In het nieuws

Likeability of5

'Ik wil nooit het gevoel hebben: had ik maar...'

Op zijn schoot nog altijd een boek! CEO van Musjroom Khosrou Golzad in de Coffee Company

Foto van 'Iris Hermans'

3 JUN 2019

Het leven van deze ‘startupper’ ging niet over rozen. Khosrou kwam, zag en verloor. Maar hij zette door en overwon. Hij en team Musjroom zijn er klaar voor! 

#team #Musjroom #lancering! Met tech-wonderkid Marc Broers met de duimen omhoog

'Belazerd'

Het is hartje zomer 2018 als ik Khosrou Golzad voor het eerst ontmoet. Hij zit in de Coffee Company, tegenover de Hogeschool van Amsterdam waar hij studeerde. Op zijn schoot een boek, The Power of Habit,in zijn ogen een vurige blik wanneer hij begint te praten over Musjroom, zijn startup die een platform biedt voor het héél last-minute boeken van vrijstaande kamers ‘en slaapbanken enzo’.

Er was al een hoop gedoe aan vooraf gegaan, zacht uitgedrukt. Zo raakte hij en zijn team al hun spaargeld kwijt aan een inhalige softwareontwikkelaar. ,,Hij heeft ons belazerd, maakte een product dat totaal niet werkte en bij elke aanpassing moesten we weer 700 euro betalen, anders haalde hij alles offline!” Hij besloot de ‘samenwerking’ te verbreken. Al het geld weg, ,,maar het ergste was nog de pijn die ik voelde, hoe kun je dit nou doen?” Ze gingen weer terug naar de tekentafel en begonnen opnieuw. Hij dook elk vrij uurtje de bieb in om alle boeken over tech te lezen, ,,dan doen we het wel zelf, zo moeilijk kan het toch niet zijn?”

Charisma

Na het interview van afgelopen zomer, zou hij me laten weten als Musjroom live zou gaan, binnen een paar weken, twee maanden max. Dacht hij. Een klein jaar later zit Khosrou Golzad, nu 26, weer tegenover me, Musjroom is net gelanceerd. Op zijn schoot weer een boek, Leadership in turbulent times, in zijn ogen nog steeds die blik, en toch is er iets wezenlijks veranderd. Hij oogt rustiger, straalt charisma uit. Van een jongen naar een man.

,,Ik was naïef toen, dacht dat alles veel gemakkelijker zou gaan.” Hij praat zacht, waardoor je als vanzelf aan zijn lippen hangt, al komt dat ook door zijn fascinerende verhaal. Hij schraapt met regelmaat zijn keel, stelt vol oprechte interesse vragen terug en neemt alle antwoorden bedachtzaam in zich op. Wat hij heeft geleerd? Zo veel, verzucht hij. ,,Maar vooral dat er altijd kans is op falen en je daar bewust van moet zijn. Er is geen garantie op succes, maar het gaat om de reis ernaartoe. Probeer daar ook van te genieten en gaat het mis, dan gaat het mis, maar dan heb je wel fun gehad, onwijs veel geleerd en begin je een volgend avontuur.”

Geen slachtoffer

Khosrou, dat je uitspreekt als ‘Gosrauw’ en ‘de onsterfelijke ziel’ betekent, is geboren in Afghanistan en vluchtte op zijn elfde naar Nederland met zijn familie. ,,Mijn vader wist dat er geen toekomst was voor ons daar. Er zijn nare dingen gebeurd.” Veel zin om daarover te praten, heeft hij niet. ,,Ik wil niet in een slachtofferrol zitten, ik gebruik alles wat ik heb meegemaakt als een wapen, het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.” Natuurlijk worden ‘zijn ogen nog steeds wel eens vloeibaar’, zoals hij het op z’n Khosrou’s mooi omschrijft, als hij aan het verleden denkt, maar hij kijkt liever naar het nu, en naar de toekomst. ,,Ik ben hier met open armen ontvangen en wil iets terug doen. Een legacyachterlaten. Ik zie Nederland als het land van de kansen.” Toch duurde het even voordat hij die benutte. Hij was ‘een echte puber’, grijnst hij, gek op zijn Playstation en Nederlandse meisjes ‘en best wel verwend’, ,,maar ik hield altijd al van nieuwe dingen creëren.” Na verschillende AZC’s, vestigde het gezin zich in Den Helder en ging hij Bedrijfskunde studeren aan de HvA.

