Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jun 2019 / 09:15 uur

Mannen veroordeeld voor moord 8-jarig meisje India

Een rechtbank in India heeft maandag zes mannen veroordeeld die betrokken waren bij de moord op een achtjarig meisje. De moordzaak veroorzaakte vorig jaar grote woede in heel India.

Priester en politieagenten

Het meisje komt uit een moslimgemeenschap in de staat Jammu en Kasjmir in het noorden van India. Zij kreeg begin vorig jaar verdovende middelen toegediend, waarna ze werd vastgehouden in een tempel. Een week lang werd ze seksueel misbruikt, hierna werd ze gewurgd en doodgeslagen met een steen. Onder de veroordeelden zijn een Hindoepriester en politieagenten.

Doodstraf

De aanklagers willen de doodstraf voor drie verdachten die het meisje verkrachtten en vermoordden. Drie anderen werden veroordeeld voor het vernietigen van bewijs. De straffen worden later maandag vastgesteld. Een zevende verdachte werd vrijgesproken, een minderjarige verdachte wordt apart berecht.

Jammu en Kajsmir is de enige staat van India waar moslims in de meerderheid zijn, maar het zuidelijke gedeelte van de staat, waar de moordzaak plaatsvond, wordt gedomineerd door Hindoes. Volgens de aanklacht was de moord op het moslimmeisje onderdeel van een plan de nomadische moslimminderheid uit het gebied te verdrijven.

Strafrecht aangepast

India werd eerder opgeschrikt door meerdere grote verkrachtingszaken. De Indiase regering paste vorig jaar het strafrecht aan, waardoor op het verkrachten van kinderen jonger dan twaalf jaar de doodstraf staat. Voor verkrachting van tieners tussen de twaalf en zestien jaar staat minimaal twintig jaar cel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mannen veroordeeld voor moord 8-jarig meisje India
Sluiten