Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jun 2019 / 11:00 uur

Maarten van der Weijden krijgt eigen beeld

In het Friese Birdaard, ten noordwesten van Oudkerk, wordt zaterdagavond een beeld onthuld van zwemmer Maarten van der Weijden. Het beeld laat hem zien in het water. Hans Jouta uit Ferwerd maakte het kunstwerk, dat staat voor de strijd en het doorzettingsvermogen van kankerpatiënten en de onvoorwaardelijke steun van dierbaren.

Van der Weijden heeft zelf ook kanker gehad. In 2001 werd hij op 20-jarige leeftijd gediagnosticeerd met acutelymfatische leukemie (kanker van de witte bloedcellen).

5 miljoen euro

Waar van der Weijden vorig jaar moest stoppen met zijn zwemmende Elfstedentocht, probeert hij het dit jaar opnieuw. Hij duikt op 21 juni in het water om 200 kilometer af te leggen en daarmee geld op te halen voor kankeronderzoek. Vorig jaar tike hij de 163 kilometer aan en haalde daarmee ruim 5 miljoen euro op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maarten van der Weijden krijgt eigen beeld
Sluiten