In het nieuws

Live: Maarten van der Weijden op weg naar Bolsward

Maarten van der Weijden op weg naar Bolsward

Maarten loopt nu een uur voor op schema. /ANP

Foto van 'Metro'

22 JUN 2019

Maarten van der Weijden heeft het tempo er goed in. Hij heeft inmiddels ruim 90 kilometer op de teller en is hard op weg naar de Friese stad Bolsward. Hij loopt ruim een uur voor op het voorziene schema.

Van der Weijden wordt bijgestaan door tachtig zwemmers die in iedere stad twee kilometer met hem meezwemmen. Daarnaast werd hij vrijdagnacht aangemoedigd door boeren die met de lichten van hun trekkers in het water schenen terwijl hij langs zwom.

De Olympiër begon vrijdagavond half zes in Leeuwarden aan zijn tweede poging om de Elfstedenzwemtocht te zwemmen. Hij hoopt dan maandagavond na 196 kilometer in zijn armen, weer aan te komen in de Friese hoofdstad.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

Route die Van der Weijden gaat afleggen. Foto: ANP.

21.15 uur: Ruim 90 kilometer afgelegd

Maarten heeft inmiddels 90,6 kilometer in de armen (en benen) zitten en zwemt nog steeds zo'n 3 kilometer per uur. De verwachting is dat hij nog ietsjes eerder in Bolsward zal aankomen: om 22.40 uur.

20.20 uur: Een uur voor op schema

Met dit tempo (3km/u) is Maarten van der Weijden al om 22:50 uur in Bolsward. Bijna twee uur eerder dan de oorspronkelijke planning (00.40 uur).

19.15 uur: Over de helft qua stempels

Maarten ligt een uur voor op schema en heeft zojuist in Workum zijn zesde stempel gekregen. Wat betreft stempels is hij over de helft, maar wat betreft kilometers niet. Er staat nu 85 kilometer op de teller, nog ongeveer 110 te gaan. Next up: Bolsward.

16.58 uur: Op naar Workum

Nu stempel vijf binnen is, gaat Van der Weijden op naar Workum. Dit is nog ongeveer zes kilometer, en hij zwemt een kleine vier kilometer per uur.

16.39 uur: Van der Weijden mag weer stempelen

Maarten van der Weijden kan zijn vijfde stempel laten bijzetten. De zwemmer kwam even na kwart over vier Hindeloopen binnen gezwommen in het bijzijn van de 80 meezwemmers. Daarmee loopt hij bijna anderhalf uur voor op schema.

16.28 uur: Bijna in Hindeloopen

Maarten van der Weijden heeft bijna stempel vijf te pakken. Aanvankelijk zou hij pas om 18.00 uur aankomen in het Friese stadje, maar hij heeft het tempo er goed in! Een uitpuilend stadje staat met smart te wachten.

14.56 uur: Verkeer Hindeloopen loopt vast

Het verkeer rond Hindeloopen loopt vast. Het advies is om niet meer met de auto te komen.

14.40 uur: Eten in Molkwerum

Op weg naar Hindeloopen eet Van der Weijden weer een maaltijd.

13.38 uur: Druk langs de route

De route tussen Stavoren en Hindeloopen is niet bereikbaar per auto. Toch kan Maarten rekenen op de nodige steun. Aan de hand van de colonne fietsen en wandelaars kun je zien waar Maarten zwemt.

Het publiek staat massaal langs de kant. Foto: Amarins de Boer.

13.00 uur: Stempel 4 is binnen

Van der Weijden heeft onder luid applaus zijn vierde stempel in ontvangst genomen in Stavoren!

Live Elfstedenzwemtocht: aangekomen in Stavoren.

Van der Weijden en de meezwemmers. Foto: Amarins de Boer.

12.31 uur: Files in Stavoren

In Stavoren staan supporters van Van der Weijden in de file. Iedereen wil een glimp van de olympiër, die zojuist is aangekomen in Stavoren, opvangen. Ook het parkeerweiland staat inmiddels stampvol.

