In het nieuws

Klein paradijs voor (baasje van) chihuahua

Danny Hulst in zijn De Chihuahua Shop .nl in Enschede

Foto van 'Iris Hermans'

18 JUN 2019

Danny Hulst runt in Enschede een winkel speciaal voor de chihuahua (en andere kleinere honden). Baasjes komen uit alle uithoeken voor een zachte mand tot verjaardagskoeken en nee, „een chihuahua is géén rat!” Hij maakt ook filmpjes voor zijn YouTube-kanaal waarin hij en zijn hondjes van alles testen.

'Sjwawa'

Een pittig beestje met een complexe naam. Dat ziet hij ook terug in de creatieve schrijfwijze van klanten in e-mails, beaamt Danny Hulst (28) lachend. Chiwuawua, Shiwawa, Tsjiwawa. Zelf kan-ie ‘m intussen blind typen en heeft hij de naam al zo vaak uitgesproken dat het als een hazewind uit z’n mond komt: ‘sjwawa’.

Tegenover een bekende lokale voetbalvereniging en naast de bakker zit zijn De Chihuahua Shop .nl. Een maand of vijf nu, zijn online shop kan dit jaar tien kaarsjes uitblazen en loopt als een Dalmatiër (goed dus), vandaar ook dat hij het aandurfde een shop te openen, ik moest toch een plek hebben voor alle opslag, dus waarom dan geen winkel?” Ze komen uit het hele land, vaak ook met hun kleine metgezel en dat leidt bij de nabijgelegen kinderopvang weleens tot verwarring. „Dan kijken ze in de buggy en zien ze soms drie of vier nieuwsgierige chihuahuakopjes in plaats van een babyhoofd.”

Danny Hulst vertelt met humor en vol genegenheid over zijn grote liefde die zijn andere grote liefde gelukkig (inmiddels) ook lief heeft. Want anders was er een probleempje geweest, knipoogt hij. Samen met hem heeft hij er nu vier en terwijl hij een postpakket in ontvangst neemt -„dit zijn de nieuwe chihuahualampen, straks komt nog een lading flamingoknuffels”- wijdt hij uit over hun vier B’s Britney, Blaize, Bikkel en Bux die wanneer ze jarig zijn voor kortingen voor de klanten zorgen. Zo werd Bliaze zaterdag acht jaar, „acht procent korting dus.”

Een ding weet hij zeker: nooit een grote hond in huize Hulst. „Daarmee heb je een heel andere band dan met een kleintje.” Want die van hem lopen hem overal achterna en ploft hij op de bank, springen zij op de bank, eventueel met behulp van het speciale hondentrappetje. „Ze staan veel dichterbij je, omdat je ze bijna altijd bij je hebt.” Er zijn zelfs mensen die met de beestjes naar bed gaan. Puur platonisch uiteraard, „dan valt hun chihuahua bij het voeteneind in slaap.”

Vroeger was hij een kattenmens, verklapt hij op bijna fluistertoon. Tot die ene die altijd naar zijn blote voeten greep op de trap, toen was de liefde over. Zijn eerste chihuahua leek in eerste instantie een echte ‘mis-chihuahua’ of een chihuahua in de figuurlijk zak, maar zou later een cruciale carrière-trigger blijken. Op zijn achttiende kocht hij namelijk Britney die een gebroken pootje bleek te hebben. Een dure operatie volgde en toen was er nog de behoefte aan een warm truitje. „Ik zag 64 euro op het prijskaartje in de winkel staan.... Veel te duur, en toen blufte ik dat ik een leverancier was en mocht ik het voor inkoopprijs kopen.” Met Britney in haar nieuwe truitje, kreeg hij een lumineus idee. ‘Ik ga ervoor’ dacht hij en voor 1000 euro kocht hij op internet allerlei soorten kleding, van trouwjurkje tot Burberryruit-trui en plaatste het op zijn nieuwe webshop, waarvoor de naam meteen bij de sympathieke Tukker op popte. Al zijn Maltezers en Pomeriaantjes en zelfs katten -nee, dat is geen vloeken in de kerk - ook welkom. Ergo: Als het maar klein is.

