Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 jun 2019 / 18:14 uur

Mexico komt VS tegemoet en gaat zuidgrens versterken

Mexico begint woensdag met het sturen van versterking naar de grens met Guatemala om de migrantenstroom richting de VS in te tomen. Mexico sloot vrijdag een overeenkomst met de VS waarin het belooft de migratie beter te gaan controleren.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde eerder met verhogen van importtarieven voor Mexicaanse producten als Mexico niet tot actie overging. Dat dreigement is nu voorlopig van tafel.

6000 manschappen

Mexico stuurt bij elkaar 6000 manschappen van de nationale garde naar de zuidelijke grens. President Andrés Manuel López Obrador verklaarde woensdag dat onder andere het presidentiële vliegtuig en diverse regeringshelikopters worden verkocht om de grensoperatie te financieren.

Het presidentiële toestel, een Boeing 787 Dreamliner, moet naar verluidt omgerekend minstens ruim 130 miljoen euro opbrengen. Het vliegtuig werd gebruikt door Obradors voorganger Enrique Peña Nieto. Vrijwel direct na zijn aantreden in december als president kondigde Obrador al aan het toestel in de verkoop te zullen doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mexico komt VS tegemoet en gaat zuidgrens versterken
Sluiten