In het nieuws

Likeability of5

'Ik wil nooit het gevoel hebben: had ik maar...'

Op zijn schoot nog altijd een boek! CEO van Musjroom Khosrou Golzad in de Coffee Company

Foto van 'Iris Hermans'

3 JUN 2019

Het leven van deze ‘startupper’ ging niet over rozen. Khosrou kwam, zag en verloor. Maar hij zette door en overwon. Hij en team Musjroom zijn er klaar voor! 

#team #Musjroom #lancering! Met tech-wonderkid Marc Broers met de duimen omhoog

'Belazerd'

Het is hartje zomer 2018 als ik Khosrou Golzad voor het eerst ontmoet. Hij zit in de Coffee Company, tegenover de Hogeschool van Amsterdam waar hij studeerde. Op zijn schoot een boek, The Power of Habit,in zijn ogen een vurige blik wanneer hij begint te praten over Musjroom, zijn startup die een platform biedt voor het héél last-minute boeken van vrijstaande kamers ‘en slaapbanken enzo’.

Er was al een hoop gedoe aan vooraf gegaan, zacht uitgedrukt. Zo raakte hij en zijn team al hun spaargeld kwijt aan een inhalige softwareontwikkelaar. ,,Hij heeft ons belazerd, maakte een product dat totaal niet werkte en bij elke aanpassing moesten we weer 700 euro betalen, anders haalde hij alles offline!” Hij besloot de ‘samenwerking’ te verbreken. Al het geld weg, ,,maar het ergste was nog de pijn die ik voelde, hoe kun je dit nou doen?” Ze gingen weer terug naar de tekentafel en begonnen opnieuw. Hij dook elk vrij uurtje de bieb in om alle boeken over tech te lezen, ,,dan doen we het wel zelf, zo moeilijk kan het toch niet zijn?”

Charisma

Na het interview van afgelopen zomer, zou hij me laten weten als Musjroom live zou gaan, binnen een paar weken, twee maanden max. Dacht hij. Een klein jaar later zit Khosrou Golzad, nu 26, weer tegenover me, Musjroom is net gelanceerd. Op zijn schoot weer een boek, Leadership in turbulent times, in zijn ogen nog steeds die blik, en toch is er iets wezenlijks veranderd. Hij oogt rustiger, straalt charisma uit. Van een jongen naar een man.

,,Ik was naïef toen, dacht dat alles veel gemakkelijker zou gaan.” Hij praat zacht, waardoor je als vanzelf aan zijn lippen hangt, al komt dat ook door zijn fascinerende verhaal. Hij schraapt met regelmaat zijn keel, stelt vol oprechte interesse vragen terug en neemt alle antwoorden bedachtzaam in zich op. Wat hij heeft geleerd? Zo veel, verzucht hij. ,,Maar vooral dat er altijd kans is op falen en je daar bewust van moet zijn. Er is geen garantie op succes, maar het gaat om de reis ernaartoe. Probeer daar ook van te genieten en gaat het mis, dan gaat het mis, maar dan heb je wel fun gehad, onwijs veel geleerd en begin je een volgend avontuur.”

Geen slachtoffer

Khosrou, dat je uitspreekt als ‘Gosrauw’ en ‘de onsterfelijke ziel’ betekent, is geboren in Afghanistan en vluchtte op zijn elfde naar Nederland met zijn familie. ,,Mijn vader wist dat er geen toekomst was voor ons daar. Er zijn nare dingen gebeurd.” Veel zin om daarover te praten, heeft hij niet. ,,Ik wil niet in een slachtofferrol zitten, ik gebruik alles wat ik heb meegemaakt als een wapen, het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.” Natuurlijk worden ‘zijn ogen nog steeds wel eens vloeibaar’, zoals hij het op z’n Khosrou’s mooi omschrijft, als hij aan het verleden denkt, maar hij kijkt liever naar het nu, en naar de toekomst. ,,Ik ben hier met open armen ontvangen en wil iets terug doen. Een legacyachterlaten. Ik zie Nederland als het land van de kansen.” Toch duurde het even voordat hij die benutte. Hij was ‘een echte puber’, grijnst hij, gek op zijn Playstation en Nederlandse meisjes ‘en best wel verwend’, ,,maar ik hield altijd al van nieuwe dingen creëren.” Na verschillende AZC’s, vestigde het gezin zich in Den Helder en ging hij Bedrijfskunde studeren aan de HvA.

