Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mei 2019 / 16:02 uur

Demonstranten eisen meer actie op klimaatverandering

In verschillende Nederlandse steden zijn demonstranten de straat op gegaan om meer actie tegen klimaatverandering te eisen. Ook kwamen veganisten bij elkaar om te protesteren tegen het gebruik van dieren.

Plicht

In Amsterdam, Maastricht en Groningen hadden zich mensen verzameld. De actie van de veganisten vond plaats op de Dam en was georganiseerd door de Anonymous for the Voiceless (AV). Met, naar eigen zeggen, duizend mensen vormden zij op de Dam een Cube of Truth. Gekleed in het zwart en ‘gewapend’ met videobeelden, borden met het woord truth en witte maskers probeerden ze de aandacht van voorbijgangers te trekken om te wijzen op dierenleed, milieu en gezondheid.

Demonstranten eisen meer klimaatverandering-actie
/ ANP

In Maastricht werd de tweede klimaatmars in enkele weken tijd gelopen. Naar schatting 1500 actievoerders hadden zich in het stadscentrum verzameld. De organisatoren zeggen dat de mars overheid en bedrijfsleven aan hun plicht moet herinneren om op te komen voor een gezond milieu.

Demonstranten eisen meer klimaatverandering-actie
/ ANP

„Het is niet de plicht van de overheid om multinationals nog rijker te maken en hen nog meer invloed te geven", aldus de organisatie Students4Climate. In Groningen en Amsterdam kwamen op een klimaatprotest 300 mensen af, aldus een woordvoerder van mede-organisator Earth Strike.

In maart was er een grote klimaatmars in Amsterdam, waar duizenden mensen op af kwamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Demonstranten eisen meer actie op klimaatverandering
Sluiten