Metro en ANP
Metro en ANP Sport 18 mei 2019 / 20:49 uur

Robben neemt afscheid van Bayern, mét landstitel

Een stijlvol afscheid voor Arjen Robben bij Bayern Munchen. De 35-jarige voetballer werd zaterdag in zijn laatste wedstrijd met de Duitse club landskampioen. Hij mocht na ruim een uur invallen tijdens de kampioenswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt en maakte het vijfde en laatste doelpunt.

Robben werd voor de achtste keer kampioen met de club waarvoor hij de laatste tien jaar uitkwam. Het is nog onbekend hoe de toekomst van de voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal uitziet. Hij houdt voorlopig alle opties open.

Zevende landstitel op rij

Bayern München verzekerde zich op de laatste speeldag van de Bundesliga van de zevende landstitel op rij en de 29e in totaal. Ook Franck Ribéry zwaaide af bij de grootmacht uit Beieren. De Fransman deed dat met een negende landstitel. Bayern München dankte de zege aan doelpunten van Kingsley Coman, David Alaba, Renato Sanchez, Ribéry en dus Robben. Sébastien Haller maakte gelijk voor Eintracht Frankfurt, waar Jonathan de Guzman een basisplaats had en Jetro Willems ontbrak.

Robben kon niet wachten totdat hij als laatste en derde speler mocht invallen. Hij werd voor de wedstrijd al door de clubleiding bedankt, net als Ribéry. In het stadion hingen spandoeken voor de Nederlander die Bayern München zes jaar geleden met zijn winnende treffer tegen Borussia Dortmund (2-1) de Champions League bezorgde. Robben deed er alles aan om met een doelpunt afscheid te nemen. Het lukte hem, bijna scoorde hij nog voor de tweede keer.

Kampioen als trainer en speler

Trainer Niko Kovac is nu als trainer en speler kampioen geworden met Bayern. Alleen Franz Beckenbauer lukte dat ook. Toch is Kovac niet onomstreden, door de vroege uitschakeling in de Champions League. Bayern speelt volgende week nog de finale van de Duitse beker. RB Leipzig is dan de tegenstander.

Borussia Dortmund, RB Leipzig en het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz gaan volgend seizoen ook de Champions League in. Borussia Mönchengladbach en VfL Wolfsburg plaatsten zich voor de Europa League. Nummer zeven Eintracht Frankfurt moet in de voorronde van de Europa League starten. Hannover 96 en 1. FC Nürnberg waren al gedegradeerd. VfB Stuttgart moet in de play-offs degradatie zien te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Robben neemt afscheid van Bayern, mét landstitel
Sluiten