Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Alpe d’HuZes:bijna 12 miljoen opgehaald tegen kanker

De 14e editie van Alpe d’HuZes heeft 11,8 miljoen euro opgeleverd voor onderzoek naar kanker. Dat is een half miljoen meer dan vorig jaar.

Opgeven is geen optie

Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ zijn fietsers, hardlopers, wandelaars, wheelers en skeeleraars in de Franse Alpen op één dag maximaal zes keer de berg opgegaan die bekend is vanwege de vele haarspeldbochten. Volgens de organisatie werd de Alp in totaal 10.498 keer beklommen. De berg staat symbool voor de moeilijke route die kankerpatiënten moeten afleggen.

4600 deelnemers

Donderdagochtend vroeg om 04.30 uur vertrokken de eerste van in totaal ongeveer 4600 deelnemers in het donker uit Bourgd’Oisans. Naast Nederlanders verschenen ook Fransen, Belgen, Britten, Duitsers, Amerikanen en een deelnemer uit Maleisië aan de start.

Directeur KWF Kankerbestrijding Johan van de Gronden is blij en dankbaar: „Ik heb vandaag zelf als deelnemer van nabij de enorme inzet en saamhorigheid ervaren van iedereen op deze berg. Ik wil alle deelnemers, hun sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun formidabele prestatie”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.