Britney bleek een echte carrière-trigger voor Danny

Baasjes

Van het een kwam het ander en na een aantal (vrouwen)beurzen waar hij met een stand stond en mond-tot-mondreclame (en later ook YouTube en Instagram), werd zijn webshop een hit. Ook zijn shop in Enschede gaat lekker. Zijn geheim? Een wissend aanbod, onderscheidend vermogen, ,,hier niet van die Ali Express dingen” en voor elk wat wils. Zo is er een geurspray voor een tientje, maar ook een echt hondenparfum voor veertig euro. Maar het echte geheim is misschien wel zijn eindeloze enthousiasme en oprechte interesse, iets wat je ziet als hij met zijn klanten en hun hondjes bezig is. „Mag ik vragen wat haar maat is?” vraagt hij keurig aan het baasje terwijl hij haar kleine chihuahua lief aait.

Bezoekers Wendy, Manon en Gizmo

Wie de baasjes van de chihuahua eigenlijk zijn? ,,Allerlei soorten mensen, van kakkers tot stoere motormannen vol tattoos. Dat zie ik ook in de shop, de een wil een luxe buggy voor in de stad, de ander gaat voor een leren tuigje met van die stalen nopjes.” En opvallend veel mannen, ,,dan komen ze eerst met hun vrouw mee en lopen ze een beetje sceptisch te doen, om na een half jaar terug te komen. Alleen, maar met die chihuahua.”

Doorgefokt

‘Dat is toch geen hond, maar een rat’ of ‘wat kun je ermee?’ Hij hoort en leest op social media dergelijke reacties dagelijks, maar het deert hem niet meer. Moeten zij weten. ,,Ik weet hoe lief de chihuahua kan zijn, als je hem maar goed opvoedt.” Het heeft absoluut een ander imago dan tien jaar geleden, beaamt hij en de tijd van de Paris Hiltons en de Patricia Paays die de allerkleinste teacup-modellen in hun handtasje mee troonden, lijkt voorbij. Gelukkig maar, want dat zijn vaak doorgefokte beestjes, weet hij, ,,en als de lol er van af is, gaat het beestje de deur uit en dan worden ze vals.”

Dat we in tijden van influencers en schaamteloosheid leven, ziet hij terug in bepaalde verzoeken. „Ik zal maar geen namen noemen, maar ik kreeg laatst een bericht van zogenaamd de hond van iemand die zei dat zijn baasje héél erg bekend was en of ze wat free stuff mocht...” Gênant gewoon, vindt de nuchtere Enschedeër, „als je zo bekend bent, kun je het toch ook gewoon kopen?”

No longer by my side but forever in my heart. Het staat in sierletters op een klein grafsteentje. Tja, dat hoort er natuurlijk ook bij, weet hij inmiddels als geen ander. ,,Klinkt misschien macaber, maar we hebben thuis een urnhoekje.” Zo is er eentje met de as van Bumpertje, Danny’s tweede hondje en een met de as van de Jack Russel die zijn vriend deelde met diens ex en waarvan hij logischerwijs ook de helft van de as kreeg. Ernaast hun lievelingsspeeltje en dan staat er ook nog de urn van zijn schoonmoeder, „het is echt ons gedenkplekje.”

Knuffel van Danny

Een blik ten slotte op zijn knusse cleane shop met daarin, op een aantal extravagante hebbedingetjes zoals hondenbier en -donuts na, veelal praktische artikelen in een origineel jasje voor de allerkleinsten onder de honden en na een (echte) knuffel van de eigenaar, weet je dat je terug gaat komen. Vindt de hondenliefhebber alleen maar leuk. „De Chihuahuashop is gewoon een gezellige winkel zonder al te veel poespas.”

