Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 14 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Eten aan tafel? Graag samen en zonder telefoon!

Wie dacht dat we graag met een bord eten op schoot en telefoon in de hand op de bank ploffen heeft het mis. Driekwart van de Nederlanders geeft namelijk aan tijdens het eten niet op de telefoon te kijken en gezelligheid aan tafel te zoeken, vooral als er een lekkere maaltijd op het menu staat. Dat blijkt uit onderzoek van Direct Research in maart.

Meer gezelligheid

Het onderzoek werd onder 1015 Nederlanders gedaan in opdracht van Santa Maria. Zij komt met een aantal bevindingen. Zo vinden Nederlanders het belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar als ze aan tafel zitten. Tijdens het avondeten kijkt 76% (bijna) nooit op zijn mobiel wanneer er een melding binnenkomt. De helft legt zijn telefoon weg. Een kwart van de Nederlanders hanteert de regel dat telefoons tijdens het eten niet zijn toegestaan. Voor de kinderen zijn we strenger: 66% van de Nederlanders geeft aan de kinderen te leren dat telefoon tijdens het avondeten not done zijn.

Eten gebeurt daarnaast vooral aan tafel (74%) en het liefst samen (73%). Aan tafel wordt gepraat over de dag, het werk, school, vrienden, familie en het nieuws. Welke maaltijd er op tafel staat, heeft invloed op hoe lang we tafelen. Hoe lekker de maaltijd, hoe langer we blijven zitten geldt voor 62% van de Nederlanders. Bovendien zorgt een lekkere maaltijd voor driekwart van de Nederlanders voor meer gezelligheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.