'Khosrouka!'

Hij reisde elke dag op en neer en strandde op een slechte avond, die uiteindelijk een heel goede dag zou blijken, na een laat en uitgelopen tentamen op het station. De laatste trein reed net weg. ,,Ik had geen geld voor een hotel en zwierf de hele nacht rond.” Het was daar op station Amstel waar hij het ‘Khosrouka-moment’ beleefde: wat nou als ik een platform maak voor mensen die super last-minute en cheap nog een vrijstaande kamer of een slaapbank ergens willen boeken? Lang verhaal kort: hij ging aan de slag met twee vrienden. Vol enthousiasme, maar zonder investeerders of geld van ouders en na het verliezen van al hun spaargeld aan eerdergenoemde partij, maar wel met maandelijkse kosten die zich opstapelen, zou je de moed kunnen verliezen. Maar Khosrou niet, ,,je leert heel creatief te zijn.”

Scrappy

At the office

Doe het zo scrappy mogelijk, tipt hij startuppers-in-spe. Efficiënt dus, ,,maar niet crappy!”. Zo hoorde hij over een ziekenhuis in Den Helder dat allerlei spullen gratis weggaf. Nee, geen hartmonitoren en bedden, lacht hij, ,,maar whiteboards, stoelen en stiften enzo.” Of de dure software die ze via studentenlicenties ‘fixten’, ,,gewoon legaal, hoor.” En brutalen hebben minstens de halve wereld, dus toen hij vernam wat de kosten van bepaalde tools zouden zijn, benaderde hij desbetreffend bedrijf en vertelde hen dat ze véél te duur waren voor een beginnende startup. ,,En wat denk je? Ze gaven me helemaal gelijk, en daarna heel veel korting!”

Mindset

Zijn thuissituatie -hij woont nog bij zijn ouders- was niet altijd ideaal. Hij is dol op zijn moeder, ,,ik heb madrespect voor haar, zij heeft zo’n puur hart en heeft me altijd gesteund”, maar de relatie met zijn vader, ooit een succesvol ingenieur in Afghanistan, is vaak moeizaam geweest, vertelt hij eerlijk. ,,Ik voelde negativiteit en desinteresse vanuit hem en dat raakte me heel erg en had invloed op alles. Ik denk dat hij het moeilijk vond dat ik hier wel kon groeien, en hij niet.” ‘Don’t try to change your siblings’, hoorde hij filantroop Charlie Munger in een interview zeggen, ,,en toen besloot ik dat ik mijn eigen mindset moest veranderen en voor mezelf moest durven gaan. Ondanks dat ik groot respect heb voor mijn vader, ben ik het negen van de tien keer niet eens met zijn opvattingen en denkwijze.” Zijn vader is intussen bijgetrokken, ,,hij is toch wel trots.”

Feestje!

Tech-puntje

Het team ging door mindere tijden, met onder meer ziektes van ouders en met regelmaat een dalend moraal. ,,Ik kreeg soms appjes dat ze er klaar mee waren, het niet meer zagen zitten.” Dan zette hij alle zeilen bij en motiveerde ze weer. ,,We geven nooit op!” En dan was daar nog het tech-puntje, toch wel essentieel voor een tech start-up, maar wat maar niet vlotte.