'Khosrouka!'

Hij reisde elke dag op en neer en strandde op een slechte avond, die uiteindelijk een heel goede dag zou blijken, na een laat en uitgelopen tentamen op het station. De laatste trein reed net weg. ,,Ik had geen geld voor een hotel en zwierf de hele nacht rond.” Het was daar op station Amstel waar hij het ‘Khosrouka-moment’ beleefde: wat nou als ik een platform maak voor mensen die super last-minute en cheap nog een vrijstaande kamer of een slaapbank ergens willen boeken? Lang verhaal kort: hij ging aan de slag met twee vrienden. Vol enthousiasme, maar zonder investeerders of geld van ouders en na het verliezen van al hun spaargeld aan eerdergenoemde partij, maar wel met maandelijkse kosten die zich opstapelen, zou je de moed kunnen verliezen. Maar Khosrou niet, ,,je leert heel creatief te zijn.”

Scrappy

At the office

Doe het zo scrappy mogelijk, tipt hij startuppers-in-spe. Efficiënt dus, ,,maar niet crappy!”. Zo hoorde hij over een ziekenhuis in Den Helder dat allerlei spullen gratis weggaf. Nee, geen hartmonitoren en bedden, lacht hij, ,,maar whiteboards, stoelen en stiften enzo.” Of de dure software die ze via studentenlicenties ‘fixten’, ,,gewoon legaal, hoor.” En brutalen hebben minstens de halve wereld, dus toen hij vernam wat de kosten van bepaalde tools zouden zijn, benaderde hij desbetreffend bedrijf en vertelde hen dat ze véél te duur waren voor een beginnende startup. ,,En wat denk je? Ze gaven me helemaal gelijk, en daarna heel veel korting!”

Mindset

Zijn thuissituatie -hij woont nog bij zijn ouders- was niet altijd ideaal. Hij is dol op zijn moeder, ,,ik heb madrespect voor haar, zij heeft zo’n puur hart en heeft me altijd gesteund”, maar de relatie met zijn vader, ooit een succesvol ingenieur in Afghanistan, is vaak moeizaam geweest, vertelt hij eerlijk. ,,Ik voelde negativiteit en desinteresse vanuit hem en dat raakte me heel erg en had invloed op alles. Ik denk dat hij het moeilijk vond dat ik hier wel kon groeien, en hij niet.” ‘Don’t try to change your siblings’, hoorde hij filantroop Charlie Munger in een interview zeggen, ,,en toen besloot ik dat ik mijn eigen mindset moest veranderen en voor mezelf moest durven gaan. Ondanks dat ik groot respect heb voor mijn vader, ben ik het negen van de tien keer niet eens met zijn opvattingen en denkwijze.” Zijn vader is intussen bijgetrokken, ,,hij is toch wel trots.”

Feestje!

Tech-puntje

Het team ging door mindere tijden, met onder meer ziektes van ouders en met regelmaat een dalend moraal. ,,Ik kreeg soms appjes dat ze er klaar mee waren, het niet meer zagen zitten.” Dan zette hij alle zeilen bij en motiveerde ze weer. ,,We geven nooit op!” En dan was daar nog het tech-puntje, toch wel essentieel voor een tech start-up, maar wat maar niet vlotte.

Tech-wonderkind Marc Broers bleek een significante helpende hand. ,,Ik heb vaak gedacht: Wie heeft hem naar ons gestuurd? Zonder hem had het nog zó veel langer geduurd.” Marc zocht een opdracht voor zijn opleiding, klopte op zomaar een dinsdag bij Musjroom aan en er was meteen een klik. Voordat de twintigjarige ‘met de infrastructuur van de backend van de app’ aan de slag ging, moest hij zich wel eerst bewijzen, en dat deed-ie.

,,Hij klapte zijn laptop open en binnen no time had hij een dashboard gemaakt.” De CEO vroeg hem of hij CTO wilde worden, ‘en onderdeel van iets groots uit maken’ , ,,deze jongen heeft zo veel in zich, ik wil hem helpen er alles uit te halen.” En Marc? Die zei ‘wauw, dat wil ik wel.’

