In het nieuws

Klein paradijs voor (baasje van) chihuahua

Danny Hulst in zijn De Chihuahua Shop .nl in Enschede

Foto van 'Iris Hermans'

18 JUN 2019

Danny Hulst runt in Enschede een winkel speciaal voor de chihuahua (en andere kleinere honden). Baasjes komen uit alle uithoeken voor een zachte mand tot verjaardagskoeken en nee, „een chihuahua is géén rat!” Hij maakt ook filmpjes voor zijn YouTube-kanaal waarin hij en zijn hondjes van alles testen.

'Sjwawa'

Een pittig beestje met een complexe naam. Dat ziet hij ook terug in de creatieve schrijfwijze van klanten in e-mails, beaamt Danny Hulst (28) lachend. Chiwuawua, Shiwawa, Tsjiwawa. Zelf kan-ie ‘m intussen blind typen en heeft hij de naam al zo vaak uitgesproken dat het als een hazewind uit z’n mond komt: ‘sjwawa’.

Tegenover een bekende lokale voetbalvereniging en naast de bakker zit zijn De Chihuahua Shop .nl. Een maand of vijf nu, zijn online shop kan dit jaar tien kaarsjes uitblazen en loopt als een Dalmatiër (goed dus), vandaar ook dat hij het aandurfde een shop te openen, ik moest toch een plek hebben voor alle opslag, dus waarom dan geen winkel?” Ze komen uit het hele land, vaak ook met hun kleine metgezel en dat leidt bij de nabijgelegen kinderopvang weleens tot verwarring. „Dan kijken ze in de buggy en zien ze soms drie of vier nieuwsgierige chihuahuakopjes in plaats van een babyhoofd.”

Danny Hulst vertelt met humor en vol genegenheid over zijn grote liefde die zijn andere grote liefde gelukkig (inmiddels) ook lief heeft. Want anders was er een probleempje geweest, knipoogt hij. Samen met hem heeft hij er nu vier en terwijl hij een postpakket in ontvangst neemt -„dit zijn de nieuwe chihuahualampen, straks komt nog een lading flamingoknuffels”- wijdt hij uit over hun vier B’s Britney, Blaize, Bikkel en Bux die wanneer ze jarig zijn voor kortingen voor de klanten zorgen. Zo werd Bliaze zaterdag acht jaar, „acht procent korting dus.”

Een ding weet hij zeker: nooit een grote hond in huize Hulst. „Daarmee heb je een heel andere band dan met een kleintje.” Want die van hem lopen hem overal achterna en ploft hij op de bank, springen zij op de bank, eventueel met behulp van het speciale hondentrappetje. „Ze staan veel dichterbij je, omdat je ze bijna altijd bij je hebt.” Er zijn zelfs mensen die met de beestjes naar bed gaan. Puur platonisch uiteraard, „dan valt hun chihuahua bij het voeteneind in slaap.”

Vroeger was hij een kattenmens, verklapt hij op bijna fluistertoon. Tot die ene die altijd naar zijn blote voeten greep op de trap, toen was de liefde over. Zijn eerste chihuahua leek in eerste instantie een echte ‘mis-chihuahua’ of een chihuahua in de figuurlijk zak, maar zou later een cruciale carrière-trigger blijken. Op zijn achttiende kocht hij namelijk Britney die een gebroken pootje bleek te hebben. Een dure operatie volgde en toen was er nog de behoefte aan een warm truitje. „Ik zag 64 euro op het prijskaartje in de winkel staan.... Veel te duur, en toen blufte ik dat ik een leverancier was en mocht ik het voor inkoopprijs kopen.” Met Britney in haar nieuwe truitje, kreeg hij een lumineus idee. ‘Ik ga ervoor’ dacht hij en voor 1000 euro kocht hij op internet allerlei soorten kleding, van trouwjurkje tot Burberryruit-trui en plaatste het op zijn nieuwe webshop, waarvoor de naam meteen bij de sympathieke Tukker op popte. Al zijn Maltezers en Pomeriaantjes en zelfs katten -nee, dat is geen vloeken in de kerk - ook welkom. Ergo: Als het maar klein is.