Tech-wonderkind Marc Broers bleek een significante helpende hand. ,,Ik heb vaak gedacht: Wie heeft hem naar ons gestuurd? Zonder hem had het nog zó veel langer geduurd.” Marc zocht een opdracht voor zijn opleiding, klopte op zomaar een dinsdag bij Musjroom aan en er was meteen een klik. Voordat de twintigjarige ‘met de infrastructuur van de backend van de app’ aan de slag ging, moest hij zich wel eerst bewijzen, en dat deed-ie.

,,Hij klapte zijn laptop open en binnen no time had hij een dashboard gemaakt.” De CEO vroeg hem of hij CTO wilde worden, ‘en onderdeel van iets groots uit maken’ , ,,deze jongen heeft zo veel in zich, ik wil hem helpen er alles uit te halen.” En Marc? Die zei ‘wauw, dat wil ik wel.’

Potentie

Musjroom bestaat nu uit tien man, waaronder vier stagiaires die volop meedraaien. Vol lof praat hij over zijn ‘teamgenoten’, zonder wie hij het niet had gekund. ,,Iedereen doet waar hij goed in is, en wordt er steeds beter in, dat is zo mooi om te zien.” En toen was daar drie weken geleden hun grote moment. Musjroom ging live! Een grote lach siert zijn gezicht, ,,we hebben een goed feestje gevierd!” Hij toont een foto van zijn team en een hele grote taart, maar het is niet de CEO die hem aansnijdt. Hij schudt zijn hoofd, ,,ik schuif graag anderen naar voren, wil hen laten shinen.” Belangrijk voor hem is het beste uit anderen halen, ,,als je dan iemand zijn volle potentie volledig ziet benutten, geeft dat het beste gevoel ever.”

Leider

Hij strijkt even over zijn boek dat nog altijd op zijn schoot ligt. Leadership in turbulent times.,,Dat kun je wel zeggen”, glimlacht hij. Of hij zich als een leider ziet? Ja, maar geen geboren leider. ,,Wel door ontwikkeling, alle mensen die ik heb ontmoet, de boeken die ik heb gelezen. Want de dag dat ik écht begon met lezen, veranderde mijn leven.”

Hij wordt steeds vaker gevraagd als spreker

Een essentiële skill van een leider is ‘story tellen’, vervolgt hij. ,,Ik heb eens gelezen dat de machtigste persoon op aarde iemand is die een verhaal goed kan vertellen en mensen kan overtuigen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik hoop dat ik een goede storyteller aan het worden ben.” Niet om die macht, maar om anderen te inspireren en hij wordt steeds vaker gevraagd als spreker tijdens events en lezingen. ,,Je weet nooit wie de volgende Einstein kan zijn, iedereen heeft zo veel talenten, maar ze moeten wel getriggerd worden.” Waar hij zelf werd (en wordt) geïnspireerd door een Steve Jobs, of CoolBlue’s Pieter Zwart -,,onder vele anderen”-, hoopt hij anderen op een dag te kunnen inspireren met zijn verhaal, om er op zijn Khosrou’s en met zijn originele verwoordingen aan toe te voegen: ,,dan weet ik dat ik een verschil heb gemaakt en kan ik slapen als een baby!”

'Beste Laurens...'

Vorige week las hij een interview met Amsterdamse wethouder Laurens Ivens over AirBnB. ,,Hij vertelde dat hij een nieuwe partij zoekt die een alternatief kan bieden.” Khosrou zou Khosrou niet zijn als hij meteen in de telefoon en daarna de email dook met de boodschap: ‘Beste Laurens, laten we meeten, ik kan jullie helpen!’ Weer die blik in zijn eerlijke bruine ogen. ,,Weet je wat het is, ik wil nooit het gevoel hebben ‘had ik maar...’ Nee, ik doe het gewoon.”