Live Elfstedenzwemtocht: aangekomen in Stavoren.

De files in Stavoren. Foto: Amarins de Boer.

Live Elfstedenzwemtocht: aangekomen in Stavoren.

Het overvolle parkeerweiland in Stavoren. Foto: Amarins de Boer.

12.22 uur: Uitreiking cheque

Van der Weijden heeft zojuist een cheque van ruim 359 duizend euro uitgereikt gekregen. Dat is het bedrag dat door alle meezwemmers in Stavoren is opgehaald voor het goede doel van Van der Weijden.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

De cheque die Van der Weijden overhandigd krijgt. Foto: Rixt Offinga.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

De meezwemmers in Stavoren. Foto: Rixt Offinga.

12.10 uur: Gat in zijn pak

Van der Weijden heeft een gat in zijn pak dat inmiddels is afgeplakt met tape. Hij is nu vlakbij Stavoren waar hij zijn vierde stempel gaat krijgen.

11.28 uur: Registratie meezwemmers afgelast

Dat Van der Weijden hard kan zwemmen wisten we al, maar dat hij op dit moment zo hard zwemt dat er geen tijd is om de meezwemmers te registreren is wel heel grappig. Hij ligt zo ver voor op schema dat er niet genoeg tijd is om alle meezwemmers te registreren. Van der Weijden zwemt daarom nu expres langzamer en maakt een kleine omweg richting Warns, zodat de zorgvuldig geplande activiteiten langs de zwemroute niet in het geding komen.

10.38 uur: Galamadammen en meezwemevenement

Van der Weijden is inmiddels in Galamadammen, waar veel enthousiaste toeschouwers hem toejuichten, gepasseerd. Hij zwemt op dit moment De Morra over en zwemt straks door het dorp Warns. In Stavoren zal vanmiddag een groot meezwemevenement plaatsvinden. Dat betekent dat naast de 80 meezwemmers nog eens 400 mensen 500 meter of 2000 meter gaan zwemmen.

10.28 uur: Mogelijk eerder in Stavoren

Gezien de zwemsnelheid van Van der Weijden momenteel op 4 kilometer per uur ligt, verwacht men dat hij eerder in Stavoren zal zijn dan verwacht. Waar eerst nog uit werd gegaan van een aankomst tussen 13.00 uur en 14.00 uur denkt men nu dat hij rond 12.45 uur al in Stavoren zal zijn. Hij loopt zo'n 45 minuten voor op schema. Rond 11.50 uur zullen de meezwemmers weer in het water springen om 2 kilometer met Van der Weijden mee te zwemmen.

09.50 uur: Lasagne in Kolderwolde

Van der Weijden kwam zojuist door bij Kolderwolde daar heeft hij een bak lasagne gegeten. Hij is nu onderweg naar Galamadammen. Dat betekent dat hij zo het meer Oud-Karre op zwemt en dus slechter te volgen is voor het publiek. Na verwachting zullen er veel mensen in Galamadammen staan te wachten op de doorkomst van de zwemmer.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

Van der Weijden eet wat bij zij doorkomst in Kolderwolde. Foto: Amarins de Boer.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

Doorkomst in Kolderwolde. Foto: Amarins de Boer.

08.40 uur: Voor op schema

De olympiër ligt een half uur voor op schema. Op dit moment is Van der Weijden onderweg naar Stavoren en zwemt hij dus al een kilometer dichterbij dan gepland.

8.20 uur: Doorkomst Oudemirdum

Vanochtend rond 8.20 uur zwom Van der Weijden door Oudemirdum. Ook daar was elk bruggetje afgeladen. Iedereen wilde een glimp van de olympiër opvangen.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

Doorkomst Oudemirdum. Foto: Amarins de Boer.

08.05 uur: 50 kilometer afgelegd

Van der Weijden die inmiddels door De Luts zwemt richting Stavoren, heeft zojuist zijn eerste mijlpaal behaald. Hij heeft namelijk al 50 kilometer van de in totaal 196 kilometer afgelegd.

