buenaventura in Colombia. Hij meent de torenhoge criminaliteit met heilige middelen aan te kunnen pakken.

Goed, de helikopter die Montayo voor zijn plan nodig heeft is niet heilig, maar de rest van zijn plan is om de stad verder te besprinkelen met heilig water. Op die manier moet de helikopter de stad zuiveren. Terwijl dat gebeurt zullen andere bisschoppen gebeden prevelen.

Tienjarig meisje

Buenaventura kent de criminaliteit van talloze bendes die de stad terroriseren. Onlangs werd het lichaam van een tienjarig meisje gevonden, nadat ze was mishandeld en vermoord. Het was voor Montoya de druppel die de emmer deed overlopen. „We moeten de duivel verdrijven om rust en vrede in onze stad te doen wederkeren”, zo sprak hij op de radio.

Overigens staat de bisschop er niet alleen voor. Het leger heeft al toegezegd hem een helikopter te willen lenen voor zijn missie inclusief piloot. Montaya is verheugd met steun. „We willen alle duivels verdrijven die onze haven vernietigen. Zo kan God ons zegenen en komaf maken met alle verdorvenheid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bisschop: Duivel verdrijven met heilig water en heli
Sluiten