Over Musjroom

Plan less, live a more fulfilled life: Musjroom is voor de impulsievelingen onder ons, en hen die gewoon heel last-minute een heel betaalbare slaapplek zoeken, variërend van een ho(s)telkamer tot slaapbank bij iemand thuis. Zo kun je bijvoorbeeld voor drie tientjes een nachtje doorbrengen bij zijn broer thuis in Den Helder, met een eigen keuken en badkamer, ,,en zelfs in mijn bed daar slapen.” Om er met een knipoog aan toe te voegen: ,,als ik er niet ben natuurlijk.” Maar er is ook bijvoorbeeld Hostelle in Amsterdam Zuidoost, het vrouwenhostel waarmee net een samenwerking is aangegaan. ,,Ik heb ze vorige week nog een bloemetje gebracht, ik vind het zo mooi dat ze mee doen.”

Bloemetje voor Hostelle

De focus ligt nu nog op de Randstad en op de dag zelf boeken, ,,maar we willen uitbouwen, zodat je ook twee dagen van te voren in bijvoorbeeld Friesland een kamer kunt boeken. En we durven te dromen, dus we gaan ook voor Musjroom in Parijs!” Maar alles stap voor stap, niet meteen té veel willen -,,we gaan voor kwaliteit”- en die extreme last-minute niche benutten. ,,We hebben er vertrouwen in, en heel veel zin.”

BEKIJK OOK


like
user_df770e6b6127c68f71ad9d380fd1cc2c0b60db0a_avatar

Reclameblok Jinek verplaatst door RTL voor experiment

Reclameblok Jinek verplaatst door RTL voor experiment

Bij de overstap naar RTL 4 liet Eva Jinek weten dat haar talkshow 'onveranderd' zou zijn. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Kijkers van Jinek werden vrijdagavond verrast: de talkshow werd plotseling onderbroken voor reclame. Normaalgesproken volgen de commercials na de introductie van de gasten, maar dat was dit keer niet het geval. 

Bij de overstap naar RTL 4 liet Eva Jinek weten dat haar talkshow 'onveranderd' zou zijn. Hiermee werd onder meer bedoeld dat de talkshow zonder onderbreking van reclames zou zijn. Vrijdagavond werd daar van afgeweken. Toen volgde de reclame niet na de gastenaankondiging, maar pas na tien minuten.

Experiment


Minister noemt zwijgen over bombardement Nijmegen 'beschamend'

Minister noemt zwijgen over bombardement Nijmegen 'beschamend'

Grapperhaus sprak zaterdag bij de herdenking van het 'vergissingsbombardement' in Nijmegen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Dat de regering tot voor kort zweeg over het bloedige geallieerde bombardement op Nijmegen in 1944, is „beschamend". Daardoor is leed van talloze slachtoffers en nabestaanden miskend en vergeten, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Grapperhaus sprak zaterdag bij de herdenking van het 'vergissingsbombardement' in Nijmegen. De geallieerden verwoestten de binnenstad van de Gelderse stad. Achthonderd mensen kwamen om het leven en duizenden raakten gewond. Ook Arnhem, Enschede en Deventer werden getroffen.

Oorverdovend stil


Actiegroep KOZP let op racistische outfits met carnaval
Likeability of2

Actiegroep KOZP let op racistische outfits met carnaval

De groep vraagt mensen om racisme te monitoren. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) let de komende dagen in zes Noord-Brabantse steden op racistische carnavalsoutfits. De groep vraagt mensen om racisme te monitoren „door foto's te maken en verslag te leggen" van outfits die niet door de beugel kunnen. 

Dit kan vervolgens naar de organisatie worden gemaild of worden gemeld bij een lokaal discriminatiemeldpunt.

Oproep


dislike
user_e2242d9e942c75f035b04eb18c278c15c5be384d_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Derde sterfgeval met coronavirus in Europa

Derde sterfgeval met coronavirus in Europa

In de plaats Codogno waren de straten zaterdag uitgestorven. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Er is wederom een patiënt in Italië overleden met het nieuwe coronavirus. Het gaat om een vrouw in de noordelijke regio Lombardije, bericht persbureau ANSA zaterdag.

Het aantal sterfgevallen met het virus in Europa staat daarmee op drie.

