In het nieuws

Klein paradijs voor (baasje van) chihuahua

Danny Hulst in zijn De Chihuahua Shop .nl in Enschede

Foto van 'Iris Hermans'

18 JUN 2019

Danny Hulst runt in Enschede een winkel speciaal voor de chihuahua (en andere kleinere honden). Baasjes komen uit alle uithoeken voor een zachte mand tot verjaardagskoeken en nee, „een chihuahua is géén rat!” Hij maakt ook filmpjes voor zijn YouTube-kanaal waarin hij en zijn hondjes van alles testen.

'Sjwawa'

Een pittig beestje met een complexe naam. Dat ziet hij ook terug in de creatieve schrijfwijze van klanten in e-mails, beaamt Danny Hulst (28) lachend. Chiwuawua, Shiwawa, Tsjiwawa. Zelf kan-ie ‘m intussen blind typen en heeft hij de naam al zo vaak uitgesproken dat het als een hazewind uit z’n mond komt: ‘sjwawa’.

Tegenover een bekende lokale voetbalvereniging en naast de bakker zit zijn De Chihuahua Shop .nl. Een maand of vijf nu, zijn online shop kan dit jaar tien kaarsjes uitblazen en loopt als een Dalmatiër (goed dus), vandaar ook dat hij het aandurfde een shop te openen, ik moest toch een plek hebben voor alle opslag, dus waarom dan geen winkel?” Ze komen uit het hele land, vaak ook met hun kleine metgezel en dat leidt bij de nabijgelegen kinderopvang weleens tot verwarring. „Dan kijken ze in de buggy en zien ze soms drie of vier nieuwsgierige chihuahuakopjes in plaats van een babyhoofd.”

Danny Hulst vertelt met humor en vol genegenheid over zijn grote liefde die zijn andere grote liefde gelukkig (inmiddels) ook lief heeft. Want anders was er een probleempje geweest, knipoogt hij. Samen met hem heeft hij er nu vier en terwijl hij een postpakket in ontvangst neemt -„dit zijn de nieuwe chihuahualampen, straks komt nog een lading flamingoknuffels”- wijdt hij uit over hun vier B’s Britney, Blaize, Bikkel en Bux die wanneer ze jarig zijn voor kortingen voor de klanten zorgen. Zo werd Bliaze zaterdag acht jaar, „acht procent korting dus.”

Een ding weet hij zeker: nooit een grote hond in huize Hulst. „Daarmee heb je een heel andere band dan met een kleintje.” Want die van hem lopen hem overal achterna en ploft hij op de bank, springen zij op de bank, eventueel met behulp van het speciale hondentrappetje. „Ze staan veel dichterbij je, omdat je ze bijna altijd bij je hebt.” Er zijn zelfs mensen die met de beestjes naar bed gaan. Puur platonisch uiteraard, „dan valt hun chihuahua bij het voeteneind in slaap.”

Vroeger was hij een kattenmens, verklapt hij op bijna fluistertoon. Tot die ene die altijd naar zijn blote voeten greep op de trap, toen was de liefde over. Zijn eerste chihuahua leek in eerste instantie een echte ‘mis-chihuahua’ of een chihuahua in de figuurlijk zak, maar zou later een cruciale carrière-trigger blijken. Op zijn achttiende kocht hij namelijk Britney die een gebroken pootje bleek te hebben. Een dure operatie volgde en toen was er nog de behoefte aan een warm truitje. „Ik zag 64 euro op het prijskaartje in de winkel staan.... Veel te duur, en toen blufte ik dat ik een leverancier was en mocht ik het voor inkoopprijs kopen.” Met Britney in haar nieuwe truitje, kreeg hij een lumineus idee. ‘Ik ga ervoor’ dacht hij en voor 1000 euro kocht hij op internet allerlei soorten kleding, van trouwjurkje tot Burberryruit-trui en plaatste het op zijn nieuwe webshop, waarvoor de naam meteen bij de sympathieke Tukker op popte. Al zijn Maltezers en Pomeriaantjes en zelfs katten -nee, dat is geen vloeken in de kerk - ook welkom. Ergo: Als het maar klein is.