07.00 uur: Onderweg naar Stavoren

Van der Weijden heeft sinds zijn vertrek in Leeuwarden vrijdagmiddag rond 17.30 uur onder meer de steden Sneek, IJlst en Sloten gepasseerd. Zaterdagochtend stak hij het Slotermeer over en inmiddels in hij onderweg naar Stavoren waar hij tussen 13.00 uur en 14.00 uur wordt verwacht.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

Van der Weijden komt door in Sneek. Foto: ANP.

05.50 uur: Oversteek Slotermeer

Terwijl de zon langzaamaan opkomt begint de olympiër aan de oversteek van het Slotermeer.

Live Elfstedenzwemtocht: onderweg naar Stavoren.

Doorkomst in Sloten. Foto: Rixt Offinga.

05.35 uur: Derde stempel binnen

In de vroege ochtend haalde Van der Weijden zijn derde stempel in Sloten. Hij vervolgt zijn weg via het Slotergat naar Slotermeer.

00.01 uur:  Doorkomst IJlst

Even na middernacht kwam Van der Weijden door in IJlst. Waar hij rustig verder zwom, kreeg ook de aanwezige pers op de persboot een nat pak. De aanwezige blusboot richtte haar bluskanon namelijk per ongeluk vol op de persboot.

Vorig jaar deed Van der Weijden ook al een poging om de Elfstedenzwemtocht af te leggen. Deze poging strandde echter na 163 kilometer vlakbij Dokkum. Hij zwemt de tocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, die ziekte waar hij in 2001 zelf van herstelde. Vorig jaar haalde hij met zijn zwemtocht maar liefst 5 miljoen euro op.


Ruim 40 uur vertraging, maar nu toch akkoord op klimaattop Madrid

Ruim 40 uur vertraging, maar nu toch akkoord op klimaattop Madrid

Ruim 40 uur vertraging, maar nu toch akkoord op klimaattop Madrid / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Ruim 40 uur na de geplande sluiting van de klimaatconferentie COP 25 in Madrid zijn de deelnemers zondag tot een slotakkoord gekomen, dat maakt de organisatie bekend.

In een slotverklaring, na twee weken onderhandelen, hebben alle staten toegezegd om hun klimaatbeschermingsdoelstellingen voor 2030 volgend jaar „zoveel mogelijk aan te scherpen".
Doel van de conferentie was om het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 te versterken. In dat akkoord spraken de landen af de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celsius. De standpunten van de deelnemers lagen in Madrid ver uit elkaar. Het leek dan ook lange tijd onzeker of er een akkoord kon worden bereikt.

Kritiek


Twan Huys weer presentator bij de publieke omroep

Twan Huys weer presentator bij de publieke omroep

Twan Huys weer presentator bij de publieke omroep / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Twan Huys is weer te zien als presentator bij de publieke omroep. Zondag presenteert hij het discussieprogramma Buitenhof van de VPRO.

Huys doet dat als vervanger van het vaste presentatieteam, meldde het programma. Die vaste kern bestaat uit Jort Kelder, Hugo Logtenberg en Pieter Jan Hagens. Kelder presenteerde Buitenhof vorige wee zondag, naar eigen zeggen, voor het laatst.

In de uitzending van zondag (NPO 1, 12.10 uur) is onder anderen EU-commissaris Frans Timmermans te gast.


Dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland opgelopen naar 16

Dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland opgelopen naar 16

Dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland opgelopen naar 16 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Het officiële dodental van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland is zondag gestegen naar zestien. Er overleed opnieuw een slachtoffer in een ziekenhuis. In de nacht van vrijdag op zaterdag bezweek ook al een 21-jarige Australische vrouw, schrijven media in Nieuw-Zeeland.