Eerste Europeaan


Deze winter is nu al de op één na warmste

Deze winter is nu al de op één na warmste

Deze winter is nu al de op één na warmste sinds 1901. /Unsplash

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Deze winter is nu al de op één na warmste sinds 1901, meldt Weeronline. De gemiddelde temperatuur over de maanden december, januari en februari komt in De Bilt uit op 6,4 graden. Dat is 3 graden hoger dan normaal.

Alleen de winter van 2006-2007 was met 6,6 graden nog zachter. De meteorologische winter loopt tot en met 29 februari.

Vorstdagen


Passagier Westerdam had mogelijk toch niet het coronavirus
Likeability of5

Passagier Westerdam had mogelijk toch niet het coronavirus

De Westerdam was vanwege de onrust over het coronavirus geweigerd door meerdere Aziatische landen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het zorgde een week geleden voor veel onrust: een 83-jarige passagier van het cruiseschip Westerdam bleek besmet met het nieuwe coronavirus. Maar nu blijkt dat de Amerikaanse vrouw mogelijk helemaal niet besmet was. 

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC laat dagblad USA Today weten dat zij „mogelijk een longaandoening had, maar het was in elk geval geen COVID-19".

Positief getest


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Klimaatscepticus werd ruim gesponsord door bedrijven

Klimaatscepticus werd ruim gesponsord door bedrijven

Hij moest twijfel zaaien over de rol van de mens bij de opwarming van de aarde en zou daarvoor meer dan een miljoen gulden (omgerekend 450.000 euro) hebben ontvangen. Afbeelding ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Verschillende grote Nederlandse bedrijven hebben in de jaren negentig flinke donaties gedaan aan het onderzoek van de prominente klimaatscepticus Frits Böttcher.

Dat meldden het onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant die inzage hadden in het nagelaten archief van Böttcher.

Twijfel zaaien


Kritiek Anouk op Voice om 'vooropgezet plan'

Kritiek Anouk op Voice om 'vooropgezet plan'

Anouk tijdens een optreden in de Ziggo Dome. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

The Voice of Holland-coach Anouk heeft vrijdagavond tijdens de halve finale flinke kritiek geuit op het programma. De zangeres denkt dat er sprake is van een ‘vooropgezet plan’. 

Aanleiding voor de sneer was de exit van Anouks kandidaat Sanne. Zij verloor van Daphne, die begeleid wordt door Ali B, en dat terwijl er veel misging bij haar optreden.

‘Dat was een flater’


Likeability of6

Sudoku

Foto van 'Metro'

21 FEB 2020

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Fastfoodketen KFC 'gooit bergen eten weg'
Likeability of2

Fastfoodketen KFC 'gooit bergen eten weg'

Afbeelding ter illustratie. /Unsplash

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bij fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) worden enorme hoeveelheden eten weggegooid.

Een medewerker vertelt anoniem tegen RTL Nieuws dat er soms wel „zes vuilniszakken met kip per uur" in de kliko verdwijnen, tot wel „elke dag een paar containers vol". Andere medewerkers herkennen het beeld van het afval. „Vorige week hadden we acht platen kip over. Dat is echt héél veel. Dan praat je over 100 tot 120 stukken. Soms ben ik wel brutaal, dan vraag ik of ik het mee mag nemen. Dat mag vaak niet."

Snelle service


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Carnavalsoptochten afgelast om regen en windstoten
Likeability of5

Carnavalsoptochten afgelast om regen en windstoten

Je moet je carnavalshoed goed vasthouden dit weekend. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Ai, het zit carnavalsvierders niet mee op weergebied. Dit weekend moeten feestneuzen rekening houden met forse windstoten die praalwagens kunnen beschadigen. 

Ook gaat het hard regenen, meldt Weeronline. Door de wind en regen voelt het bovendien guur aan. In Weert is de carnavalsoptocht zondag afgelast om het slechte weer. Ook die van zaterdag in Kwadendamme en Lewedorp in de gemeente Borssele zijn afgelast. De Eindhovense optocht zaterdag werd al eerder afgeblazen.

