Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mei 2019 / 09:22 uur

Koffer mee op verre reis? Dokken maar!

Slecht nieuws voor iedereen die vanaf deze week op (wereld)reis gaat. ‘Normale’ passagiers van KLM moeten namelijk bijbetalen voor hun koffer op alle verre vluchten. KLM schrapte de afgelopen jaren ‘de gratis koffer’ al op vluchten binnen Europa en naar bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika. Nu geldt dit ook voor Azië en Afrika. Dit meldt De Telegraaf.

Volgens KLM Nederland-topman Harm Kreulen is de aanpassing nodig vanwege de moordende concurrentiestrijd om de vliegtoerist. „Binnen Europa en naar Amerika hebben we de ruimbagage al stapsgewijs uit de laagste prijzen gehaald”, legt Kreulen aan De Telegraaf uit. „Nu volgt de rest van de wereld, op een paar uitzonderingen na.”

Light, Standard of Flex

Er zijn drie tarieven waarin je vliegtickets kan boeken. Als je een ticket boekt in het ‘light-tarief’, dan moet je vanaf 100 euro extra neertellen. Het ticket zelf kan hierdoor kan wel gemiddeld 10 tot 15 procent goedkoper worden.Vlieg je met het Standard- of Flex-ticket dan is ruimbagage nog steeds inbegrepen, net als in Business Class en voor Flying Blue-leden met een hoge status. Voor deze tickets betaal je dan wel weer meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koffer mee op verre reis? Dokken maar!
Sluiten