Een nieuwe zoektocht naar de twee mensen die nog altijd worden vermist na de eruptie op White Island heeft zondag niets opgeleverd, laat de Nieuw-Zeelandse politie weten. Politie en andere hulpdiensten zochten 75 minuten op een plek waar een van de lichamen zich zou bevinden. „We hebben in dat gebied geen lichamen gevonden", aldus een politiewoordvoerder tijdens een persconferentie.

Kritieke toestand


2019 in top vijf warmste jaren ooit gemeten

2019 in top vijf warmste jaren ooit gemeten

2019 in top vijf warmste jaren ooit gemeten / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Het jaar 2019 komt in de boeken als een van de warmste jaren sinds het begin van de metingen (1901). De kans is groot dat dit jaar een plekje bemachtigt in de top drie, meldt Weeronline.

Met een gemiddelde temperatuur van 11,2 graden in De Bilt staat 2019 tot nu toe op een gedeelde derde plek in de ranglijst. In 2006 en 2007 werd het net zo warm.

Vorig jaar kwam de gemiddelde temperatuur nog iets hoger uit. Toen was de gemiddelde temperatuur 11,4 graden, goed voor een tweede plaats in de lijst. Het jaar 2014 staat met 11,7 graden bovenaan. 2019 kan nog op een tweede plek terechtkomen. De komende veertien dagen wordt namelijk zacht weer verwacht. Daarmee is het dan ook vrijwel uitgesloten dat dit jaar niet eindigt in de top 5 van warmste jaren.


IND-dossiers Turken mogelijk in handen Turkije

IND-dossiers Turken mogelijk in handen Turkije

IND-dossiers Turken mogelijk in handen Turkije / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Gevoelige informatie van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) over een aantal Turkse asielzoekers is mogelijk in handen gevallen van de Turkse autoriteiten. De IND heeft de asielzoekers daarom een verblijfsvergunning toegekend.

Turkije zou de dossiers kunnen hebben bemachtigd door de arrestatie van 'een Turkse vertrouwenspersoon' die voor Nederland en andere EU-landen werkte, meldt de IND. Volgens RTL Nieuws gaat het om advocaat Yilmaz S. Hij zou de vreemdelingendienst hebben geholpen om na te gaan of een asielzoeker in Turkije gevaar loopt, bijvoorbeeld als tegenstander van president Recep Tayyip Erdogan, en in aanmerking komt voor asiel.

Anonimiseren


Gearresteerde Greenpeace demonstranten Schiphol weer vrijgelaten

Gearresteerde demonstranten Greenpeace Schiphol weer vrijgelaten

Gearresteerde Greenpeace demonstranten Schiphol weer vrijgelaten / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

De actievoerders van Greenpeace die zaterdag door de marechaussee werden aangehouden zijn weer vrijgelaten.

Volgens een woordvoerder werden de laatsten zaterdagavond naar huis gestuurd. In totaal hield de marechaussee 25 mensen aan. Zij maken een dossier op over de aanhoudingen. Het Openbaar Ministerie (OM) bepaalt of mensen worden vervolgd.

Een paar honderd demonstranten hadden zich zaterdagochtend verzameld in Schiphol Plaza, maar ze hadden geen toestemming om daar actie te voeren. Omdat de meesten, ondanks een oproep daartoe, weigerden te vertrekken, werden ze door marechaussees uit de hal verwijderd. Daarbij zijn de arrestaties verricht.


Ruim 20 aanhoudingen bij demonstratie Schiphol
Likeability of3

Ruim 20 aanhoudingen bij demonstratie Schiphol

De demonstranten verzetten zich hevig en moesten soms weggedragen worden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De marechaussee heeft zaterdag ruim twintig mensen aangehouden bij de betoging om een klimaatplan van de luchthaven af te dwingen, meldt een woordvoerder.

Marechaussees zijn al uren bezig met het weghalen en aanhouden van actievoerders van Greenpeace uit Schiphol Plaza. Kort voor 17.00 uur bevonden zich nog ruim vijftien demonstranten in het gebouw.