Britney bleek een echte carrière-trigger voor Danny

Baasjes

Van het een kwam het ander en na een aantal (vrouwen)beurzen waar hij met een stand stond en mond-tot-mondreclame (en later ook YouTube en Instagram), werd zijn webshop een hit. Ook zijn shop in Enschede gaat lekker. Zijn geheim? Een wissend aanbod, onderscheidend vermogen, ,,hier niet van die Ali Express dingen” en voor elk wat wils. Zo is er een geurspray voor een tientje, maar ook een echt hondenparfum voor veertig euro. Maar het echte geheim is misschien wel zijn eindeloze enthousiasme en oprechte interesse, iets wat je ziet als hij met zijn klanten en hun hondjes bezig is. „Mag ik vragen wat haar maat is?” vraagt hij keurig aan het baasje terwijl hij haar kleine chihuahua lief aait.

Bezoekers Wendy, Manon en Gizmo

Wie de baasjes van de chihuahua eigenlijk zijn? ,,Allerlei soorten mensen, van kakkers tot stoere motormannen vol tattoos. Dat zie ik ook in de shop, de een wil een luxe buggy voor in de stad, de ander gaat voor een leren tuigje met van die stalen nopjes.” En opvallend veel mannen, ,,dan komen ze eerst met hun vrouw mee en lopen ze een beetje sceptisch te doen, om na een half jaar terug te komen. Alleen, maar met die chihuahua.”

Doorgefokt

‘Dat is toch geen hond, maar een rat’ of ‘wat kun je ermee?’ Hij hoort en leest op social media dergelijke reacties dagelijks, maar het deert hem niet meer. Moeten zij weten. ,,Ik weet hoe lief de chihuahua kan zijn, als je hem maar goed opvoedt.” Het heeft absoluut een ander imago dan tien jaar geleden, beaamt hij en de tijd van de Paris Hiltons en de Patricia Paays die de allerkleinste teacup-modellen in hun handtasje mee troonden, lijkt voorbij. Gelukkig maar, want dat zijn vaak doorgefokte beestjes, weet hij, ,,en als de lol er van af is, gaat het beestje de deur uit en dan worden ze vals.”

Dat we in tijden van influencers en schaamteloosheid leven, ziet hij terug in bepaalde verzoeken. „Ik zal maar geen namen noemen, maar ik kreeg laatst een bericht van zogenaamd de hond van iemand die zei dat zijn baasje héél erg bekend was en of ze wat free stuff mocht...” Gênant gewoon, vindt de nuchtere Enschedeër, „als je zo bekend bent, kun je het toch ook gewoon kopen?”

No longer by my side but forever in my heart. Het staat in sierletters op een klein grafsteentje. Tja, dat hoort er natuurlijk ook bij, weet hij inmiddels als geen ander. ,,Klinkt misschien macaber, maar we hebben thuis een urnhoekje.” Zo is er eentje met de as van Bumpertje, Danny’s tweede hondje en een met de as van de Jack Russel die zijn vriend deelde met diens ex en waarvan hij logischerwijs ook de helft van de as kreeg. Ernaast hun lievelingsspeeltje en dan staat er ook nog de urn van zijn schoonmoeder, „het is echt ons gedenkplekje.”

Knuffel van Danny

Een blik ten slotte op zijn knusse cleane shop met daarin, op een aantal extravagante hebbedingetjes zoals hondenbier en -donuts na, veelal praktische artikelen in een origineel jasje voor de allerkleinsten onder de honden en na een (echte) knuffel van de eigenaar, weet je dat je terug gaat komen. Vindt de hondenliefhebber alleen maar leuk. „De Chihuahuashop is gewoon een gezellige winkel zonder al te veel poespas.”

In de shop

Verjaardagsmacarons, een flesje wijn - of juist bier, als je chihuahua wat stoerder is -, chihuahuakopjes, zowel om uit te drinken als om op te hangen, een allerhande aan mandjes, buggy’s en tassen... In De Chihuahua Shop .nl kom je als liefhebber aan je trekken. Al zul je niet snel ‘zo’n ordinair latex speeltje’ vinden, daarvoor komen de meeste chihuahua’s hun warme holletje a.k.a. de mand niet uit, weet eigenaar Danny Hulst. En die van hem worden ook niet warm of koud van een tennisbal. Knuffels daarentegen... ,,Liefst net zo groot als ze zelf zijn en met een piepje erin.” Zoals de eekhoorn met een knisperende staart, toont hij een van de nieuwste zomeraanwinsten. De Yakka’s gaan ook als warme broodjes: een soort bot, maar dan zonder geur en ‘viezigheid’, waarmee een hondje een maand kan doen.

