Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jul 2019 / 05:36 uur

Bellen en appen op de fiets nu verboden

Nog even een WhatsAppje sturen, terwijl je op je stalen ros zit? Dat is vanaf maandag verleden tijd. Met een telefoon in de hand fietsen is verboden. Wie wordt betrapt op fietsend bellen of appen, krijgt een boete van 95 euro.

Er is geen overgangsperiode, de politie heeft aangekondigd meteen te gaan handhaven.

Waarom dit verbod?

Het verbod moet het aantal doden en gewonden in het verkeer terugdringen. De daling van het aantal verkeersdoden stagneert de laatste jaren en het aantal ernstig gewonden in het verkeer neemt toe.

Het is al sinds 2002 verboden om een mobieltje vast te houden achter het stuur van een motorvoertuig, bromfiets of gehandicaptenvoertuig. In 2009 kwam dat verbod er ook voor snorfietsen. Een automobilist die wordt gepakt met een mobiel in de hand moet 240 euro boete betalen.

MONO-campagne

De overheid begon vorig jaar met de MONO-campagne (tijdens het rijden kan je maar met één ding bezig zijn: het verkeer) om het gebruik van sociale media op de fiets en achter het stuur terug te dringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bellen en appen op de fiets nu verboden
Sluiten