In de shop

Verjaardagsmacarons, een flesje wijn - of juist bier, als je chihuahua wat stoerder is -, chihuahuakopjes, zowel om uit te drinken als om op te hangen, een allerhande aan mandjes, buggy’s en tassen... In De Chihuahua Shop .nl kom je als liefhebber aan je trekken. Al zul je niet snel ‘zo’n ordinair latex speeltje’ vinden, daarvoor komen de meeste chihuahua’s hun warme holletje a.k.a. de mand niet uit, weet eigenaar Danny Hulst. En die van hem worden ook niet warm of koud van een tennisbal. Knuffels daarentegen... ,,Liefst net zo groot als ze zelf zijn en met een piepje erin.” Zoals de eekhoorn met een knisperende staart, toont hij een van de nieuwste zomeraanwinsten. De Yakka’s gaan ook als warme broodjes: een soort bot, maar dan zonder geur en ‘viezigheid’, waarmee een hondje een maand kan doen.

En als deze verkoopjongen zegt ‘heb ik zelf ook...’ dan is het in zijn geval ook écht zo, getuige zijn Instagram @dechihuahuashop en zijn YouTube-kanaal (DeChihuahuaShop) waarop hij van alles laat zien en test met zijn honden. Zo maakte hij onlangs nog hondenijsjes. Appeltje eitje, of hondenbrokje dental stick: ,,de brokjes week je en doe je in een ijsvormpje met daarin een dental stick.”

BEKIJK OOK


Afschot herten Oostvaardersplassen bijna rond, 1785 herten gedood

Afschot herten Oostvaardersplassen bijna rond, 1785 herten gedood

Het afschot van edelherten in de Oostvaardersplassen is bijna klaar. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MIN

Het afschot van edelherten in de Oostvaardersplassen is bijna klaar. Tot nu toe zijn 1785 dieren gedood volgens Staatsbosbeheer. De dienst telt deze maand hoeveel afschot nog nodig is om uiteindelijk 490 herten over te houden.

Er liepen te veel edelherten en konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat leidde begin 2018 tot heftige protesten toen de beesten aan het eind van de winter te weinig te eten hadden. De provincie Flevoland liet onderzoek doen naar de toekomst van het gebied en besloot toen dat er zo'n 1800 edelherten en tweehonderd konikpaarden moesten verdwijnen. De Heckrunderen bleven ongemoeid.

Tweehonderd paarden verhuisd


EU bereikt deal over brexit met Londen

EU bereikt deal over brexit met Londen

De onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk hebben een principeakkoord gesloten over de brexit. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MIN

De onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk hebben een principeakkoord gesloten over de brexit. Dat melden Europees Commissievoorzitter Juncker en de Britse premier Boris Johnson. EU-onderhandelaar Michel Barnier geeft uitleg op een persconferentie in Brussel.

„Het is een evenwichtige overeenkomst voor de EU en het Verenigd Koninkrijk en het bewijs van onze vastberadenheid oplossingen te vinden", aldus Juncker. „We hebben een prachtige nieuwe deal die ons weer controle geeft", zegt Johnson.

Goedkeuring


Broer Josef B.: Hij voelde zich beter dan Jezus

Broer Josef B.: Hij voelde zich beter dan Jezus

De Oostenrijkse hoofdverdachte in de zaak rond een van de buitenwereld afgesloten gezin in Ruinerwold heeft jarenlang in een sekte geleefd in Oostenrijk. /ANP

Foto van 'Metro'

49 MIN

De Oostenrijkse hoofdverdachte in de zaak rond een van de buitenwereld afgesloten gezin in Ruinerwold, de 58-jarige Josef B., heeft jarenlang in een sekte geleefd in Oostenrijk. „Hij gedroeg zich in die sekte alsof hij nog beter was dan Jezus", vertelt zijn broer Franz aan Oostenrijkse media.

Ook vertelt zijn broer dat B. een sluwe en egoïstische man was, die bijvoorbeeld niet reageerde op de overlijdensberichten van zijn ouders. Franz had al tien jaar geen contact meer met zijn broer, die uiteindelijk opdook in Ruinerwold.