En als deze verkoopjongen zegt ‘heb ik zelf ook...’ dan is het in zijn geval ook écht zo, getuige zijn Instagram @dechihuahuashop en zijn YouTube-kanaal (DeChihuahuaShop) waarop hij van alles laat zien en test met zijn honden. Zo maakte hij onlangs nog hondenijsjes. Appeltje eitje, of hondenbrokje dental stick: ,,de brokjes week je en doe je in een ijsvormpje met daarin een dental stick.”

BEKIJK OOK


Boris Johnson.

De Britten verlaten de EU, hoe nu verder?

Boris Johnson. / EPA

Foto van 'Sarah Sitanala'

27 MIN

Uitgerekend op vrijdag de dertiende is een einde gekomen aan de jarenlange brexitonderhandelingen. Omstreden premier Boris Johnson kreeg voor elkaar want niemand een jaar geleden nog voor mogelijk hield: hij behaalde een ruime meerderheid van 365 zetels in het Lagerhuis, daarmee is de brexit een feit. Op 31 januari 2020 zullen de Britten definitief de EU verlaten.

De Conservatie partij van Johnson is veruit de grootste partij geworden en kan alleen gaan regeren. De oppositiepartij Labour is de grote verliezer van de verkiezingen. De partij van Jeremy Corbyn behaalde 203 zetels, wat neerkomt op een verlies van 59. Volgens Armin Cuyvers, Universitair Hoofddocent Europees recht aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden, had Johnson geluk met Corbyn als tegenstander. „Labour had geen goed tegengeluid.”

Hoe nu verder?


De twee kanten van de boeren: protestdag

Boeren hebben deze protestdag twee kanten laten zien

De twee kanten van de boeren: protestdag / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 16:15

De boeren hebben vrijdag twee kanten laten zien. Enerzijds vond er op de Dam een gemoedelijke protestbrunch plaats, anderzijds wilden ze Eindhoven Airport bezetten. 

Passagiers van en naar de Brabantse luchthaven hebben grote hinder van boeren die met trekker richting de luchthaven zijn gestroomd. De weg naar de parkeergarage is geblokkeerd, waardoor reizigers er niet meer in of uit kunnen. De politie heeft enkele wegen afgesloten, om de oprukkende boeren naar Eindhoven Airport te stuiten.

De actie komt vanuit Farmers Defense Force, die eerder op de dag al aankondigde harde actie te gaan voeren. Wat, wilden ze toen nog niet zeggen. De boeren waren vrijdag ook al in Den Bosch om bij het provinciehuis te protesteren tegen het huidige stikstofbeleid.


Lof voor proeven en stunts van natuurkundeleraar (69)

Zo wil je wel iedere dag natuurkundeles krijgen, toch? / Twitter @its_riccaa

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 14:45

Denk je aan een natuurkundeleraar, dan zie je misschien een stoffig type voor je die zachtjes praat en waarbij je veel moeite moet doen om niet in slaap te vallen. Hoe anders is dat bij de Amerikaanse David Wright.

Toegegeven: de beste man is grijs. Maar aan levenslust en lol in het lesgeven ontbreekt het hem allerminst. Een van zijn leerlingen zette de stunts van de docent uit Virginia op Twitter en inmiddels is het filmpje al meer dan 17 miljoen keer bekeken.

Gebroken glasscherven


Harde actie: boeren bezetten luchthaven Eindhoven

Boeren bij het provinciehuis in Brabant. / ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 14:21

De boeren dreigden al met harde acties en dat lijkt nu ook daadwerkelijk te gebeuren. Boze boeren van Farmers Defence Force zijn vrijdagmiddag onderweg naar Eindhoven Airport om de luchthaven te bezetten.

Op hun trekkers rijden de boeren van het provinciehuis in Den Bosch over de A2 naar Eindhoven. Dat meldt Omroep Brabant. Het verkeer loopt bij Vught helemaal vast. Volgens Rijkswaterstaat gaat het mogelijk om wel 80 trekkers. De politie en ME begeleidt de boeren.