In de loop van zaterdag werd duidelijk dat die van Stompetoren, Broek op Langedijk, Noordwijkerhout en Culemborg zijn afgeblazen en die in Son en Breugel en Leidschendam-Voorburg zijn verplaatst. De verenigingen hebben het over emotionele besluiten.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Friends-reünie komt er echt, in mei op HBO Max

Friends-reünie komt er echt, in mei op HBO Max

Er komt een reüniespecial van de serie op de nieuwe streamingdienst van HBO, HBO Max. /Instagram @friends

Foto van 'Elselotte Smink'

GISTEREN

Fans van de populaire sitcom Friends kunnen beginnen aan de voorpret. Het gonsde al even, maar er komt een reüniespecial van de serie op de nieuwe streamingdienst van HBO, HBO Max. 

Het gaat om een aflevering die ergens in mei op het platform gelanceerd wordt.

Geen script


Ook carnavalsfeest voor dief: 72 procent meer inbraken
Likeability of3

Ook carnavalsfeest voor dief: meer inbraken

Foto's: ANP / Marcel van Hoorn

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

Ook inbrekers vieren de komende carnavalsdagen feest. In de grootste carnavalssteden neemt het aantal inbraken met 72 procent toe ten opzichte van de dagen ervoor, zo blijkt uit cijfers van verzekeraar Interpolis.

Jij staat met je vrienden onbezorgd te hossen, je sluit je aan in de polonaise of je bewondert langs rijdende praalwagens. Ondertussen is er niemand thuis, net als zovele huizen tijdens carnavals vooral leeg zijn. Reden voor het dievengilde om toe te slaan en een eigen feestje te vieren. Hoewel inbraakslachtoffers dat vooral niét als iets feestelijks zien uiteraard.

In het zuiden van het land geldt tot en met dinsdag een verhoogd inbraakrisico. Zoals gemeld neemt het aantal inbraken in de grootste carnavalssteden met 72 procent toe, in omliggende gemeenten is dat gemiddeld 22 procent.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Scholenkoepel met handen in 't haar: vuurwapens en cocaïne in kluisjes
Likeability of3

Scholenkoepel met handen in 't haar: vuurwapens en cocaïne in kluisjes

Scholenkoepel iHUB maakt zich zorgen om incidenten met leerlingen. Zo zijn er in kluisjes bijvoorbeeld doorgeladen vuurwapens aangetroffen. / ANP

Foto van 'Vincent Smit'

21 FEB 2020

Scholenkoepel iHUB maakt zich zorgen om incidenten met leerlingen. Zo zijn er in kluisjes bijvoorbeeld doorgeladen vuurwapens aangetroffen. 

Bij de scholenkoepel zijn 30 scholen in het speciaal onderwijs uit de randstad aangesloten. Tegenover RTL Nieuws reageert bestuurder Mariëtte van Leeuwen aangeslagen. „Waar je normaal met elkaar het dagelijkse leven bespreekt, heb je het nu over dingen als: wat doen we als er nu een bende binnenstormt? Wat nu als er een steekincident is? Hoe gaan we handelen?”

Vuurwerkbom


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Nepadvertenties over 'dood' John de Mol

John de Mol / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

21 FEB 2020

Op nieuwssites zijn weer nepadvertenties over John de Mol verschenen. Daarin stond dat hij was overleden.

De advertenties met de tekst 'Vaarwel John de Mol (1955-2020). Nederland is in shock' stonden onder meer op de sites van De Telegraaf, het AD en NU.nl.

Talpa heeft de nieuwssites gevraagd de nepadvertenties te verwijderen. Ook heeft het mediaconcern contact opgenomen met Google. „Het betreft hier fakeadvertenties die geplaatst worden via de advertentiedienst van Google", zegt een woordvoerder van Talpa na een bericht van Shownieuws.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Nuchtere Hollanders geloven vaak in wonderen
Likeability of5

Nuchtere Hollanders geloven vaak in wonderen

Wonderen kunnen overal zijn! / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

21 FEB 2020

We noemen onszelf graag nuchtere Hollanders, maar als het om een mirakel gaat mag er wel wat bijgeloof bij. Bijna twee derde van de Nederlanders gelooft in wonderen.