Potentie

Musjroom bestaat nu uit tien man, waaronder vier stagiaires die volop meedraaien. Vol lof praat hij over zijn ‘teamgenoten’, zonder wie hij het niet had gekund. ,,Iedereen doet waar hij goed in is, en wordt er steeds beter in, dat is zo mooi om te zien.” En toen was daar drie weken geleden hun grote moment. Musjroom ging live! Een grote lach siert zijn gezicht, ,,we hebben een goed feestje gevierd!” Hij toont een foto van zijn team en een hele grote taart, maar het is niet de CEO die hem aansnijdt. Hij schudt zijn hoofd, ,,ik schuif graag anderen naar voren, wil hen laten shinen.” Belangrijk voor hem is het beste uit anderen halen, ,,als je dan iemand zijn volle potentie volledig ziet benutten, geeft dat het beste gevoel ever.”

Leider

Hij strijkt even over zijn boek dat nog altijd op zijn schoot ligt. Leadership in turbulent times.,,Dat kun je wel zeggen”, glimlacht hij. Of hij zich als een leider ziet? Ja, maar geen geboren leider. ,,Wel door ontwikkeling, alle mensen die ik heb ontmoet, de boeken die ik heb gelezen. Want de dag dat ik écht begon met lezen, veranderde mijn leven.”

Hij wordt steeds vaker gevraagd als spreker

Een essentiële skill van een leider is ‘story tellen’, vervolgt hij. ,,Ik heb eens gelezen dat de machtigste persoon op aarde iemand is die een verhaal goed kan vertellen en mensen kan overtuigen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik hoop dat ik een goede storyteller aan het worden ben.” Niet om die macht, maar om anderen te inspireren en hij wordt steeds vaker gevraagd als spreker tijdens events en lezingen. ,,Je weet nooit wie de volgende Einstein kan zijn, iedereen heeft zo veel talenten, maar ze moeten wel getriggerd worden.” Waar hij zelf werd (en wordt) geïnspireerd door een Steve Jobs, of CoolBlue’s Pieter Zwart -,,onder vele anderen”-, hoopt hij anderen op een dag te kunnen inspireren met zijn verhaal, om er op zijn Khosrou’s en met zijn originele verwoordingen aan toe te voegen: ,,dan weet ik dat ik een verschil heb gemaakt en kan ik slapen als een baby!”

'Beste Laurens...'

Vorige week las hij een interview met Amsterdamse wethouder Laurens Ivens over AirBnB. ,,Hij vertelde dat hij een nieuwe partij zoekt die een alternatief kan bieden.” Khosrou zou Khosrou niet zijn als hij meteen in de telefoon en daarna de email dook met de boodschap: ‘Beste Laurens, laten we meeten, ik kan jullie helpen!’ Weer die blik in zijn eerlijke bruine ogen. ,,Weet je wat het is, ik wil nooit het gevoel hebben ‘had ik maar...’ Nee, ik doe het gewoon.”

Over Musjroom

Plan less, live a more fulfilled life: Musjroom is voor de impulsievelingen onder ons, en hen die gewoon heel last-minute een heel betaalbare slaapplek zoeken, variërend van een ho(s)telkamer tot slaapbank bij iemand thuis. Zo kun je bijvoorbeeld voor drie tientjes een nachtje doorbrengen bij zijn broer thuis in Den Helder, met een eigen keuken en badkamer, ,,en zelfs in mijn bed daar slapen.” Om er met een knipoog aan toe te voegen: ,,als ik er niet ben natuurlijk.” Maar er is ook bijvoorbeeld Hostelle in Amsterdam Zuidoost, het vrouwenhostel waarmee net een samenwerking is aangegaan. ,,Ik heb ze vorige week nog een bloemetje gebracht, ik vind het zo mooi dat ze mee doen.”

Bloemetje voor Hostelle

De focus ligt nu nog op de Randstad en op de dag zelf boeken, ,,maar we willen uitbouwen, zodat je ook twee dagen van te voren in bijvoorbeeld Friesland een kamer kunt boeken. En we durven te dromen, dus we gaan ook voor Musjroom in Parijs!” Maar alles stap voor stap, niet meteen té veel willen -,,we gaan voor kwaliteit”- en die extreme last-minute niche benutten. ,,We hebben er vertrouwen in, en heel veel zin.”