Verwaarloosde kinderen


DUP: geen steun voor huidige brexitvoorstellen

DUP: geen steun voor huidige brexitvoorstellen

De Noord-Ierse politieke bondgenoot van de regering van premier Boris Johnson zegt brexitvoorstellen niet te kunnen steunen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

De Noord-Ierse politieke bondgenoot van de regering van premier Boris Johnson zegt brexitvoorstellen die nu op tafel zouden liggen niet te kunnen steunen.

De unionistische DUP-partij stelt in een verklaring niet te kunnen instemmen met wat wordt voorgesteld met betrekking tot douaneregelingen en inspraak. Ook zou er „onvoldoende duidelijkheid zijn over de omzetbelasting".

Struikelblok


Bokser overleden aan gevolgen knock-out
Likeability of3

Bokser overleden aan gevolgen knock-out

Bokser Patrick Day (links) is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van de klappen op zijn hoofd die hij zaterdag had gekregen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

De Amerikaanse bokser Patrick Day is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van de klappen op zijn hoofd die hij zaterdag had gekregen.

De 27-jarige Day ging knock-out in zijn partij in het superweltergewicht tegen landgenoot Charles Conwell. Day bleef op het canvas liggen nadat hij twee keer vol op zijn hoofd was geraakt.

Coma


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

De housemuzikale fotoodyssee van Jos die zijn helden vastlegde

Technoheld en lachebek Carl Cox / Jos Kottmann

Foto van 'Iris Hermans'

2 UUR

Ineens wist fotograaf Jos Kottmann het: „Fuck man, ik ga gewoon een boek maken van al mijn helden!”

Hij is eigenlijk gewoon een ‘dikke groupie’, ,,en heb hiermee een manier gevonden om in contact te komen met mijn helden!” Fotograaf Jos Kottmann staat in het midden van 5&33 Gallery, waar donderdagavond de opening is van zijn expositie DJ Faces. Twaalf jaar lang legde hij grondleggers van de housemuziek wereldwijd op de gevoelige plaat vast.

Intens


23 aanhoudingen bij demonstratie in Rotterdam
Likeability of5

23 aanhoudingen bij demonstratie in Rotterdam

De politie heeft bij de botsingen tussen Koerden en Turken woensdagavond in Rotterdam in totaal 23 mensen aangehouden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

De politie heeft bij de botsingen tussen Koerden en Turken woensdagavond in Rotterdam in totaal 23 mensen aangehouden.

Zij worden verdacht van openlijk geweld, mishandeling, vernieling en belediging. Een aantal verdachten had boksbeugels, een ploertendoder en schroevendraaiers bij zich. Zij zitten nog vast.

Drie agenten raakten gewond. Een agent liep een polsbreuk op.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Boeren ontwaken in Den Haag

Boeren ontwaken in Den Haag

Enkele tientallen boeren hebben na de protestactie de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in Den Haag. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Enkele tientallen boeren hebben na de protestactie de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in Den Haag. Op het Malieveld hebben ze geslapen in tentjes, caravans of in de tractor.

De boeren bieden donderdagochtend een ontbijt aan de Hagenaars aan, 'om het ongemak, dat de demonstraties ongetwijfeld hebben opgeleverd, enigszins te verzachten'. Er staan bij de Hofvijver zo'n twintig kraampjes met onder meer eieren, jus d'orange, brood en zelfs shoarma. „We hopen dat er veel mensen komen, want er is genoeg", aldus protestleider Sieta van Keimpema van de actiegroep Farmers Defence Force.

Sommige Hagenaars steken een worst en een fles sap in hun tas, anderen halen een hele doos etenswaren en regelen zo alvast de bedrijfslunch. Ook de koffie vindt gretig aftrek.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

15 OKT 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Kabinet: 113 moet crisislijn worden

Kabinet: 113 moet crisislijn worden

Het kabinet wil dat het telefoonnummer 113 de echte crisislijn wordt voor mensen met suïcidale gedachten. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Voor de tweede keer in een paar maanden tijd blijkt dat iemand in psychische nood tevergeefs 113 heeft gebeld om korte tijd later een eind aan zijn leven te maken. Het maakt duidelijk hoe groot de verwarring over de crisislijn is: het nummer 113 bestaat niet.