Ongeveer 63 procent van de mensen in Nederland gelooft in wonderen en bijna 30 procent in wonderbaarlijke ervaringen.

Twee op de vijf Nederlanders hebben zelf weleens iets gedaan om de kans op een wonder te vergroten, zoals bidden (24 procent), een geluksvoorwerpje met zich mee dragen (6 procent) of op bedevaart gaan (4 procent).


like
user_93128fc22b33a8d9a8af06fe933f69a78f3b860b_avatar

Meer cocaïne onderschept in 2019
Likeability of5

Meer cocaïne onderschept in 2019

Een beeld uit de Rotterdamse haven / Beeld ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 FEB 2020

In de Rotterdamse haven is afgelopen jaar bijna twee keer zo veel cocaïne onderschept als het jaar ervoor. De opsporingsdiensten namen 33.732 kilo coke in beslag, tegenover 18.947 kilo in 2018, meldde het Openbaar Ministerie vrijdag.

Het zogeheten HARC-team dat hierbij betrokken is, kwam in 2019 veel vaker in actie dan in de afgelopen jaren. Daarbij zijn in totaal 141 partijen drugs opgespoord, terwijl er in 2018 nog 109 vangsten waren.

Vaker grote partijen


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Advocaat Weinstein: Hij is schuldig aan overspel

Advocaat Weinstein: Hij is schuldig aan overspel

Harvey Weinstein / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 FEB 2020

De advocaat van filmproducent Harvey Weinstein (67), Donna Rotunno, zegt op de Australische tv dat haar cliënt uitsluitend schuldig is aan overspel.

Alle beschuldigingen die tegen hem zijn gedaan door vrouwen die 'naar rechts swipen', en dus een bewuste keuze maken. Zij moeten volgens Rotunno precies hebben geweten waar ze mee instemden of waar ze aan begonnen.

Seks met instemming


De a van abraços, ayahuasca en andere avonturen in De Amazone

De a van abraços, ayahuasca en andere avonturen in De Amazone

Sandra Korstjens in haar geliefde Amazone / Michiel Cotterink

Foto van 'Iris Hermans'

21 FEB 2020

Latijns-Amerika correspondent Sandra Korstjens dook diep de jungle in voor nieuwe serie De Amazone. Metro dronk een suco met haar, diep in Amsterdam-West.

Het liefst geeft ze iedereen die ze ontmoet meteen een abraço. Een knuffel dus. „In Brazilië zijn de omgangsvormen veel vrijer, het voelde bijna gek om je net een hand te geven!” Sandra Korstjens (31) vertrekt dinsdag weer naar haar thuis in „monsterstad” Saõ Paulo. Een bliksembezoek was het niet en ze logeert al een maand bij familie en vrienden. „Ik moest alle afleveringen van De Amazone nog inspreken, en ben nu druk bezig met de promotie.” Is niet helemaal haar coisa, verklapt ze, maar het hoort erbij. Woensdagavond zat ze samen met haar man, eveneens correspondent, bij Op1, waar hij met een knipoog verklapte ‘stikjaloers’ te zijn op zijn eega, die het afgelopen jaar door de jungle trok voor documentaireserie De Amazone. „Maar ze zochten een vrouw en ik denk ook wel dat het z’n voordelen heeft gehad.” Mannen daar praten graag met vrouwen, zeker als ze blond zijn en het in vloeiend Portugees is, „en met de vrouwen voelde ik vaak al snel een connectie.”

De a van abraços, ayahuasca en andere avonturen in De Amazone

Sandra Korstjens in haar geliefde Amazone / Michiel Cotterink