Gebiedsverbod


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Ruzie tijdens klimaattop in Madrid

Ruzie tijdens klimaattop in Madrid

Ook klimaatactiviste Greta Thunberg sprak tijdens de top. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Tijdens de klimaattop in Madrid is onenigheid ontstaan tussen vertegenwoordigers van deelnemende landen. Veel landen vinden dat de verklaring van Chili, het land dat de top organiseert, veel te mild is.

Ook vinden een aantal deelnemende landen dat grote landen te weinig verandering willen. Vooral landen met een sterke economie zijn tegen grote aanpassingen om klimaatverandering tegen te gaan.

„Als wetenschappers in de rij staan om ons te waarschuwen voor de afschuwelijke gevolgen van de stijgende uitstoot en schoolkinderen met miljoenen tegelijk de straat opgaan, dan is wat wij hier in Madrid doen het verraden van de mensen op de wereld", zei Keniaanse vertegenwoordiger Mohamed Adow zaterdag.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Bejaarde vrouw (87) neergestoken in Apeldoorn
Likeability of3

Bejaarde vrouw (87) neergestoken in Apeldoorn

Een 61-jarige vrouw is als verdachte aangehouden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een vrouw van 87 jaar is neergestoken in een woning in Apeldoorn. Een 61-jarige vrouw is als verdachte aangehouden. Volgens de politie zijn de twee bekenden van elkaar.

Getuigen zeggen tegen De Stentor dat het gaat om de dochter van de bejaarde vrouw, maar dat wil de politie niet bevestigen.

Omgeving afgezet


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Nieuwe dienstregeling spoor gaat zondag in

Nieuwe dienstregeling spoor gaat zondag in

En nu nog hopen op op tijd vertrekken. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

NS start zondag 15 december de nieuwe dienstregeling op het spoor voor 2020. Een geruststelling misschien: voor 95 procent van de reizigers verandert hun dagelijkse reis volgend jaar nauwelijks.

NS brengt elke dag 1,3 miljoen reizigers van A naar B, dus een aanzienlijk aantal moet vanaf zondag toch even opletten. „Zij kunnen te maken krijgen met andere vertrek- en aankomsttijden”, laat de vervoerder weten. Meer dan 50.000 reizigers krijgen een kortere reistijd, terwijl 5.000 treingebruikers een langere reistijd krijgen.

Sneller naar Zwolle


CNV: '30-urige werkweek moet de nieuwe norm worden'

CNV: '30-urige werkweek moet de nieuwe norm worden'

Vakbond CNV pleit voor een 30-urige werkweek. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Dertig uur per week werken. Dat moet volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin op termijn de norm worden in Nederland.

„We houden elkaar gevangen in een ziekmakend en peperduur systeem”, zegt Fortuin. Uit een onderzoek van de vakbond onder 3000 werkenden blijkt dat bijna de helft (45 procent) het gevoel heeft knel te zitten tussen werk, privé en andere verplichtingen. Meer dan de helft van de ondervraagden ervaart een hoge werkdruk en wil meer tijd voor zijn of haar privéleven.

Burn-out


Akkoord over ziekenhuis-cao: in twee jaar 8 procent erbij

Akkoord over ziekenhuis-cao: in twee jaar 8 procent erbij

Er is een akkoord bereikt over de ziekenhuis-cao. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel.

In het akkoord, dat is gesloten na maandenlange acties bij ziekenhuizen, zijn volgens vakbond FNV twee structurele loonsverhogingen afgesproken. Het personeel krijgt er per 1 januari 2020 vijf procent bij, per 1 januari 2021 stijgen de lonen nog eens met drie procent.

Leerlingsalarissen


Likeability of3

Activisten op Schiphol weggehaald door Marechaussee

Greenpeace houdt een 'protestival' op Schiphol / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Marechaussees zijn zaterdagmiddag begonnen met het weghalen en aanhouden van actievoerders van Greenpeace uit Schiphol Plaza. Een paar honderd mensen hebben zich in hal verzameld om een klimaatplan van de luchthaven af te dwingen.