Ook onder hulpverleners circuleert het verkeerde nummer, schrijft de Volkskrant.

Crisislijn


Voor Europa werken, terwijl je bepaald geen EU-fan bent

Voor Europa werken, terwijl je bepaald geen EU-fan bent

Rob Rooken: liever aan tafel bij de EU, dan alleen maar roepen dat het niets is.

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 08:00

In een vierdelige reeks worden nieuwe en onlangs begonnen Nederlandse leden en gezichten van het Europees Parlement voorgesteld. Wie zijn zij en wat drijft hen? Deel 3: Rob Rooken van FvD.

Dat was wat bij de uitslag van de Europese verkiezingen. Zo heb je niemand in Brussel en Straatsburg, zo heb je drie zetels. Het overkwam Forum voor Democratie, kortweg FvD, terwijl de partij van de snel opgekomen Thierry Baudet niet bepaald als Europafan te boek staat. Dat is dus wat voor Rob Rooken. Zit de nummer 3 van de verkiezingslijst ‘zomaar’ op het Europese pluche. Zonder lange politieke achtergrond, maar wel als een van de drie oprichters van de succespartij. Dat moet dus wat zijn: in Europa werken terwijl je referenda over ‘de uitzichtloos mislukte’ euro en open grenzen wil. Terwijl je vindt dat de uitbreiding van de EU ‘direct moet stoppen’. En terwijl je dus tegen die EU bent en slechts Europese beschaving en economische samenwerking ziet zitten.

Zelf gekocht!


Landelijke ziekenhuisstaking op 20 november

Voor het eerst een landelijke ziekenhuisstaking

De vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn organiseren een landelijke ziekenhuisstaking op 20 november. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:27

De vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn organiseren een landelijke ziekenhuisstaking op 20 november. Dit doen zij vanwege het uitblijven van een goede cao voor 200.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland.

Het is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat dit gebeurt. De bonden verwachten dat minimaal de helft van de ziekenhuizen op 20 november de deuren gaat sluiten voor niet-spoedeisende zaken.

Loonsverhoging


Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk

Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk

Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Nederlandse staat wordt aansprakelijk gesteld door journaliste Ans Boersma vanwege de schade die zij heeft geleden toen zij begin dit jaar Turkije werd uitgezet wegens haar connectie met de zogeheten Balie-jihadist.

De uitzetting gebeurde op basis van informatie van het Openbaar Ministerie (OM). Advocatenkantoor Prakken d’Oliveira dat Boersma bijstaat heeft dat woensdag bekendgemaakt.

'Reputatieschade'


Agenten gewond bij demonstratie tussen Koerden en Turken in Rotterdam
Likeability of3

Agenten gewond bij demonstratie tussen Koerden en Turken in Rotterdam

Agenten gewond bij demonstratie tussen Koerden en Turken in Rotterdam. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Rotterdam zijn bij botsingen tussen Koerden en Turken woensdagavond meerdere agenten gewond geraakt. 

De politie verrichtte op het Kruisplein tientallen arrestaties nadat een demonstratie van Koerden en een tegendemonstratie van Turken uit de hand waren gelopen.

Vechtpartijen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Boeren willen blijven slapen op Malieveld
Likeability of5

Boeren willen blijven slapen op Malieveld

Boeren willen blijven slapen op Malieveld. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Enkele tientallen boeren die woensdag hebben gedemonstreerd in Den Haag willen overnachten op het Malieveld. Sommige hebben speciaal daarvoor een caravan meegenomen.

Andere willen overnachten in hun tractor. Volgens een woordvoerster van de boeren zijn de nieuwere modellen ruim genoeg om 'even horizontaal' te gaan.

