Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mei 2019 / 08:54 uur

Heldhaftig hondje redt levend begraven baby

Honden rekenen al op onze liefde door hun vrolijke karakter, maar een invalide hond in het noorden van Thailand heeft ons hart helemaal gestolen – en dat van mensen wereldwijd.

De hond heeft een levend begraven baby gered. Het pasgeboren jongetje was begraven door zijn 15-jarige moeder, meldt de Thaise politie zaterdag.

Maar drie pootjes

De baby lag onder een laag afval bij een boerderij in de provincie Nakhon Ratchasisma. De 6-jarige hond Ping Pong vond de baby en blafte zodat zijn baas, een herder, ging kijken en de baby redde. Extra bijzonder is dat het hondje maar drie van zijn poten kan gebruiken na een auto-aanrijding.

„Ik denk niet dat er veel tijd zat tussen dat zijn moeder hem begroef en de hond hem vond", vertelt een functionaris ter plaatse tegen het Franse persbureau AFP. De jongen is volgens de functionaris gezond, momenteel herstelt hij in het ziekenhuis.

Bang voor boze ouders

De tienermoeder wordt poging tot moord ten laste gelegd. Volgens de functionaris probeerde het meisje haar kind van de hand te doen omdat ze bang was dat haar ouders boos zouden worden. „Dus nadat ze was bevallen, begroef ze hem", zei hij.

De lokale media prijzen de prestatie van de hond de hemel in. Ook op sociale media wordt Ping Pong overspoeld met liefde overspoeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Heldhaftig hondje redt levend begraven baby
Sluiten