Stikstofdebat hervat


Lucratieve periode voor deze 'mensen-kerstman' met clownsverleden

Af en toe even een klein kersttukje, hij wordt tenslotte ook een kerst ouder

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 13:15

Het zijn de drukste dagen van het jaar voor Robert Stoesser van boekdekerstman.nl. Getooid in zijn pak en bewapend met bel en grapjes over ballen en pieken, vliegt hij van hot naar her, soms zelfs op een arrenslee. „Dit is het allermooiste seizoen voor mij!” Zo was er laatst een event van een groot beautymerk, „Met van die influencermeisjes, weet je wel. Ze wilden allemaal een boomerang met me. Tag me maar, riep ik ze na, met hashtag Kerstman!” 

Een halfuur aan de lijn met Stoesser, die vol humor zit, en je begint spontaan te glimlachen. Het is een kerstman met een clownsverleden. Hij zit al lang in de entertainment en is een echte ‘mensen-kerstman’, „ik maak graag mensen blij, dat heeft er altijd al wel ingezeten.”

ABK


Grootste wens bejaarde: stripper in verzorgingstehuis
Likeability of5

Grootste wens bejaarde: stripper in verzorgingstehuis

Grootste wens bejaarde: stripper in verzorgingstehuis / Care UK

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:05

In een verzorgingstehuis zullen de gemiddelde activiteiten niet veel spannender worden dan een cursusje breien, Rummikuppen of meezingen met oude hitjes. In een bejaardentehuis in Engeland hebben ze het beter voor elkaar, daar kwam een stripper op bezoek.

De 89-jarige Joan wilde héél graag dat er een knappe man met „een brede borst en grote biceps" langs zou komen. Hoe kun je die wens van een 89-jarige vrouw weigeren?

Joan en haar vriendin Pauline waren dan ook zeer in hun nopjes met de stripper, die verkleed als brandweerman langskwam in het verzorgingstehuis Glastonbury Court, in de Engelse stad Bury Saint Edmund. De stripper in kwestie hield zich niet in en trakteerde de oudjes op een lapdance, die de dames giechelend ontvingen.


lol
user_93128fc22b33a8d9a8af06fe933f69a78f3b860b_avatar

Curieuze penisvis duikt op in Amerika

Curieuze penisvis duikt op in Amerika

Curieuze penisvis duikt op in Amerika / Bay Nature

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 12:26

Een 'bijzonder' uitzicht op de Californische stranden. In plaats van zonnende mensen of misschien een aangespoelde kwal, is het strand bezaaid met penisvissen. Ja, echt. 

Je komt het zeker niet iedere dag tegen: duizenden wriemelende, roze worstjes op een strand. Na een frisse winterstorm waren de dieren opeens op het strand te vinden, schrijft Bay Nature. De vis, in het Engels ook wel de fat innkeeper worm genoemd, is een lepelworm. Zo wordt 'ie alleen nooit genoemd, want - geef toe - hij lijkt op een penis.


Veertien jaar cel voor doodschieten Hümeyra (16)

Veertien jaar cel voor doodschieten Hümeyra (16)

Veertien jaar cel voor doodschieten Hümeyra (16) / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 12:03

De 32-jarige Bekir E. is veroordeeld tot veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij schoot de 16-jarige Hümeyra op 18 december vorig jaar dood in de fietsenstalling van haar school. 

De veroordeling valt flink lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Die had twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist wegens moord, omdat hij het meisje met voorbedachte rade zou hebben gedood.

De rechtbank vindt dat er te weinig bewijs is voor een opgezet plan en gaat uit van een impulsieve daad, doordat hij in extreme staat van opwinding raakte toen hij Hümeyra zag. Hij is dan ook veroordeeld voor doodslag.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Zeeuwse Denise gaat voor 275 kerstmenu's

Fusion, jong, kleurrijk, out of the box en vrouwelijk: in een notendop De Keuken van Denise

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 11:15

Cateraar Denise uit Goes bedacht het kerstmenu afgelopen zomer al en test nu alles uit in haar keuken, „we kunnen niets aan het toeval over laten, alles moet gewoon perfect zijn.”

