Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jul 2019 / 07:15 uur

Amsterdamse crimineel doodgeschoten bij metrostation

Bij een schietincident afgelopen nacht bij metrostation Kraaiennest in Amsterdam-Zuidoost is een dode gevallen. Het zou volgens Het Parool gaan om de Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien (33).

Balentien was betrokken bij meerdere geweldszaken. In februari werd hij vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op de Surinaamse crimineel Johannes Kastiel in 2008.Justitie kon niet bewijzen dat hij het was die Kastiel had willen beroven van 35.000 euro. Het OM had tien jaar cel tegen hem geëist.

Eerdere aanslag

Eerder overleefde Balentien aI een aanslag op zijn leven. In 2013 werden er salvo’s uit een automatisch wapen op hem afgevuurd, daarbij raakte hij ‘slechts’ gewond.

Hij wilde destijds niet zeggen wie hem had willen laten vermoorden, ook niet toen het Openbaar Ministerie hem liet gijzelen.

In 2015 zou Balentien nog contact gezocht hebben met Het Parool. Hij vreesde namelijk dat rivalen een aanslag op hem hadden willen plegen in Bos en Lommer, waar zijn vriendin en kind woonden.

Niet bevestigd

De politie wil tot nog toe niet bevestigen of de man die afgelopen nacht doodgeschoten is inderdaad Inchomar Balentien is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdamse crimineel doodgeschoten bij metrostation
Sluiten