Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 jun 2019 / 06:25 uur

Twaalf doden en gewonden door aardbeving China

Het dodental na de zware aardbeving in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan is opgelopen naar elf. Zeker 122 mensen zijn gewond geraakt, melden de autoriteiten en de Chinese staatsmedia. Reddingswerkers hebben ook enkele overlevenden uit het puin gehaald.

Meerdere naschokken

Het epicentrum van de beving was volgens persbureau Xinhua net buiten de stad Yibin. De aardbeving vond plaats rond 23.00 uur lokale tijd op een diepte van 16 kilometer en had een kracht van 6,0. In de daaropvolgende 40 minuten waren er meerdere naschokken waarvan de zwaarste een kracht had van 5,1.

De slachtoffers vielen allemaal in de regio’s Changning en Gongxian, ten zuiden van Yibin, melden lokale autoriteiten. In de provincie Sichuan zijn geregeld aardbevingen. Een zware beving van 7,9 in 2008 kostte aan 87.000 mensen het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twaalf doden en gewonden door aardbeving China
Sluiten