Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 mei 2019 / 19:09 uur

Charges uitgevoerd tegen betogers in Eindhoven

Bij een betoging tegen Pegida in Eindhoven, heeft de mobiele eenheid zondagavond charges uitgevoerd. Betogers gooiden met stenen naar de politie en aanhangers van Pegida. Dat gebeurde vlakbij de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat tijdens een demonstratie van Pegida tegen de Ramadan.

De sfeer rond die demonstratie van Pegida werd steeds grimmiger, liet de politie weten. Een groep allochtone jongeren zorgde voor ongeregeldheden en bekogelde politie en demonstranten.

Woedende reacties

Volgens een woordvoerder van de gemeente was een kleine groep aanhangers van Pegida rond 19.25 uur begonnen aan een voettocht naar de Al-Fourqaan Moskee. Rondom deze kleine optocht verzamelde zich een grote groep tegendemonstranten achter een Turkse vlag, die woedend reageerden op Pegida.

Pegida kondigde eerder aan voor de moskee demonstratief een gefrituurde varkenslap te gaan eten. De uiterst rechtse beweging demonstreert naar eigen zeggen tegen de Ramadan en de invloed van moslims in Nederland.

Demonstratie afgebroken

De politie is in groten getale aanwezig om ordeverstoringen te voorkomen. Op beelden op social media is te zien dat enkele allochtone jongeren demonstratief midden op de rijweg bidden, zittend op hun knieën.

De demonstratie is inmiddels afgebroken, meldt Eindhovens Dagblad. De veiligheid van aanwezigen kan volgens de politie niet meer worden gegarandeerd. Pegida-demonstranten wilden naar verluidt varkensvlees eten voor de moskee en toespraken houden, terwijl er geen tegendemonstratie was aangemeld. Dat is door de politie verboden. Inmiddels zijn er drie mensen gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Charges uitgevoerd tegen betogers in Eindhoven
Sluiten