Metro
Metro Nieuws 24 jun 2019 / 18:46 uur

Maarten: van bijna elke slag genoten

Er werd gevreesd dat Maarten van der Weijden na het afronden van zijn Elfstedenzwemtocht niet meer het podium op zou kunnen lopen, er lag zelfs al een brancard klaar. Een beetje moeizaam gaat het wel, maar hij loopt zelfs zelf naar de ambulance, na zijn podiummoment. Een grapje kan er ook nog van af: „Toch wel een beetje spierpijn voel ik, hoor."

Daarnaast neemt hij zelfs nog de moeite om wat vragen van de pers te beantwoorden en wordt het duidelijk dat hij, ondanks alle moeite, van de tocht genoten heeft. Althans, „van bijna elke slag", aldus Maarten.

Koninklijke felicitaties

Vlak na het voltooien van de tocht ontving Maarten felicitaties van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gerucht ging dat koning Willem-Alexander bij de finish zou zijn, maar dat bleek niet zo te zijn.

„De 11e stempel is binnen! Met spanning en bewondering hebben wij de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gevolgd. Een tocht van 195 kilometer door de Friese wateren voor het goede doel: wat een topprestatie. Van harte gefeliciteerd", luidt een bericht op de Instagrampagina van het Koningspaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maarten: van bijna elke slag genoten
Sluiten