Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 jun 2019 / 14:39 uur

Negentien lichtgewonden door explosie Zweden

Door een explosie in een appartementencomplex in het centrum van de stad Linköping in het zuiden van Zweden zijn negentien mensen lichtgewond geraakt. Zeven mensen zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd, twee mensen worden daar ter observatie gehouden.

Op beelden van Zweedse media is te zien dat het complex en het gebouw ernaast zwaar zijn beschadigd. Volgens de autoriteiten zijn zeker 109 appartementen zwaar beschadigd. Veel balkons zijn kapot en ruiten zijn naar binnen geblazen. Daardoor bestaat het vermoeden dat de ontploffing zich buiten heeft voorgedaan. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst zijn ingeschakeld om onderzoek te doen.

Georganiseerde misdaad

De georganiseerde misdaad zit hoogstwaarschijnlijk achter de explosie van vrijdagochtend in de Zweedse stad Linköping. Lange tijd was onduidelijk wat de ontploffing precies had veroorzaakt maar in de loop van de middag maakte de politie duidelijk dat het geen gasexplosie was geweest. „Alles wijst erop dat een persoon het explosief heeft geplaatst", aldus onderzoeksleider Magnus Skoglund van de politie tijdens een persconferentie. Het is volgens hem aannemelijk dat een criminele bende achter de actie zit. „Toegang tot dergelijke explosieven is niet voor iedereen weggelegd."

„We zien geen terreurdreiging”, aldus Skoglund. Hij riep mensen die meer weten op contact te leggen met zijn team. In de stad met ongeveer 150.000 inwoners zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. Toch hoeft de bevolking niet bang te zijn, mensen kunnen gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden, voegde de lokale chef van politie daar aan toe. „Niets wijst erop dat het zich zal herhalen."

Motorbende Bandidos

Volgens de lokale krant Borås Tidning onderzoekt de politie specifiek of motorbende Bandidos iets met de ontploffing te maken heeft. Skoglund wilde daar niet verder op ingaan behalve dat het een van de werkhypotheses is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Negentien lichtgewonden door explosie Zweden
Sluiten