Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 jun 2019 / 11:39 uur

Naaktslak veroorzaakte grote treinstoring in Japan

In elk land zijn er wel eens problemen met het openbaar vervoer. Japan is daarin geen uitzondering, maar de reden voor een grote treinstoring afgelopen maand blijkt wel heel opmerkelijk: een naaktslak.

Kyushu

Op het eiland Kyushu zijn namelijk de geëlektrocuteerde resten van een naaktslak teruggevonden in de regelkast van de sporen. Het beestje zou zich door een kleine opening de kast in hebben gewurmd en daar aan zijn einde zijn gekomen, zo meldt de BBC.

Behalve dat het zijn leven beëindigde, hield ook de stroom voor een groot deel van de sporen ermee op. Dertig treinen werden hierdoor getroffen en er strandden zo’n 12.000 reizgers als gevolg van de storing.

Large Hadron Collider

Dat dieren technologie platleggen, is geen nieuw fenomeen. In 2016 slaagde een wezel erin de kabel van de Large Hadron Collider (LHC) van het Europees Centrum voor Nucleair Onderzoek CERN door te bijten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naaktslak veroorzaakte grote treinstoring in Japan
Sluiten