Metro
Metro Nieuws 10 jun 2019 / 12:52 uur

Britse verpleegster opgepakt na overlijden 8 baby’s

Een 28-jarige verpleegster uit het Engelse Chester is opgepakt, nadat acht baby’s zijn overleden in het ziekenhuis waar zij werkte, meldt BBC News. De vrouw werd vorig jaar juli ook al een tijdje vastgehouden door de politie, ook in verband met (poging tot) moord op meerdere kindjes. De slachtoffertjes lagen in het ziekenhuis op de afdeling neonatologie, waar pasgeboren baby’s worden opgenomen.

Gebrek aan bewijs

Toen de verpleegster de vorige keer werd vastgehouden, moest de politie haar uiteindelijk laten zijn. Er was niet genoeg bewijs om haar te kunnen veroordelen. Nu wordt de vrouw echter verdacht van poging tot moord op nog drie baby’s.

Op dit moment is er ander, nieuw bewijsmateriaal ontdekt waardoor de vrouw opnieuw gearresteerd kon worden. Welk nieuwe bewijs de aanleiding was voor de aanhouding en op welke wijze de baby’s om het leven zouden zijn gebracht is niet bekend.

Hoog sterftecijfer

Al twee jaar doet de politie onderzoek naar de dood van vijftien baby’s in het Countess of Chester Hospital in Chester. Oorzaak van het onderzoek was een rapport van het Royal College of Pediatrics and Child Health. Daaruit bleek namelijk dat kinderartsen zich grote zorgen maakten om het hoge sterftecijfer in het ziekenhuis waar de verpleegster werkte. Bovendien was de dood van de kindjes ‘onverklaarbaar’ en ‘onverwachts’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse verpleegster opgepakt na overlijden 8 baby’s
Sluiten