BEKIJK OOK


like
user_df770e6b6127c68f71ad9d380fd1cc2c0b60db0a_avatar

Verjaardag Gele Hesjes: rellen en honderd arrestaties

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De eerste verjaardag van de 'Gele Hesjes' is in Parijs uitgedraaid op rellen. In de Franse hoofdstad zijn tot het einde van de middag meer dan honderd mensen opgepakt voor de onlusten.

Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto's en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie.

Porte de Champerret


Britse politica in opspraak om sexy rol in casinoreclame

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Claire Malcomson is in opspraak geraakt in eigen land. De Britse politica acteerde in 2019 namelijk in de reclame van een Belgisch casino en deed dat op opvallende wijze.

In de commercial is Malcomson namelijk te zien in een latex pakje. Ook draagt ze netkousen en heeft ze een zweep in haar handen. De video kwam aan het licht, omdat Malcomson een stuk meer in de spotlights staat nu ze kans maakt om in het Lagerhuis terecht te komen.

Volledig aangekleed


Man verantwoordelijk voor 900 autobranden opgepakt

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De Franse politie heeft afgelopen week een 33-jarige man opgepakt die wordt verdacht van brandstichting van zo'n negenhonderd auto's in het noordoosten van het land.

De man uit het stadje Sélestat heeft de branden bekend. De politie pakte de verdachte op nadat elf auto's in de buurt van het stadje uitbrandden. Dat was slechts een fractie van zijn schade, want verspreid over zes jaar is hij verantwoordelijk voor negenhonderd autobranden geweest. De totale schade wordt geschat op zo'n 8,5 miljoen euro, meldden Franse media.

Gewone man


Disney+ gaat bij films waarschuwen voor racisme

Disney+ gaat bij films waarschuwen voor racisme

The Walt Disney Company werd in het verleden al vaak beschuldigd van racisme, vrouwenhaat en antisemitisme. /Unsplash

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Streamingdienst Disney+ gaat in Nederland waarschuwen voor programma's en films waarin mogelijk racistische of stereotyperende verhaallijnen en personages voorkomen.  

Deze waarschuwingen zijn in sommige andere landen ook al te zien. The Walt Disney Company werd in het verleden al vaak beschuldigd van racisme, vrouwenhaat en antisemitisme.

Verouderde representatie


Duizenden mensen lopen protestmars tegen abortus
Likeability of5

Duizenden mensen lopen protestmars tegen abortus

Stichting Schreeuw om leven organiseert deze jaarlijkse mars tegen abortus. /Don Ceder - Twitter

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Duizenden mensen deden zaterdag mee aan de Mars voor het Leven in Utrecht. Stichting Schreeuw om Leven organiseert deze jaarlijkse mars tegen abortus. 

Volgens de christelijke pro-life-organisatie, die zich voornamelijk bezighoudt met het levensbegin en levenseinde, liepen er zo'n tienduizend mensen mee met de stille mars.

Drie kilometer


lovedislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avatar

Burgemeester Apeldoorn tevreden over intocht: Fantastisch feest

Burgemeester Apeldoorn tevreden over intocht: Fantastisch feest

Burgemeester Petra van Wingerden-Boers spreekt van een „fantastisch feest". /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Ondanks de demonstraties is de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn goed verlopen. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers spreekt van een „fantastisch feest".

De Pegida-groep is tijdens deze intocht opgepakt en dat is volgens de burgermeester „eigen schuld". „Ze zijn herhaaldelijk gewaarschuwd dat ze zich aan de regels moesten houden. Maar dat wilden ze niet. Dat het om hun zwarte schmink zou gaan zoals rondgaat, is beslist niet waar. Iedereen mag zich in deze plaats uitdossen zoals hij wil, maar regels zijn regels." Pegida is voorstander van Zwarte Piet.

Teleurstelling


Baby sterft letterlijk van de honger door veganistisch dieet
Likeability of2

Baby sterft letterlijk van de honger door extreem dieet

Een Amerikaans koppel is opgepakt nadat hun zoontje van achttien maanden overleed aan ondervoeding. /Unsplash

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een Amerikaans koppel is opgepakt nadat hun zoontje van 18 maanden overleed aan ondervoeding. Er wordt gedacht dat dit het gevolg is van een extreem veganistisch dieet. De ouders, Ryan en Sheila O’Leary uit Cape Coral in Florida, worden beschuldigd van doodslag door nalatigheid.

