Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Deze website vertelt of er asbest in tampons zit

Zit er asbest in tampons, is lippenbalsem gevaarlijk, krijg je kanker van deodorant? Op die vragen geeft de website waarzitwatin.nl antwoord. De site gaat samen met een campagne en is een initiatief van de overheid, om consumenten bewuster te maken van dagelijkse producten.

De website en de bijbehorende campagne ‘Wat je er ook mee doet, het is goed om te weten wat er in zit‘ zijn maandag gelanceerd. Het is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, onderzoeksinstituut RIVM en expertisecentrum VeiligheidNL.

Betrouwbare en actuele informatie

Op de website staan onder andere persoonlijke toiletspullen, speelgoed, kleding en doe-het-zelf producten. Op basis van wetenschappelijke inzichten willen de makers geruchten over producten uit de wereld helpen en de zin en onzin van elkaar onderscheiden.

Déze website vertelt of er asbest in tampons zit
Op waarzitwatin.nl kan de consument allerlei productinformatie vinden. Foto: printscreen campagne

„Ik vind het belangrijk dat mensen snel en simpel toegang krijgen tot betrouwbare en actuele informatie over chemische stoffen in producten die zij regelmatig gebruiken”, zegt minister Bruno Bruins van Medische Zorg. „Ze moeten daar ook goed advies over krijgen. Want pas als je weet wat waar in zit, kun je bewust de juiste keuze maken om een product wel of niet te gebruiken.”

Déze website vertelt of er asbest in tampons zit
Op waarzitwatin.nl kan de consument allerlei productinformatie vinden. Foto: printscreen campagne

Waarzitwatin.nl geeft informatie over ongeveer vijftig dagelijkse producten en ruim honderd chemische stoffen. Naast de productinformatie heeft de website ook tips, advies en mogelijke alternatieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.