Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 jun 2019 / 17:29 uur

Lesbisch koppel geslagen na weigeren ‘zoenshow’

In een Londense bus heeft een lesbisch koppel een paar rake klappen ontvangen nadat ze weigerden om te zoenen. Enkele jonge mannen vroegen het koppel om voor hun neus met elkaar te tongen, iets dat ze weigerden. Vervolgens vielen er klappen.

De slachtoffers zijn de 28-jarige Melania Geymonat en haar vriendin Chris. „Ze omsingelden ons en begonnen agressieve taal tegen ons uit te slaan. Ze riepen onder andere dingen over seksstandjes, lesbiennes en ze vonden dat we moesten zoenen”, zo quote de BBC.

Grapjes

„Ik probeerde de gemoederen wat te bedaren en wat grapjes te maken", vervolgt ze. „Chris (die uit Zuid-Amerika komt, red.) begreep niet precies wat er gaande was, want ze spreekt geen Engels, maar ze deed alsof ze ziek was. Toen begonnen ze munten te gooien en voordat ik het wist lag Chris middenin de bus en sloegen ze haar."

Geymonat snelde haar vriendin nog te hulp, maar dat hield ze niet tegen. „Ze sloegen mij ook, toen bloedens aan toe." De politie is inmiddels aan de slag gegaan met het vinden van de daders.

Theresa May

Het geweldincident is inmiddels een hot topic in het Verenigd Koninkrijk. Zelfs Premier Theresa May heeft gereageerd. „Dit is misselijkmakend. Niemand zou ooit moeten verbergen wie die is of op wie die verliefd is. We moeten samen strijden tegen dit onacceptabele geweld.

Update

De politie heeft aan het begin van de vrijdagavond melding gemaakt van een viertal arrestaties. Het gaat om tieners in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lesbisch koppel geslagen na weigeren ‘zoenshow’
Sluiten