Britney bleek een echte carrière-trigger voor Danny

Baasjes

Van het een kwam het ander en na een aantal (vrouwen)beurzen waar hij met een stand stond en mond-tot-mondreclame (en later ook YouTube en Instagram), werd zijn webshop een hit. Ook zijn shop in Enschede gaat lekker. Zijn geheim? Een wissend aanbod, onderscheidend vermogen, ,,hier niet van die Ali Express dingen” en voor elk wat wils. Zo is er een geurspray voor een tientje, maar ook een echt hondenparfum voor veertig euro. Maar het echte geheim is misschien wel zijn eindeloze enthousiasme en oprechte interesse, iets wat je ziet als hij met zijn klanten en hun hondjes bezig is. „Mag ik vragen wat haar maat is?” vraagt hij keurig aan het baasje terwijl hij haar kleine chihuahua lief aait.

Bezoekers Wendy, Manon en Gizmo

Wie de baasjes van de chihuahua eigenlijk zijn? ,,Allerlei soorten mensen, van kakkers tot stoere motormannen vol tattoos. Dat zie ik ook in de shop, de een wil een luxe buggy voor in de stad, de ander gaat voor een leren tuigje met van die stalen nopjes.” En opvallend veel mannen, ,,dan komen ze eerst met hun vrouw mee en lopen ze een beetje sceptisch te doen, om na een half jaar terug te komen. Alleen, maar met die chihuahua.”

Doorgefokt

‘Dat is toch geen hond, maar een rat’ of ‘wat kun je ermee?’ Hij hoort en leest op social media dergelijke reacties dagelijks, maar het deert hem niet meer. Moeten zij weten. ,,Ik weet hoe lief de chihuahua kan zijn, als je hem maar goed opvoedt.” Het heeft absoluut een ander imago dan tien jaar geleden, beaamt hij en de tijd van de Paris Hiltons en de Patricia Paays die de allerkleinste teacup-modellen in hun handtasje mee troonden, lijkt voorbij. Gelukkig maar, want dat zijn vaak doorgefokte beestjes, weet hij, ,,en als de lol er van af is, gaat het beestje de deur uit en dan worden ze vals.”

Dat we in tijden van influencers en schaamteloosheid leven, ziet hij terug in bepaalde verzoeken. „Ik zal maar geen namen noemen, maar ik kreeg laatst een bericht van zogenaamd de hond van iemand die zei dat zijn baasje héél erg bekend was en of ze wat free stuff mocht...” Gênant gewoon, vindt de nuchtere Enschedeër, „als je zo bekend bent, kun je het toch ook gewoon kopen?”

No longer by my side but forever in my heart. Het staat in sierletters op een klein grafsteentje. Tja, dat hoort er natuurlijk ook bij, weet hij inmiddels als geen ander. ,,Klinkt misschien macaber, maar we hebben thuis een urnhoekje.” Zo is er eentje met de as van Bumpertje, Danny’s tweede hondje en een met de as van de Jack Russel die zijn vriend deelde met diens ex en waarvan hij logischerwijs ook de helft van de as kreeg. Ernaast hun lievelingsspeeltje en dan staat er ook nog de urn van zijn schoonmoeder, „het is echt ons gedenkplekje.”

Knuffel van Danny

Een blik ten slotte op zijn knusse cleane shop met daarin, op een aantal extravagante hebbedingetjes zoals hondenbier en -donuts na, veelal praktische artikelen in een origineel jasje voor de allerkleinsten onder de honden en na een (echte) knuffel van de eigenaar, weet je dat je terug gaat komen. Vindt de hondenliefhebber alleen maar leuk. „De Chihuahuashop is gewoon een gezellige winkel zonder al te veel poespas.”

In de shop

Verjaardagsmacarons, een flesje wijn - of juist bier, als je chihuahua wat stoerder is -, chihuahuakopjes, zowel om uit te drinken als om op te hangen, een allerhande aan mandjes, buggy’s en tassen... In De Chihuahua Shop .nl kom je als liefhebber aan je trekken. Al zul je niet snel ‘zo’n ordinair latex speeltje’ vinden, daarvoor komen de meeste chihuahua’s hun warme holletje a.k.a. de mand niet uit, weet eigenaar Danny Hulst. En die van hem worden ook niet warm of koud van een tennisbal. Knuffels daarentegen... ,,Liefst net zo groot als ze zelf zijn en met een piepje erin.” Zoals de eekhoorn met een knisperende staart, toont hij een van de nieuwste zomeraanwinsten. De Yakka’s gaan ook als warme broodjes: een soort bot, maar dan zonder geur en ‘viezigheid’, waarmee een hondje een maand kan doen.

