Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 jun 2019 / 10:29 uur

Sprinkhanen teisteren Sardinië: bijbelse proporties

Als je niet van insecten houdt, dan is het een goed idee om Sardinië voorlopig te mijden. Het Italiaanse eiland wordt namelijk geteisterd door een gigantische sprinkhanenplaag. De dieren zouden volgens de lokale overheid zo’n 2.000 hectare land beslaan.

De gevolgen van de plaag zijn desastreus te noemen, want ze tasten de gewassen aan en ook proberen ze de huizen binnen te dringen. Vooral de landbouwgrond in de regio Nuoro wordt stevig aangepakt.

Verslinden

Leonardo Salis, de president van de Nuoro-regio, stelt dat de sprinkhanen alles wat tegenkomen ze verslinden en spreek over een ramp van bijbelse proporties. „We hebben de autoriteiten – gemeente, provincie en regio – benaderd om het probleem aan te pakken, ondanks het feit dat we weten dat we voor het huidige oogstseizoen nu al te laat zijn”, zo citeert Sky News.

Het is echter maar de vraag wat voor maatregelen de overheid kan nemen. Op dit moment krijgen veel boeren hooi van andere delen van het eiland om hun dieren te voeden, maar dit kost flink wat extra geld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sprinkhanen teisteren Sardinië: bijbelse proporties
Sluiten