Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 jun 2019 / 20:28 uur

Vrijdagmiddag code geel voor het hele land

Omdat het vrijdagmiddag flink gaat onweren in combinatie met zware windstoten, kondigt het KNMI landelijk code geel af. Volgens het weerinstituut trekken onweers- en hagelbuien vanaf de tweede helft van de middag van zuidwest naar noordoost over het land. Lokaal kan in korte tijd veel neerslag vallen.

Windstoten

Heel het land krijgt vrijdag te maken met temperaturen van 23 tot 27 graden. De buien gaan gepaard met (zware) windstoten rond de 70 km/uur en kunnen oplopen tot 100 km/uur. Lokaal is er ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

Vrijdag trekken veel mensen eropuit vanwege het lange pinksterweekend waardoor het extra druk zal zijn op de Nederlandse wegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrijdagmiddag code geel voor het hele land
Sluiten