En als deze verkoopjongen zegt ‘heb ik zelf ook...’ dan is het in zijn geval ook écht zo, getuige zijn Instagram @dechihuahuashop en zijn YouTube-kanaal (DeChihuahuaShop) waarop hij van alles laat zien en test met zijn honden. Zo maakte hij onlangs nog hondenijsjes. Appeltje eitje, of hondenbrokje dental stick: ,,de brokjes week je en doe je in een ijsvormpje met daarin een dental stick.”

BEKIJK OOK


Meeste creditcards worden gestolen in Nederland

Niet Spanje of Frankrijk, maar Nederland staat - ook in de vakantieperiode - bovenaan de lijst van landen waar de meeste creditcards gerold worden. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

59 MIN

Tijdens een stedentrip in drukke steden als Barcelona, Parijs of Rome zijn we vaak extra alert op onze portemonnee. Maar in eigen land lijkt dat iets minder het geval. Niet Spanje of Frankrijk, maar Nederland staat - ook in de vakantieperiode - bovenaan de lijst van landen waar de meeste creditcards gerold worden. Op 2 en 3 staan Spanje en Frankrijk, gevolgd door Italië en Portugal.

In 8 procent van de gevallen is er na diefstal van de creditcard ook echt sprake van schade. Gemiddeld gaat het daarbij om een schadebedrag van 800 euro. Dat blijkt uit cijfers van International Card Services (ICS). En in te veel gevallen wordt de pincode bij de creditcard bewaard.

Nederlanders gebruiken creditcard veel


Likeability of6

WIN! Rijksmuseum Escape Game voor 5 personen

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 06:00

Ben jij, inventief, scherp en een echte puzzelaar? Heb jij een gevoel voor avontuur en durf jij het gebaande pad te verlaten? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans op 5 tickets voor de compleet vernieuwde Escape Game in het Rijksmuseum. Alleen deze zomer te spelen!

BEKIJK OOK


like
user_f2973dee4a2ad03b3e38062c064af89acea89d24_avataruser_3c4d955686a4d6a148ca7218aeee91343d4791e6_avataruser_dfa9f39fa957b109eaf88d20f94001af6133895f_avatar

+2


Hitte verovert groot deel Europa

Hitte verovert groot deel Europa

Een briesje aan de Europese stranden zal voor verkoeling zorgen. / Jerry Lampen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 UUR

In vrijwel geheel Zuid-Europa blijft het de komende dagen – voor al diegenen die dit weekend afreizen – heerlijk zonnig, droog en warm. De komende week verovert de hitte echter grote delen van Europa, stelt Weeronline. Niet overal is dat het geval. In Centraal-Europa en Groot-Brittannië wordt het wisselvalliger en komen buien voor.

Komende dagen

In Zuid-Europa wordt het warm tot heet. Aan de costa’s in Spanje zal het de komende dagen 28 tot 31 graden zijn, in het Spaanse binnenland stijgt de temperatuur lokaal naar 37 graden. Ook in Italië zal het met 28 tot 31 graden vooral aangenaam zijn als je op het strand zit. Boven het vasteland van Griekenland is er kans op onweer, maar is het aan de kust met 28 tot 32 graden vooral prima strandweer.


Lotte gaat nooit zonder oordoppen op pad

Lotte gaat nooit zonder oordoppen op pad

Lotte van der Wijk.

In samenwerking met VeiligheidNL

6 JUL 2019

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Lotte van der Wijk (23) uit Groningen, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Lotte, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Om mijn oren te beschermen.


Midnightsnack en bodycheck in dit luxe dierenhotel

Rita de Vos met een van de hotelgasten in het buitenverblijf van dierenhotel Pocahondas

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 09:47

In dit landelijk gelegen dierenhotel met privézwembad, midnightsnack, dagelijkse bodycheck en vloerverwarming checken baasjes hun kostbaarste bezit in. ,, Slaap lekker schatjes, mama komt gauw weer terug.”

All inclusive


Nederland schaft extra F-35-straaljagers aan

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:20

Nederland schaft acht of negen F35-straaljagers extra aan. „Die komen bovenop de 37 waartoe het vorige kabinet al had besloten. En bij het volgende kabinet zal de defensiebegroting opnieuw omhoog moeten. Daartoe zijn we binnen de Navo ook verplicht." Dat zegt minister Ank Bijleveld van Defensie in een interview met Trouw.

