Metro
Metro Nieuws 4 jul 2019 / 13:29 uur

500 euro per maand om te wonen op dit Griekse eiland

De inwoners van het Griekse eiland Antikythera, gelegen tussen Kreta en Kythira, hebben een wel heel lucratieve oplossing gevonden voor hun ‘spookeiland’. Zij willen nieuwe bewoners lokken door een gratis huis, een stuk land en een vergoeding van 500 euro per maand aan te bieden.

Wintermaanden

Het eiland heeft te maken met een leegloop. De vierentwintig inwoners wonen allemaal in het dorp Potamos. Hoewel het inwoneraantal in de zomermaanden wordt aangevuld met toeristen, zijn de eilandbewoners toch meer op zoek naar permanente inwoners.

Andreas Charchalakis, de burgemeester van het eiland liet tegenover de Belgische krant het Laatste Nieuws weten waarom hij denkt dat het stukje land niet hoog op het lijstje staat van veel mensen. „Ons eiland is heel mooi, maar wat moeilijker om op te leven tijdens de wintermaanden. We zijn op zoek naar families om Antikythera te doen herleven.”

Iedereen is welkom

Daarom is samen met de lokale autoriteiten en de plaatselijke orthodoxe kerk een plan bedacht om het eiland weer te laten floreren. De voorkeur gaat uit naar Grieken, maar iedereen is welkom. Volgens de burgemeester is het eiland geschikt voor mensen met verschillende beroepen. „Veeboeren, bouwvakkers en bakkers zullen hier goed gedijen. Deze beroepen zijn ideaal om je op het eiland van een inkomen te verzekeren.”

Volgens Griekse media hebben inmiddels vier families goedkeuring gekregen om te verhuizen naar het eiland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
500 euro per maand om te wonen op dit Griekse eiland
Sluiten