Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 mei 2019 / 13:22 uur

Trump mogelijk eind augustus in Nederland

Wie eind augustus naar de herdenking van de bevrijding in Terneuzen gaat, kan Trump tegenkomen. De Amerikaanse president woont mogelijk de herdenking bij. Een bezoek in juni is volgens Rutte onwaarschijnlijk.

D-Day

Nederland hoopte eigenlijk om Trump in juni al te mogen ontvangen. Hij is dan al in Europa om stil te staan bij de 75ste verjaardag van D-Day. D-Day is de naam voor Operatie Overlord op 6 juni 1944 in Normandië.

Een Nederlands ondernemer wilde Donald Trump dan graag de vlag geven die het eerste Amerikaanse landingsvaartuig voerde dat op 6 juni 1944 de Normandische kust bereikte. Hij kreeg steun van de Amerikaanse ambassadeur in Den Haag.

Te druk

Volgens minister-president Rutte heeft Trump het echter te druk om dan ook een bezoek aan Nederland te brengen. „Maar we hebben natuurlijk 31 augustus weer Terneuzen", sprak de premier in WNL op Zondag. „Daar vieren we zeg maar de bevrijding van dit deel van Europa."

Nederland organiseert in juni ook een topconferentie over ondernemerschap, waar het al de stille hoop had dat Trump zou komen. Helaas is ook dit een kleine kans. Trumps dochter Ivanka is er mogelijk wel bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump mogelijk eind augustus in Nederland
Sluiten