Metro
Metro Nieuws 10 jun 2019 / 08:54 uur

Punaises op route Roparun gestrooid

Meerdere teams begonnen maandagmorgen de Roparun met een bijzondere verrassing: punaises op de weg. Fietsbanden van de teams zijn lekgereden door een ‘bak punaises’ op het parcours.

Zo twittert burgerraadslid Gerben van Dijk (CUSGP): „Iemand vond het nodig bakken punaises uit te storten op het parcours van Roparun. Resultaat: alle fietsbanden ons team plat en 90 minuten vertraging. Positieve kant aan deze ellende: je kan langer doneren."

De punaises zijn in de buurt van het Brabantse Steenbergen op het parcours gegooid. Willem van de Ven, woordvoerder van de Roparun liet aan het Algemeen Dagblad weten dat zodra de organisatie door kreeg dat er punaises op het parcours lagen, de organisatie een kleine omleiding instelde. Teams kregen ter plekke aanwijzingen een stukje om te lopen. Deze omleiding werd na korte tijd weer opgeheven.

Maandag is de laatste dag van de Roparun. Alle teams finishen in de loop van de middag op de Binnenrotte in Rotterdam.

De Roparun

De Roparun is een estafetteloop in teamverband van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, ofwel meer dan anderhalve marathon.

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Punaises op route Roparun gestrooid
Sluiten