Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 mei 2019 / 06:39 uur

Nederlandse steden strijden al om organisatie SF

Nog niet eens twaalf uur na de spectaculaire winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival, is de strijd al losgebarsten. Meerdere Nederlandse steden hebben laten weten volgend jaar de wedstrijd te willen organiseren.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zei eerder al dat het Songfestival welkom is in de hoofdstad, maar ook Maastricht, Den Haag en Rotterdam lieten van zich horen.

Spreekt voor zich

„Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival", reageerde burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Maastricht is volgens haar met België en Duitsland om de hoek „dé stad om namens Nederland in 2020 artiesten en fans van over heel de wereld met trots te ontvangen".

Ook Rotterdam ziet de organisatie wel zitten. Een woordvoerder van cultuurwethouder Said Kasmi zei dat de stad een „goede kandidaat is om een groot internationaal evenement te organiseren”. Ahoy heeft zich bij RTV Rijnmond ook al aangeboden als locatie.

De IJsselhallen in Zwolle en het GelreDome in Arnhem lieten ook al weten het Songfestival onderdak te willen bieden. In Den Haag opperde de grootste partij, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, dat Den Haag zich moet aanmelden voor het festival.

Overigens is de AVROTROS eerst aan zet als verantwoordelijke omroep. Steden moeten zich daarna officieel kandidaat stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse steden strijden al om organisatie SF
Sluiten