Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie Nieuwegein beboet toeterende bruiloftsgasten

Een Turkse bruiloftstoet gaat doorgaans gepaard met veel toeters en bellen. De politie Nieuwegein had daar echter weinig behoefte aan. De politie heeft zaterdagmiddag enkele bruiloftsgasten op de bon geslingerd.

Volgens de lezing van de politie brachten de beboeten de verkeersveiligheid in gevaar. Een ooggetuige zegt tegenover Het Algemeen Dagblad dat er zelfs een arrestatie is verricht. „Ik zag diverse politieauto’s, motoren en een busje rondrijden. Tussen de Gamma en de Karwei zeg maar. In de lucht hing een heli. Ik heb van één bestuurder gezien dat hij werd bekeurd. Dat gebeurde ter hoogte van de Karwei.”

Over de stoep

De politie weigert vooralsnog de arrestatie te bevestigen. Wel stelt het dat er auto’s over de stoep reden. „Ook blokkeerden ze de wegen en hingen ze uit het raam van de auto. Dat kan écht niet!”

Yucel Aydemir, voorzitter van de Turkse ULU Moskee in Utrecht, heeft ook gereageerd op het incident. „Bij een bruiloftsfeest hoort geen overlast voor anderen. Dit gedrag keuren we af en we zeggen ook tegen mensen: doe dat niet."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.