Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 mei 2019 / 18:06 uur

Pentagon maakt 1,5 miljard vrij voor muur van Trump

Waarnemend minister van Defensie Patrick Shanahan heeft in zijn budget 1,5 miljard dollar vrijgemaakt voor de bouw van een stuk muur op de grens met Mexico. Als het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt blijft Shanahan ook de baas in het Pentagon. Met het geld kan een muur van 130 kilometer lang worden opgetrokken.

Afghanistan

De investering gaat wel onder meer ten koste van de activiteiten in Afghanistan. Afghaanse veiligheidstroepen, die grote moeite hebben met het verdedigen van hun territorium tegen de militante Taliban, leveren 604 miljoen dollar in. Dat zegt een regeringsfunctionaris die anoniem wil blijven.

In de verklaring van Shanahan werd niet duidelijk waar hij het bedrag precies vandaan zal halen. Hij noemde meerdere bronnen, waaronder kostenbesparingen, programma-aanpassingen en veranderde behoeften. De minister van Defensie verzekerde echter dat het nauwelijks invloed zal hebben op de militaire paraatheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pentagon maakt 1,5 miljard vrij voor muur van Trump
Sluiten