Toen de baby stierf, woog het nauwelijks 7,7 kilogram. Dat is het gemiddelde gewicht van een 4 tot 6 maanden oud jongetje.

Streng dieet


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avataruser_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

Man met één been loopt door Zuid-Amerika voor gehandicapte dochter

Man met één been loopt door Zuid-Amerika voor gehandicapte dochter

Hij wil hiermee zijn gehandicapte dochter er zijn landgenoten inspireren. /Unsplash

Foto van 'Ista van Galen'

GISTEREN

Een 57-jarige man uit Venezuela, Yeslie Aranda, heeft besloten door heel Zuid-Amerika te gaan wandelen. Hij wil hiermee zijn gehandicapte dochter en landgenoten inspireren. 

De voormalig buschauffeur en zijn 23-jarige dochter Paola raakten bij een aanrijding in 2013 allebei een been kwijt. Uiteindelijk leerde Yeslie opnieuw lopen met een kunstbeen, maar voor Paola liep het anders af. Haar andere been was ook zwaar beschadigd, dus zij blijft voor altijd in een rolstoel zitten. Ook de economische en politieke crisis in Venezuela maakte het dagelijks leven van de familie er niet makkelijker op. Tijd voor wat meer positiviteit dus, vond Yeslie.

Negatieve spiraal


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

15 NOV 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avataruser_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avatar

+1


Sint aangekomen in Apeldoorn
Likeability of5

Sint aangekomen in Apeldoorn

Sinterklaas is weer in het land. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Sinterklaas is weer in het land. De goedheiligman en zijn pieten arriveerden zaterdag aan het begin van de middag op het Stationsplein in Apeldoorn.

Dit keer kwamen zij niet zoals gebruikelijk met Pakjesboot 12, maar met een stoomtrein. Het Apeldoorns Kanaal bleek namelijk te klein voor de boot.

Veiligheid


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Intocht Sinterklaas samen met veel protest
Likeability of2

Intocht Sinterklaas samen met veel protest

De intocht van de goedheiligman en zijn pieten gaat ook dit jaar gepaard met veel protest. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Sinterklaas komt zaterdag weer aan in ons land. De intocht van de goedheiligman en zijn pieten gaat ook dit jaar gepaard met veel protest. Zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet grijpen de aankomst in tien plaatsen aan om van zich te laten horen.

Sinterklaas kan dit keer niet zoals gebruikelijk met Pakjesboot 12 aanmeren bij de landelijke intocht in Apeldoorn, aangezien het kanaal daar te klein is. In het Sinterklaasjournaal, dat de aankomst rechtstreeks uitzendt, was afgelopen week te zien dat hij nu per stoomtrein komt.

Roetveegpieten


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_776d58bdeba18335aa870cc859d47907f0f99552_avatar

Bedrijf aangeklaagd voor dood door schuld door asbest
Likeability of5

Bedrijf aangeklaagd voor dood door schuld door asbest

Het comité beschuldigt het bedrijf van doodslag, dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het Comité Asbestslachtoffers heeft asbestfabrikant Eternit strafrechtelijk aangeklaagd. Het comité beschuldigt het bedrijf van doodslag, dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel.

Bij het bedrijf, dat asbesthoudende producten maakte, werden medewerkers jarenlang blootgesteld aan asbest, stelt het comité in een verklaring. „Maar ook hun familieleden die met werkkleding in aanraking kwamen, mensen die met asbesthoudende producten moesten werken en inwoners van de omgeving van Goor zijn blootgesteld aan asbest."

Nabestaanden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Medewerkers Amsterdams zwembad vervolgd om verdrinking zwemmer

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Twee medewerkers van een zwembad in Amsterdam Zuidoost worden strafrechtelijk vervolgd voor de dood van een 40-jarige zwemmer, een jaar geleden.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van AT5. Het slachtoffer, een statushouder uit Eritrea, was in het bad voor een zwemles. Hij werd levenloos uit het water gehaald en tevergeefs gereanimeerd.

