Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 10 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Band speelt soundtrack Titanic tijdens overstroming

De Amerikaanse staat Florida heeft zaterdag te maken gehad met behoorlijk wat wateroverlast na zware hoosbuien. Het dak van een winkelcentrum in de stad Orlando kon de hoeveelheid regenwater niet aan en hierdoor veranderde de winkelpret in een waterballet.

In het winkelcentrum trad op dat moment een band op, die van een nood een deugd maakten. Zij besloten een wel zeer toepasselijk nummer ter gehore te brengen terwijl het water met bakken uit de hemel kwam.

https://twitter.com/EBakuTheGreat/status/1137814583433998336

Virale stormvloed

Een aanwezige bezoeker filmde het vooral en stuurde de beelden naar een vriend. Hij plaatste de video op Twitter en deze ging dan ook al snel viraal. Er is ook een rol weggelegd voor de schoonmaakster die op 40 seconden met haar emmertje in beeld komt en hiermee het spreekwood ‘dweilen met de kraan open’ op misschien wel de meest treffende manier mogelijk uitbeeldt.

Het was niet alleen waterpret dat de klok sloeg tijdens de hoosbuien. Op Merritt Island in de staat Florida veroorzaakten de zeer zware buien behoorlijk wat overlast, niet alleen het winkelcentrum maar ook huizen en wegen kregen te maken met hoog water. De straten staan op sommige plekken blank en dit leidde tot behoorlijk wat schade aan voornamelijk auto’s en woonwagens, schrijft MyNews13.

Inmiddels is het waterpeil alweer aan het zakken, dit tot grote opluchting van de inwoners van het getroffen gebied. De Titanic zelf ligt overigens nog steeds op de bodem van het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan op zo’n 3800 meter diepte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.