Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Kinderen hebben ruzie, ouders gaan op de vuist

Een ruzie tussen kinderen is dinsdagavond vermoedelijk de aanleiding geweest van een flinke burenruzie in Enschede Oost. Er is fysiek geweld gebruikt en er zijn klappen uitgedeeld, volgens de gemeente Enschede. Door die gemeente werd het incident vrijdag gemeld. Twee mensen zijn later door een arts onderzocht.

Uit de hand gelopen

Het is nog niet duidelijk hoe de ruzie precies is ontstaan en waarom het uit de hand is gelopen. Ook zegt de gemeente niet hoeveel kinderen en hoeveel volwassenen bij de ruzie en de vechtpartij betrokken waren. De aard van de verwondingen zijn ook niet gemeld.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het vermoedelijk wel om „meerdere mensen", die met elkaar op de vuist zijn gegaan. Of het ouders van de betrokken kinderen waren, kon hij nog niet zeggen.

Mishandeling van vluchtelingengezin

Volgens het AD, dat met buurtbewoners sprak, gaat het om de mishandeling van een vluchtelingengezin. Het gezin zou zijn belaagd door een groep van ongeveer vijftien mensen. De vluchtelingen, met een verblijfsstatus, zijn uit de wijk gehaald en ergens anders in veiligheid gebracht, meldt het AD.

Omdat media-aandacht niet in het belang van het onderzoek zou zijn geweest, werd het voorval niet eerder naar buiten gebracht. De politiewoordvoerder wilde hierover eerder niets kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.