Greenpeace had van Schiphol en van de gemeente Haarlemmermeer geen toestemming om in Schiphol Plaza actie te voeren. De demonstranten verzamelden zich zaterdagochtend echter toch in de hal. De Marechaussee liet weten dat ze om 12.00 uur moesten vertrekken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Vastgeketend


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Noodtoestand door mazelen in Samoa verlengd

Iedereen moet worden ingeënt tegen de mazelen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De noodtoestand wegens de mazelenepidemie op de afgelegen eilandenstaat Samoa duurt tot 29 december voort, heeft premier Tuilaepa Sailele Malielegaoi na kabinetsberaad zaterdag bekendgemaakt.

In die periode moeten de resterende eilandbewoners worden gevaccineerd, die nu nog vatbaar zijn voor de besmettelijke ziekte. Sinds de uitbraak van de epidemie in november zijn 72 inwoners aan mazelen overleden. Het gaat in verreweg de meeste gevallen om kinderen jonger dan vier jaar. Er zijn tot dusver 5154 ziektegevallen gemeld, op een inwonertal van 200.000.

Kinderen in kritieke toestand


Wonen in Brabant: Eindhoven heeft een magnetisch effect

Wonen in Brabant: Eindhoven heeft een magnetisch effect

Eindhoven. / Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De woningmarkt staat de afgelopen jaren behoorlijk onder spanning, wat het vinden van een nieuwe woning niet gemakkelijk heeft gemaakt, vooral voor starters. Hoe gaat het in Brabant?

Onderbieden, meer bezichtigingen doen bij één huis en er even over nadenken is er bijna niet meer bij. Toch lijkt de woningmarkt landelijk wat af te koelen. De snelle prijsstijgingen lijken wat getemperd te zijn en het aanbod van woningen neemt weer wat toe. De gemiddelde verkoopprijs stijgt nog wel, maar er worden over het algemeen wel weer wat meer huizen verkocht. Maar hoe zit het in Noord-Brabant en in het bijzonder in een middelgrote stad als Eindhoven?

Wonen in Brabant: Eindhoven heeft een magnetisch effect

Eindhoven van boven.


Likeability of5

'THC-gehalte in wiet moet omlaag'

Het THC-gehalte in wiet moet omlaag / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Verslavingsartsen pleiten in overgrote meerderheid voor een maximering van het THC-gehalte in wiet. Dat gehalte van deze belangrijkste stof in cannabis, die zorgt dat iemand zich high voelt, is nu gemiddeld 16 procent.

Dat percentage zou naar 10 of zelfs 5 procent moeten, blijkt uit een rondgang onder leden van de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN) die het programma De Monitor (KRO-NCRV) heeft uitgevoerd.

Afspraken


likedislike
user_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of5

Vermiste moeder en zoon gevonden na Amber Alert

Beeld ter illustratie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De 26-jarige vrouw en haar zoontje van een jaar uit Ede die werden vermist, zijn na een Amber Alert in goede gezondheid aangetroffen. Dat meldt de politie zaterdag.

Agenten vonden moeder en kind na een tip in een hotel in het Duitse Düsseldorf.

De moeder is aangehouden voor, zoals dat heet, onttrekking aan het gezag. Haar precieze rol wordt volgens de politie nog onderzocht. Het jongetje en zijn moeder krijgen nu de hulp en aandacht die nodig is, aldus de politie. In verband met de privacy worden verder geen mededelingen gedaan.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Kim Putters meest invloedrijke Nederlander

Kim Putters van het SCP / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau is de meest invloedrijke Nederlander volgens de Volkskrant. Putters volgt daarmee Feike Sijbesma van multinational DSM op.

Putters is sinds 2013 directeur van het SCP, een belangrijk adviesorgaan van het kabinet. Sijbesma maakte onlangs bekend te stoppen als bestuursvoorzitter bij DSM.

Al tweede