Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Duncan maakt favorietenrol waar en wint Songfestival

Het is gelukt! We hebben er 44 jaar op moeten wachten, maar het is weer zover: Duncan Laurence heeft in Israël het Eurovisie Songfestival gewonnen. Nadat enkel de punten van de jury binnen waren gekomen, stond de zanger nog derde, maar de Nederlander maakte dat helemaal goed bij het publiek.

Duncan Laurence kreeg van de vakjury’s 231 punten en stond daarmee achter Noord-Macedonië en Zweden. De televoters gaven hem 261 punten, waarmee hij eindigde op de eerste plaats.

Groots dromen

„Dit is voor groots dromen. Dit is voor muziek op de eerste plaats, altijd", reageerde de winnaar op het podium van de Expo Tel Aviv voordat hij het winnende nummer Arcade nogmaals ten gehore bracht.

Het was voor Nederland alweer 44 jaar geleden dat het Eurovisie Songfestival gewonnen werd. Destijds was het winnende nummer Ding-a-dong van Teach-In.

Getty Kaspers is nu dus onttroond. De zangeres van Teach-In, dat in 1975 het songfestival won met Dinge-dong, vindt dat geen enkel probleem. „Dan ga ik van koningin terug naar prinses”, zei ze eerder tegen BuzzE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.