Volgens het OM hebben de twee medewerkers de interne regels overtreden en worden ze vervolgd voor dood door schuld.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

KOZP cancelt protest in Eindhoven; drie opruiers aangehouden

Zo zag de straat in Eindhoven er vorig jaar uit na afloop/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 NOV 2019

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat zaterdag toch niet demonstreren in Eindhoven, laat de organisatie weten. Het protest stond gepland omdat de tegenstanders van Zwarte Piet er niet zeker van waren dat de intocht in de lichtstad in 2020 zonder zwarte pieten zou zijn. Maar inmiddels is KOZP daar wel gerust op.

„De gemeente heeft naar aanleiding van onze gesprekken benadrukt dat Eindhoven volgend jaar volledig de landelijke lijn zal volgen en dat verandering niet vrijblijvend is. KOZP wil alle betrokkenen bedanken voor deze constructieve aanpak en wij zijn blij dat protesteren in Eindhoven niet langer nodig is", meldt de organisatie.

In plaats van te demonstreren bij de intocht, organiseert KOZP een manifestatie op zaterdag 30 november. Op de trappen van de Sint-Catharinakerk "waar wij vorig jaar zijn belaagd door gewelddadige pro-pieters en hooligans. Hier gaan wij onze stem laten horen tegen racisme, uitsluiting, discriminatie en de racistische karikatuur zwarte piet".


Australiërs doen poging trage koala's te redden voor het vuur

Koala/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 NOV 2019

In Australië is men een reddingsactie begonnen voor de koala's. De dieren zijn te traag om zelfstandig aan de grote bosbranden te ontsnappen.

In het oosten van het land is al een miljoen hectare in vlammen opgegaan. Daarbij zouden ook al veel koala's om het leven zijn gekomen. Daarom starten de autoriteiten met behulp van vrijwilligers reddingsacties.

270 huizen


Melding van huiselijk geweld: buurman blijkt FIFA te spelen

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 NOV 2019

De politie in Utrecht rukte donderdag snel uit. Buren hadden bij het noodnummer 112 melding gemaakt van huiselijk geweld. De vork zat echter net even anders in de steel.

Toen de politie aankwam bij de bewuste woning bleek er van huiselijk geweld helemaal geen sprake. Althans, het was niet gericht tegen een persoon. De bewoner had namelijk net verloren met het spelen van een potje FIFA.

Bedankje


Likeability of5

Asielzoekers krijgen toch niet direct een advocaat

Ankie Broekers-Knol/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

Asielzoekers krijgen in de toekomst pas een advocaat zodra de IND hun aanvraag heeft afgewezen. Het kabinet slaat het advies van een onderzoekscommissie in de wind om van dat plan af te zien.

Nu kunnen asielzoekers nog onmiddellijk bij aankomst een beroep doen op een advocaat. Die kan hen dan bijvoorbeeld helpen bij hun gesprekken met vreemdelingendienst IND. Maar het kabinet wil daarvan af.

Geen andere gedachten


like
user_299f32e437d2e7a4ce79a2229243e3fb4b55b94c_avatar

Likeability of5

Bloomberg geeft honderd miljoen dollar uit aan anti-Trump reclame

Michael Bloomberg/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 NOV 2019

Er zijn veel mensen in de Verenigde Staten die niet heel blij zijn met president Donald Trump. Een daarvan is Michael Bloomberg en die maakt het nu wel heel bont met zijn afkeer.

De miljardair en voormalig burgemeester van New York heeft namelijk aangekondigd honderd miljoen dollar te gaan steken in een anti-Trump reclame. Het gaat vooral om een online campagne zo maakt hij duidelijk.

Alle hens aan dek


likewow
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

PowNed botst met NPO: Anders naar de bestuursrechter

Dominique Weesie/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 NOV 2019

De omroep PowNed komt in actie tegen de NPO, de overkoepelende organisatie die over de publieke omroep gaat. PowNed wil zijn programma's ook op de eigen site en op YouTube zetten, maar dat mag niet zomaar.

PowNed stapt eerst naar de geschillencommissie van de publieke omroep. „En als de uitspraak voor ons niet goed is, zullen we naar de bestuursrechter stappen", aldus voorzitter en presentator Dominique Weesie. Hij zegt dat hij met vier andere omroepen praat, die zich mogelijk bij de actie willen aansluiten. „De kans is groot dat wij dit niet alleen gaan doen."

Onrecht!