Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Webwinkel ASOS betrapt op gebruik kledingklemmen

Wanneer je online een item shopt, is de kans groot dat wanneer jij het thuis eenmaal aanpast, je je toch wat minder fraai voelt dan je in eerste instantie had gehoopt. Daar is een reden voor.

Als je vaker online naar kleding zoekt, heb je vast eens iets bij modegigant ASOS besteld. De website plaatst dagelijks honderden nieuwe kledingstukken online en biedt zo een haast onuitputtelijke voorraad kleding aan. Bij online shoppen zijn maataanduidingen natuurlijk onmisbaar, want je moet je kleding immers een beetje op de gok bestellen.

Klemmetjes

Een aandachtige shopper kwam erachter waarom kleding van ASOS haar niet zo vaak past: de website gebruikt namelijk klemmetjes om de kledingstukken te vervormen en te laten passen bij de modellen. De oplettende vrouw tweette meteen over haar ontdekking en heel wat verontwaardigde ASOS-klanten deelden het bericht.

https://twitter.com/xronnieanna/status/1120735241549881344

De modewebsite reageerde vrijwel meteen: „Hi Ronnie, bedankt om ons hierop te wijzen. Het spijt ons om te horen dat de klemmetjes zichtbaar zijn op de foto. We zullen dit aankaarten bij ons team van specialisten. Als je vragen hebt, stuur ons dan gerust een berichtje en we helpen je meteen.”

https://twitter.com/ASOS_HeretoHelp/status/1120737749127061505

Vakkundig staaltje photoshop

Een mens zou vermoeden dat het kledingstuk in kwestie of verwijderd zou worden, of dat er een ander, meer passend model de kleding zou tonen. Maar niets is minder waar. De klemmetjes werden simpelweg vakkundig weggewerkt met Photoshop. Twitteraars waren het daar niet mee eens en waren allen kritisch tegenover de webwinkel.

Op deze reacties gaf de webwinkel geen commentaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.