Metro
Metro Good vibes 14 mei 2019 / 14:10 uur

90’s kids unite: de Tamagotchi is terug!

Je hoorde er vroeger eigenlijk niet bij als je niet minstens één Tamagotchi had. Of tien. Op dat kleine apparaatje hield je je digitale huisdier in leven (of niet) en we hebben goed nieuws: de Tamagotchi heeft namelijk een comeback gemaakt!

De Japanse producent Bandai heeft het apparaatje nieuw leven ingeblazen voor een nieuwe generatie, schrijft het Amerikaanse Wired. Maar dat betekent niet dat de millennial ‘m niet mag hebben, hoor. De nieuwe versie van de bekende gadget heet de Tamagotchi On. Hoewel hij sterk lijkt op het oude design, is hij nu verkrijgbaar in kleur en gelijk ook een stuk duurder.

Trouwen

Onveranderd is het verzorgende aspect. Je moet nog steeds je huisdier eten geven, in bad doen en ermee spelen. En ja, ook poep opruimen. Nieuw is wel dat je – wanneer je Tamagotchi oud genoeg is – ‘m uit kan huwelijken of kleine Tamagotchitjes kan laten krijgen. Ja.

Wil je wel een Tamagotchi, maar heb je – helaas – ook verplichtingen waardoor je er niet de hele dag voor kan zorgen? Er zit ook een hotelfunctie op, waardoor je geliefde huisdier de dag ook zonder je door kan komen zonder te sterven.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de Tamagotchi een rentree maakt. In 2013 was er al een speciale app waarmee je je Tamagotchi op kon voeden en in 2017 was er een speciale jubileumeditie, waarmee het 20-jarig bestaan gevierd werd.

Reageer op artikel:
90’s kids unite: de Tamagotchi is terug!
Sluiten