„Binnen de Navo bungelen we qua uitgaven nog steeds onderaan. Dus we zullen extra stappen moeten zetten. Volgend jaar hebben we een herijking van de defensienota. Dat moet rond de voorjaarsnota van 2020 klaar zijn", aldus de minister.

Koers van dollar


Opgesloten in het Rijksmuseum

Opgesloten in het Rijksmuseum

Foto: Rijksmuseum.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 07:59

„Wie is jullie stagebegeleider?” Een vrouw van begin twintig, bril op, paardenstaart in, kijkt ons vragend aan. „Ah, ik zie het al”, zegt ze als twee Metro-verslaggevers zwijgen. „Jullie komen stagelopen bij Bert. Hij is er vandaag niet, dus hier is jullie stagepakket. Veel succes.”

Zo begint de Escape Game in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het is geen Escape Room, want je zit niet vast in een kamer, maar in het hele museum. De bedoeling: het mysterie rond de Nederlandse kunstschilder Johannes Torrentius oplossen.

Stagebegeleider


Grote brand bij papierrecyclingbedrijf in Staphorst

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:59

Bij een papierrecyclingbedrijf in Staphorst woedt een grote uitslaande brand. De brandweer is met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt om het vuur te bestrijden.

Metershoog

De vlammen slaan metershoog uit het dak van het pand. De brandweer heeft een NL alert-verstuurd in verband met de enorme rookontwikkeling en raadt bewoners in de omgeving aan ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Vanwege grote rookontwikkeling zijn de omliggende woningen ontruimd.


Likeability of5

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Vakantie is goed, maar je hoeft niet op reis

Je vakantie annuleren? Dat werkt uitstekend!

Hoe ervaar je optimaal vakantiegeluk? Ver weg van huis betekent niet automatisch dat je meer bent uitgerust. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 07:44

Ga je deze zomer kamperen, dan is dat negen van de tien keer oncomfortabeler dan thuis. Het begint al onderweg: met zijn allen in de bakoven richting Zuid-Frankrijk. ‘Ik zei toch dat we vandaag niet moesten gaan’, zeg je tegen de partner, terwijl de kinderen op de achterbank krijsen. Precies op het moment dat je aankomt, begint het te stortregenen. ’s Avonds kook je op een klein gasstelletje macaroni die half aangekoekt in de pan blijft zitten.

Maar tóch is kamperen het mooiste dat er is, zegt kampeerliefhebber Emiel Schenk, vanuit de auto op weg naar Italië. „Het is zo lekker. Je bent altijd buiten en hebt alles bij de hand.” Schenk kampeert al van jongs af aan en ook zijn vrouw heeft een liefde voor kamperen. „We hebben ook wel verdere reizen gemaakt, maar nu we kinderen hebben, gaan we toch het liefst met de tent op pad.”

Pre-vakantiestress


Likeability of5

Boete voor boerka op straat wordt 150 euro

Op dit beeld staat naar schatting 3% van alle boerkadragende vrouwen in Nederland /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het openbare wordt aankomende maand strafbaar. De politie zal vanaf augustus actief controleren op voorbijgangers die dit verbod overtreden.

Woensdagavond werd bekend hoe hoog de boete gaat worden, wie vanaf augustus zijn gelaat afdekt met een boerka of een integraalhelm zal 150 euro moeten betalen. Dit blijkt uit de beleidsregel die het Openbaar Ministerie heeft laten plaatsen in de Staatscourant.

'Boerkaverbod'


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Lyrische repliek op Eurovisieplannen Maastricht

Een visuele impressie van Eurovisie de MECC met een trotse directeur /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

We begonnen met tien steden die wel oren hadden naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival, vijf hiervan dienden een officieel bidbook in en hiervan zijn er inmiddels alweer drie afgevallen. Rotterdam of Maastricht, een van deze twee moet het Eurovisie Songfestival van 2020 gaan organiseren. Nadat de bidbooks vorige week in ontvangst genomen waren, stonden deze week de stadsbezoeken op het programma. Woensdag bezocht de songfestivalcommissie Maastricht en donderdag is de Maasstad van Zuid-Holland aan de beurt.

Sietse Bakker van deze commissie was zeer onder de indruk van de plannen van de Limburgers. Volgens hem zal Rotterdam donderdag met een behoorlijk goede impressie moeten komen, willen ze het de Maastrichtenaren moeilijk maken. Maastricht als gaststad en MECC als concerthal maakten een positieve indruk op Bakker die eveneens werkzaam is als hoofd producer Events bij de NPO.