Waar het er vorig jaar 150 waren, gaat ze gaat dit jaar voor de 275! Kerstmenu’s welteverstaan en Denise Hoeder van De Keuken van Denise is druk in de weer in haar keuken in Goes. Tijdens het telefoongesprek passeren een heleboel geluiden de revue en lijkt Goes ineens heel dichtbij. ‘Oh sorry, was even m’n handen’ wordt afgewisseld met ‘éven de peper malen’ en een onbewust concert van potten en pannen, waardoor je meteen zin in eten krijgt, zeker wanneer je vak voor lunchtijd belt, zéker wanneer je haar menu ziet.


Edwin Evers tijdelijk weer terug op de radio

Edwin Evers tijdelijk weer terug op de radio

Edwin Evers met zijn Gouden Radio 2018 / ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:59

Radiolegende Edwin Evers is maandag weer even terug op de radio. Hij zal een week lang in de middag de Top 4000 op Radio 10 presenteren.

Dat vertelde de radio-dj aan Gerard Ekdom in Ekdom in de Morgen. Ekdom had Evers eind november al gevraagd om mee te doen met de Top 4000. „Gerard overviel me een tijdje geleden een beetje met zijn vraag, maar ik vind het een leuk en spontaan idee", zei Evers.

„Ik heb de Top 4000 de afgelopen jaren al gevolgd en ik heb wel iets met een hitlijst waarin zo’n beetje alle gave pophits van de afgelopen vijftig jaar te horen zijn! Ik kijk ernaar uit om volgende week voor één keer deze lijst te presenteren op Radio 10."


Zo maak je de beste kiekjes tijdens de donkere dagen

Zo maak je de beste kiekjes tijdens de donkere dagen

Deze foto is gemaakt met de HUAWEI nova 5T tijdens het Amsterdam Light Festival.

In samenwerking met HUAWEI

VANDAAG, 10:40

’s Avonds foto’s maken is - vooral in deze donkere periode - lastig. De HUAWEI nova 5T, een telefoon die zowel je oog als portemonnee gelukkig maakt, brengt daar verandering in.

Buiten is het koud en guur en binnen branden de lichtjes. Dat betekent maar één ding: het is bijna kerst. Maar ook: ’s morgens wordt het laat licht en ‘s avonds vroeg weer donker. Om al die gezellige momenten in de wintermaanden tóch goed vast te kunnen leggen, heeft Huawei een nieuwe telefoon ontwikkeld: de HUAWEI nova 5T. Een toestel met een scherpe camera én prijs. De nova-serie is in sommige landen al verkrijgbaar en razend populair onder jong publiek. Sinds vrijdag is de eerste telefoon van deze reeks ook in ons land te koop.

5 camera's


Taakstraf voor partner Femke Halsema

Taakstraf voor partner Femke Halsema

Taakstraf voor partner Femke Halsema / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:28

Robert Oey, de man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, heeft een taakstraf van veertig uur gekregen voor verboden wapenbezit.

Oey heeft twee weken de tijd om in verzet te gaan tegen de beslissing van de officier van justitie. Als hij niet akkoord gaat, wordt de zaak aan de rechter voorgelegd. De partner van Halsema had volgens het OM een gas/alarm-revolver in huis. Daar had hij geen vergunning voor, terwijl het bezit van zo'n wapen verboden is.

Het wapenbezit kwam aan het licht toen de 15-jarige zoon van Halsema afgelopen zomer werd betrapt met het wapen. Hij was op 15 juli gearresteerd nadat hij met een vriend op een leegstaande woonboot in Amsterdam-Oost voor overlast zorgde. Hij zou het wapen van zijn vader bij zich hebben gehad, maar weg hebben gegooid toen de politie arriveerde.


Mooier dan een banaan: museum met shoarmarol aan de muur
Likeability of5

Mooier dan een banaan: museum met shoarmarol aan de muur

Mooier dan een banaan: museum met shoarmarol aan de muur / Arab American National Museum

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:16

Dacht dat je dat het niet erger/kunstzinniger kon dan een banaan getapet aan de muur? Een Amerikaans museum gaat aan de haal met het - inmiddels wereldberoemde - kunstwerk en geeft er een eigen spin aan. 

