Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

OM vervolgt vader van ontvoerd meisje Insiya

Binnen twee maanden wil het Openbaar Ministerie (OM) overgaan tot het vervolgen van de vader van het in 2016 ontvoerde meisje Insiya, Shehzad H. Dat heeft het OM maandag gezegd tijdens de voortzetting van het proces tegen vijf mannen en een vrouw die bij de ontvoering betrokken zouden zijn geweest.

India

Na de ontvoering werd Insiya door haar vader meegenomen naar India, hier zijn ze allebei nog steeds. Vorig jaar oktober hield de rechtbank in Amsterdam het proces tegen de zes verdachten aan om nog een ultieme poging te ondernemen H. te horen als getuige. Dat is niet gelukt. De advocaten van de verdachten willen dat het nogmaals wordt geprobeerd. Zonder een verklaring van H. – de vermoedelijke organisator van de ontvoering – kan de zaak namelijk niet worden afgedaan.

Als de rechtbank uitspraak heeft gedaan in de zaak tegen de zes verdachten, wil het OM H. dagvaarden. Hij zal in dat geval bij verstek worden berecht; dat hij naar Nederland zou komen, is uitgesloten.

Geweld

Insiya werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in Amsterdam weggehaald en vervolgens aan haar vader overgedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
OM vervolgt vader van ontvoerd meisje Insiya
Sluiten