Likeability of3

Wilde Amerikaanse leger teken inzetten als wapen?

Gevaarlijke parasiet én biologisch wapen? /ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Het klinkt als een plot uit een dystopische sciencefictionfilm; een invasie van een leger bewapende teken dat op catastrofale schaal hel en verdoemenis verspreidt. Toch zal het Pentagon dit mogelijk moeten gaan onderzoeken, het Huis van Afgevaardigden stemde in met een voorstel dat hen hiertoe verplicht.

Uit dit onderzoek moet blijken of het Amerikaanse ministerie van defensie in de koude oorlog experimenten heeft uitgevoerd op teken en andere insecten. Het doel van deze vermeende tests was of ze wellicht als biologisch wapen ingezet konden worden, meldt CBS News.

Leger van teken


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Duitse vaccinatieweigeraars gaan op de bon per 2020

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

De Duitse federale regering heeft het helemaal gehad met ouders die hun kinderen niet inenten tegen de mazelen en zet nu grof geschut in. Vanaf 2020 kunnen zogenaamde anti-vaxxers een boete op hun deurmat verwachten die kan oplopen tot 2500 euro.

Het plan wordt naar alle waarschijnlijkheid met een meerderheid aangenomen door de Bondstag en hiermee wordt het inenten tegen de mazelen vanaf maart volgend jaar verplicht, meldt VTR NWS.

Schoolverzuim


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Verdachte familie wijst naar elkaar na dood moeder

Gerechtsgebouw Utrecht/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Twee zussen en hun partners die worden verdacht van mishandeling en betrokkenheid bij de dood van hun (schoon)moeder, bleven dat laatste woensdag ontkennen voor de rechtbank Utrecht.

Ze spraken elkaar tegen en beschuldigden elkaar. Het slachtoffer, de 58-jarige Soraya Gooyer, werd eind oktober 2017 dood gevonden in haar woning in de wijk Overvecht. Ze stierf door 'samendrukkend geweld' op haar hals en kaak, stelden deskundigen vast.

Lange periode mishandeld


Vrouw (65) vast om dreigbrieven aan windmolenparken

Windmolens/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden die mogelijk dreigbrieven heeft verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken.

De brieven waren gericht aan ondernemers en bestuurders. Agenten doorzochten dinsdag haar huis, woensdag meldde zij zich op last van de politie op het bureau. De politie heeft woensdagochtend nog zes huiszoekingen gedaan en zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten. Er zijn huizen doorzocht in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Groningen, Oude Pekela en Stadskanaal.

Drie eerdere arrestaties


Likeability of5

Musk ontwerpt chip die brein computer laat besturen

Elon Musk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

We hoorden hem vooral over zijn raketplannen, maar op de achtergrond lijkt Elon Musk bezig te zijn geweest met iets anders groots: een chip waardoor je brein een computer kan besturen.

Tests bij een aap

Musk en zijn bedrijf Neuralink hebben een persconferentie gehouden. Daar maakten ze bekend dat ze een chip hebben ontwikkeld voor in het menselijk brein, die verbonden is met een computer. De eerste tests met een aap zijn goed verlopen en Neuralink hoopt binnenkort verlamde mensen te kunnen helpen.


likedislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_72674f9aa37b1ade0c8257363a2213addabd7350_avatar

Vrouw valt uit flat te pletter tijdens sekspartij

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Een vrijpartij kan het begin betekenen van een nieuw leven. Een vrouw uit Rusland is echter om het leven gekomen doordat ze tijdens de seks naar beneden viel.

De 30-jarige had samen met haar partner tijdens het bedrijven van de liefde de vensterbank bij een van de ramen van hun appartement in Sint-Petersburg opgezocht. Daar ging het er zo wild aan toe, dat ze op een gegeven moment beiden naar beneden vielen.

Weer aan het feest


Hof: OM moet arrestatie Michael P. onderzoeken

De rechtbanktekening van Michael P./ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Het Openbaar Ministerie moet toch onderzoek doen naar de arrestatie van Michael P., die is veroordeeld voor de moord op Anne Faber. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald na een klacht van P.

Hardhandig

P. had aangifte gedaan tegen het aanhoudingsteam dat hem arresteerde. Dat zou veel te hardhandig zijn gebeurd, waardoor hij letsel opliep, waaronder een afgescheurd stuk bot in de schouder. Het OM seponeerde de aangifte, maar P. nam daar geen genoegen mee.