Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jun 2019 / 17:57 uur

Lichaam klokkenluider na 16 jaar ontdekt

Na 16 jaar is het lichaam van een vermiste klokkenluider gevonden in China. De toen 53-jarige Deng Shiping had alarm geslagen over corruptie rond een bouwproject op de school waar hij werkte. Daarna verdween hij spoorloos, berichten Chinese media.

Het lichaam bleek begraven te zijn op het terrein van diezelfde school, in Huaihua, in de provincie Hunan. Deng was volgens zijn zoon voor het laatst gezien in het kantoor van de aannemer die in de arm was genomen voor het project. Die zou de moord inmiddels hebben toegegeven.

Corruptie

De klokkenluider was, voor zijn verdwijning, naar de lokale autoriteiten gegaan om te melden dat hij dacht dat het schoolhoofd corrupt was. Het schoolhoofd was familie van de aannemer. Deng trok aan de bel nadat de begroting voor het bouwproject plots fors was verhoogd: van 800.000 naar 1,4 miljoen yuan.

Deng was de projectleider en had ook geweigerd bouwwerkzaamheden goed te keuren. Hij vond de kwaliteit te slecht. De politie zou de plotse verdwijning van Deng aanvankelijk niet hebben onderzocht, bericht de South China Morning Post. Deng’s zoon pikte dat niet en heeft zich 16 jaar ingezet voor een goed onderzoek naar de verdwijning van zijn vader.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lichaam klokkenluider na 16 jaar ontdekt
Sluiten