De gemeente staat het niet toe dat er wordt overnacht op het Malieveld. Volgens de woordvoerster is er daarom sprake van 'langdurig demonstreren'.


likedislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Boeren hebben de deur van het provinciehuis met een tractor eruit geduwd.
Likeability of5

Burgemeester boos op actieleider boerendemonstratie in Groningen

Boeren hebben de deur van het provinciehuis met een tractor eruit geduwd. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De burgemeester van Groningen, Koen Schuiling, is boos op een van de leiders van de boerendemonstratie afgelopen maandag in zijn stad. Volgens Schuiling heeft deze man boze boeren opgejut.

„Dat kan absoluut niet. Hij moet zichzelf nog maar eens diep in de ogen kijken", aldus Schuiling woensdag tijdens een extra bijeenkomst van de gemeenteraad over de demonstratie, waarbij boeren hekken omver reden en de deur uit het provinciehuis ramden.

Veiligheid in gevaar


likedislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld.
Likeability of5

Vier aanhoudingen bij boerenprotest Den Haag

Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Den Haag zijn woensdag bij het boerenprotest in totaal vier mensen aangehouden. Twee zijn gearresteerd voor het gooien van vuurwerk, een persoon voor belediging en iemand voor het niet opvolgen van een bevel of verordening. Volgens de politie is de demonstratie tot dusver „zonder grote incidenten verlopen."

Het Haagse Malieveld, waar woensdag duizenden boeren actievoerden, loopt maar langzaam leeg door verkeersopstoppingen. Rond 18.30 uur staan er nog honderden tractoren op het veld.

Vertrekkende landbouwvoertuigen vormen een lange file de stad uit. Ook in de binnenstad keert de rust langzaamaan weer terug. Tientallen boeren die hun tractoren aan de andere kant van de stad, in de buurt van de Dagelijkse Groenmarkt, hadden gestald op de tramrails zijn inmiddels vertrokken.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of5

Boer hoort niet in Den Haag

Boer Galesloot

Foto van 'Quincy Brouwer'

GISTEREN

Boeren protesteerden woensdag voor de tweede keer grootschalig Metro volgde boer Galesloot, die kwam ‘per boot’ naar Den Haag. 

Het eerste wat opvalt bij het naderen van het Malieveld is een grote boot met spandoek. Daarop de tekst In de boot genomen door deze regering! Wij verzuipen in de regels!Maar hoe komt een boot in godsnaam terecht op een grasveld in Den Haag en wat heeft het te zoeken bij een boerenprotest?

Dichterbij gekomen blijkt dat er middenin de boot een groene tractor staat. Een groepje mannen keuvelt onder het genot van een biertje gezellig rond het flinke vaartuig. „Het is een amfibievoertuig, legt eigenaar André Galesloot (45) uit. „Je kan er dus zowel op de weg mee rijden als op het water mee varen”, vervolgt de melkveehouder uit Weesp. Hij heeft het voertuig zo’n vijftien jaar geleden met een aantal vrienden in elkaar gezet. „We hadden een oude boot liggen, maar we wisten niet hoe wij hem moesten vervoeren. Toen kwamen we op het idee om er een oude trekker in te bouwen. Zo kunnen wij hem altijd overal mee naar toe nemen en in het water leggen.” En dus ook naar het boerenprotest in Den Haag.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Wilders: meer of minder stikstofregels?
Likeability of3

Wilders: meer of minder stikstofregels?

Wilders: meer of minder stikstofregels? / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

PVV-leider Geert Wilders richtte zich tot de protesterende boeren in Den Haag met de vraag: „willen jullie hier, in deze stad, meer of minder stikstofregels?" Het antwoord was een luidkeels „minder!", „nou, dan gaan we dat regelen."

Het was een variatie op de vraag die Wilders vijf jaar geleden stelde over Marokkanen in Nederland, die hem voor de rechter deed belanden wegens groepsbelediging.

„Ik kom net van de rechtbank in Amsterdam, vanwege een vraag die ik heb gesteld, die misschien niet mocht", aldus Wilders tegen de betogers op de Koekamp. „Maar ik dacht, weet je wat, ik ga vanmiddag opnieuw een vraag stellen."


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar