Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 14 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Dierenactivisten Boxtel weer op vrije voeten

De 77 mensen die maandag werden opgepakt na de bezetting van een varkensfokkerij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel, worden dinsdagmiddag allemaal vrijgelaten. Ze wilden niet vertrekken of konden zich niet legitimeren. „Met een dagvaarding om in augustus voor de politierechter te verschijnen", zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie." Het gaat om 76 dierenactivisten en een tegen-demonstrant.

Vernieling en brandstichting

Bijna alle demonstranten beroepen zich op hun zwijgrecht. Het grootste gedeelte van de groep (64) werd aangehouden voor lokaalvredebreuk en het niet kunnen of willen tonen van hun identiteitspapieren. De tegen-demonstrant had een politievoertuig vernield en werd hiervoor aangehouden.

Meer dan honderd dierenactivisten van Meat the Victims bezetten maandag een varkensboerderij, vanwege de mogelijk gewonde dieren in het gebouw. Na diverse gesprekken was maandag om 21.00 uur de mobiele eenheid ter plaatse om de boel te ontruimen. De activisten komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Engeland, Polen, Duitsland, Tsjechië, Griekenland, Finland, Noorwegen en Zweden. De vernieling van de toegangsdeur van een stal en brandstichting in enkele auto’s van dierenactivisten worden nog onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.