In het Arab American National Museum vind je geen bananen aan de muur. Nee, daar siert een verse shoarmarol de wand. „Als er discussies over kunst zijn, hebben Arabische Amerikanen ook wat te zeggen", laat directeur Matthew Stiffler aan Middle East Eye weten. „En het was gewoon grappig", voegt hij toe.

Vorige week was de wereld in de ban van de banaan die tot kunstwerk was verheven en voor vele tienduizenden euro's over de toonbank ging. Daarna ontstond ophef toen het kunstwerk door een provocerende bezoeker opgegeten werd.


loldislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Steeds meer gemeenten met vuurwerkvrije zones

Steeds meer gemeenten met vuurwerkvrije zones

Het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug / ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:32

Het aantal gemeenten dat vuurwerkvrije zones aanwijst is met bijna een kwart gegroeid. Het aantal gemeenten zonder die zones is nog altijd in de meerderheid.

Uit een peiling van de Volkskrant blijkt dat van de 294 gemeenten die reageerden op de enquête, 113 een of meerdere vuurwerkvrije zones aanwezen. Dat zijn er 22 meer dan vorig jaar.

Niet één gemeente die vorig jaar vuurwerkvrije zones heeft ingesteld, schaft die dit jaar af. Sterker nog, 38 gemeenten hebben het aantal zones uitgebreid. Koploper is Arnhem, met zo'n negenhonderd zones.


Man gearresteerd nadat hij rijexamen moeder aflegt
Likeability of5

Man gearresteerd omdat hij rijexamen moeder aflegt

De puike vermomming was niet overtuigend genoeg / G1 PM

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:10

Al drie keer was de moeder van Braziliaan Heitor gezakt voor haar rijexamen. Vier keer is scheepsrecht, moet de 43-jarige man gedacht hebben. En anders zou 'ie er persoonlijk voor zorgen dat vier keer scheepsrecht zou zijn. 

De man nam het heft in eigen handen en besloot het rijexamen voor zijn moeder af te leggen. Compleet met grijze pruik, fleurig jurkje, make-up en gelakte nagels. Die poging ging net zo goed als je zou denken.

De Braziliaan schoof netjes in de auto van de examinator en maakte een aantal mooie rondjes in de wagen. De examinator, die geen vermoedens had toen er een 43-jarige man met make-up in zijn auto stapte, begon toen toch te twijfelen. Ze vermoedde dat de persoon in haar auto niet dezelfde was als die op het ID. Daarop werd de politie ingeschakeld, schrijft het Braziliaanse G1.


lol
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Eerste boeren aangekomen op de Dam

Kerstige trekkers arriveren in Amsterdam. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:30

De eerste tientallen boeren zijn vrijdagochtend gearriveerd op de Dam in Amsterdam. Daarvoor trokken ze, vooral tijdens het laatste deel van de rit, toeterend door de hoofdstad.

„Met name met het laatste stuk hebben we Amsterdam wel wakker gemaakt", zegt een woordvoerder van organisator Agractie Nederland.

Boerenbrunch voor aandacht


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Metro is vandaag in een extra feestelijk jasje

Een dubbeldikke feestmetro.

Foto van 'Elselotte Smink'

VANDAAG, 08:12

Heb is bijna feest en daarom staat de Metro van vrijdag 13 december helemaal in het teken van de Decembergekte. Heb jij 'm al gelezen?

In de dubbeldikke feesteditie besteden we aandacht aan kerst, oudejaarsavond en alles wat daarbij komt kijken. We hebben onder andere Nederlanders gevraagd wat kerst voor hen betekent, gingen langs bij de voedselbank, geven we je mode- (de pofmouw is terug!) en etiquettetips (tik níet met je bestek op het glas om een toost uit te brengen) en je kunt ook nog je jaarhoroscoop checken.

Home Alone en kerstfans


Likeability of3

Johnson wint, brexitdeal gaat door

Boris Johnson. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:34

De Britse premier Boris Johnson heeft bij de verkiezingen de benodigde meerderheid behaald om zijn brexitdeal ongestoord door het parlement te loodsen. Inmiddels staat de partij op 326 van de 650 zetels in het Britse parlement.

Omdat nog niet alle stemmen zijn geteld, zal de Conservatieve Partij op een nog hoger zetelaantal uitkomen.

Doel bereikt


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar