Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 mei 2019 / 16:34 uur

Internet/tv duurder, maar snelheid niet per se hoger

Internet en televisie wordt stilaan duurder en duurder. Sinds 2017 zijn de abonnementsprijzen alweer met zeventien procent gestegen. En daar krijgt de consument niet per se meer voor terug.

Volgens Pricewise zijn ook dit jaar de prijzen weer gestegen. Providers KPN en Ziggo zouden de prijzen voor hun aanbod gemiddeld 2 tot 3 euro per maand omhoog hebben gegooid, wat neerkomt op zo’n dertig euro per jaar. Daar komen kosten voor bellen nog eens bij.

Internetsnelheid

KPN en Ziggo zijn de providers waar dan de internetsnelheid ook wel wat omhoog is gegaan, maar volgens de vergelijker is dat niet overal het geval. Telfort en XS4ALL gooiden de prijzen omhoog, maar de snelheid niet.

Pricewise probeert te verklaren, waarom de kosten voor de klant dan toch stijgen. „Belangrijkste reden voor de tariefstijgingen is de hoge netwerkinvestering die nodig is om te voldoen aan het explosieve dataverbruik van Nederland."

7000 euro

Het probleem is voor veel huishoudens dat niet alleen het internet duurder wordt. „Die extra kosten komen bovenop de al forse vaste lasten die in 2019 stegen tot maar liefst zo’n 7000 euro voor een gemiddeld huishouden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Internet/tv duurder, maar snelheid niet per se hoger
Sluiten