Metro
Metro Nieuws 21 jun 2019 / 17:15 uur

Politie pakt man met heel toepasselijk nummerbord

De scooterrijder die vrijdagmiddag door de politie staande is gehouden zal zich nu wel voor z’n kop slaan. Naast dat hij verschillende verkeersovertredingen maakte, gebruikte hij namelijk een valse nummerplaat met een heel toepasselijk opschrift. De standaard letters en cijfers op het kenteken had hij ingeruild voor de zin ‘Pak me dan’. Nou, dat is gebeurd.

Het opvallende tafereel speelde zich donderdag af in Haarlemmermeer, in Noord-Holland. Politieagenten zagen hoe de bestuurder van een scooter een rood licht negeerde. Daarop zetten ze de achtervolging in.

Het duurde even, maar na een pittig ritje konden ze de bestuurder toch tot stilstand brengen. Op de rollerbank bleek dat de scooter een maximumsnelheid van 86 kilometer per uur kon bereiken, terwijl bromfietsen begrensd moeten zijn op 45 km/u. Daarnaast ontbrak het framenummer en de slotcilinder.

Op zijn wenken bediend

Maar het meest opvallende aspect aan de scooter was de nummerplaat, die overigens niet officieel was. Daarop stond het opschrift ‘Pak me dan’. „Hij is op zijn wenken bediend”, grijnsde de politie.

Achtervolging scooter Hoofddorp:Gisteren hadden de collega's een achtervolging met deze scooter waarvan de bestuurder…

Gepostet von Politie Haarlemmermeer am Freitag, 21. Juni 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie pakt man met heel toepasselijk nummerbord
Sluiten